Za domačo shrambo

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.

Z dobro hrano se splača založiti. Napolnite svojo shrambo z odličnimi lokalnimi izdelki, da jih boste imeli vedno pri roki za pripravo okusnega in domačega obroka.

Domače testenine kmetije Ovsenjak

Na kmetiji Ovsenjak se kokoši prosto gibajo po hlevu in posebej zanje narejenem zimskem vrtu. So zadovoljne in srečne, zato nesejo okusna domača jajca. Iz dnevno svežih jajc izdelujejo različne vrste testenin. Te so narejene po stari prekmurski recepturi, brez dodanih konzervansov in barvil.

V trgovino

Kmečki rezanci Trimko

V družinskem podjetju Trimko si nenehno prizadevajo potrošniku ponuditi nekaj več. Za pripravo kmečkih rezancev uporabljajo recept naših babic ter domače surovine in tako zagotavljajo okus, ki smo ga poznali v stari slovenski kuhinji.

V trgovino

20-letna tradicija prodaje jajc kmetije Bandur

Na družinski kmetiji Bandur so ponosni na 20-letno tradicijo prodaje jajc in kakovostnih testenin, ki ne vsebujejo aditivov. Ponujajo različne vrste testenin, med njimi tudi široke rezance z bučnimi semeni. Pokusite njihove izdelke in spoznajte, zakaj se njihove zadovoljne stranke ponje vedno znova vračajo.

V trgovino

Domača ekološka jajca kmetije Durnik

Kmetija Durnik kmetuje po načelih ekološkega kmetovanja, zato se njihove kokoši nesnice naravno prehranjujejo, prosto gibljejo in jih vsak dan spustijo na pašo. Verjamejo, da zadovoljne živali nesejo boljša jajca. Njihova domača ekološka jajca poiščite na naših policah. Posebej dobra so za zajtrk, v omleti ali potici.

V trgovino

Sveže mleta moka in mlevski izdelki

Družina Kolenko ohranja tradicijo in za svoje izdelke uporablja prekrasen lesen mlin. Izbirajo med najkakovostnejšimi surovinami, ki jih v majhnih količinah meljejo v mlinu sproti in sveže ter ravnajo v skladu s tradicionalnimi znanji mlinarske obrti, starimi modrostmi, spoštovanjem do narave in poslovno etiko, da podpirajo izključno domače lokalne kmetovalce.

V trgovino

O mlinu Rangus

Mlin Rangus ima več kot stoletno družinsko tradicijo mletja na mlinske kamne. Je eden izmed redkih mlinov v Sloveniji, ki obratuje na star tradicionalni način ter prodaja moko na širše slovensko področje. Podjetje se ukvarja z mletjem žit, izdelavo kaš in moke, bio vzglavnikov ter ribogojstvom.

V trgovino

Dobrote Dolenjske

Kolektivna tržna znamka Dobrote Dolenjske predstavlja jagodni izbor, certificirano izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih, a hkrati tudi tradicionalnih izvirnih izdelkov z visoko sporočilno vrednostjo. Izbrane dobrote so butičnega značaja, ki z lastnimi zgodbami in z lokalno dodano vrednostjo prenašajo pomembna sporočila in morda že pozabljene zgodbe našega podeželja.

V trgovino

Maloserijska proizvodnja izbrane kakovosti kmetije Cimerman

Izdelke GreGurMan iz kmetije Cimerman odlikuje maloserijska proizvodnja izbrane kakovosti. GreGurManovi izdelki so v celoti plod domače proizvodnje, na voljo potrošniku brez industrijske obdelave in aditivov. Na Mercatorjevi polici Radi imamo domače najdete hladno stisnjena olja ter polente in moke.

V trgovino

Kis in oljne ogrščice kmetije Nastran

Na družinski kmetiji Nastran iz jabolk izdelujejo kis, iz oljne ogrščice pa hladno stiskano olje – ogrščično olje. Olje odlikujeta izredno ugodna sestava in uravnoteženo razmerje maščobnih kislin, omega-3, omega-6 in omega-9 ter vitamin E. Je nevtralnega okusa, zato se odlično poda k vsem jedem. Ima tudi znak varovalnega živila, saj ima olje visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin (92,7 %), poleg tega pa je tudi vir maščobnih kislin omega-3 (9,0 %).

V trgovino

Vložena zelenjava bio kmetije Zel

Bio kmetija Zel je nastala iz spoznanja, da zdrava hrana in zdrave misli naredita življenje čudovito. Kot ekološka kmetija ne uporabljajo umetnih gnojil in pesticidov. Njihova zelenjava je vložena čisto sveža, takoj po obiranju. Tudi vse začimbe in kis so iz ekološke pridelave. S svojimi izdelki želijo svojim potrošnikom prenašati tudi spoštovanje in radost, ki ju občutijo pri sodelovanju z naravo.

Naravni domači kisi kmetije Simonič

Prednost in posebnost domačih kisov iz kmetije Simonič je uporaba surovin izključno iz domačega lokalnega okolja. Biotehnološki proces kisanja poteka povsem naravno, saj pri kisanju s svojim znanjem omogočajo najboljše možne pogoje tistim kulturnim vrstam ocetnih bakterij, ki dajejo najboljši kis. Njihovi naravni kisi pa so tudi so prejemniki številnih priznanj v Sloveniji in v tujini.

V trgovino

Ekstra deviško oljčno olje z zlato medaljo kmetije – oljarstva Ličer

Kmetija - oljarstvo Ličer s 30-letno oljkarsko tradicijo je usmerjena v ekološko pridelavo in se ponaša s certifikatom ekološke kmetije. Sončna lega pobočij Svetega Onofrija in mediteransko podnebje zagotavljata pridelavo vrhunskega kvalitetnega ekstra deviškega oljčnega olja starih piranskih avtohtonih sort oljk.

V trgovino

Oljčno olje vrhunske kakovosti kmetije Morgan

Na kmetiji Morgan kmetujejo na ekološki način, kar dokazuje certifikat, izdan na podlagi zunanje kontrole. V oljčnikih raste največ avtohtone istrske belice, sortni nabor pa dopolnjujejo maurino, leccino in nekatere druge sorte oljk ter prav tako avtohtona štorta, ki je izvrstna za namizne oljke, razgrenjene v slanici. Za olja so na domačih in mednarodnih ocenjevanjih prejeli vrsto visokih priznanj.

V trgovino

Ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla oljarne Olium

Za oljarno Olium stoji družina Rojac. Njihova olja imajo naziv Ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla. Pod blagovno znamko »Olium zgodba zlatega drevesa« lahko na naših policah poiščete 2 vrsti ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla.

V trgovino

Ekstra deviško oljčno olje Bose Oil

Ekstra deviško oljčno olje »Bose« iz oljarne Bose Oil je zeleno rumene barve, zelo intenzivnega okusa in vonja po sveže pokošeni travi, zeleni češnji, plodu oljke, artičoki in paradižniku. Olje odlikujejo prefinjena usklajenost, izrazita sadežnost, rafinirana grenkoba in pikantnost. Kakovost olja potrjujejo vrhunske ocene in številna priznanja za kakovost na eminentnih svetovnih sejmih.

V trgovino

Pekarna Brumat

Pekarna Brumat iz Kromberka je leta 2014 s ponosom prevzela obrat testenin in blagovno znamko NATURTEST iz Vrtovina. Izkušen testeninar Pavel Vodopivec je s svojim znanjem, ljubeznijo in predanostjo do tovrstnega dela, dolga leta ustvarjal najboljšo testenino. Z njegovo pomočjo in pod njegovim budnim očesom, nam uspeva izdelovati testenine najvišje kakovosti. Testenine izdelujemo iz najkvalitetnejših surovin. Sodelovanje s slovenskimi mlinarji nam omogoča zagotoviti ponudbo ustrezne kakovosti. Za testenine uporabljamo izključno jajca talne reje, kar testeninam doda boljši okus, čvrstost in obstojnost. Sušene so v sušilnicah po tradicionalnem postopku. Vse faze izdelave, kjer lahko človeška roka doprinese na kakovosti, se še vedno izvajajo ročno.

Mesnine Gozdič

Smo manjše družinsko podjetje s 50-letno tradicijo. Leta 1991 je oče začel z dejavnostjo, ki jo je prevzel od dedka. Leta 2018 pa sem sam prevzel vodenje podjetja, v katerem bova z bratom s pomočjo očeta in matere nadaljevala družinsko tradicijo. Ostajamo zvesti receptom našega dedka s klasičnimi prekajevalnicami in naravnimi začimbami s čim manj dodatki. Trudimo se, da so naši izdelki visoke kakovosti ter odličnega okusa. Nudimo vse vrste suhih izdelkov, tudi iz divjačine, ki so pripravljeni izključno iz uplenjene divjadi. Naš moto: Kvaliteta je naša prioriteta.

V trgovino

Kot doma

Z blagovno znamko Kot doma združujemo pridelke iz slovenskih kmetij. S kmeti, s katerimi sodelujemo, načrtno sejemo na poljih pridelke, katere ustrezno predelamo in jih nato ponujamo na trgu. Naša pot, je skupna pot s slovenskimi kmeti, s ciljem po večji samooskrbi s prehrano v Sloveniji. Naš skupni cilj je, ponuditi potrošniku domače izdelke po konkurenčni ceni in visoki kvaliteti z najkrajšjo potjo iz polja do mize. Ves čas delamo na razvoju novih izdelkov in širitvijo asortimana ter tako skrbimo za nove priložnosti izdelkov iz domačih kmetij.

V trgovino

Testenine Mlinarjev sin

Testenine Mlinarjev sin nastajajo v majhni obrtniški delavnici pod strokovnim nadzorom mlinarjevega sina in mlinarja Janeza Rotarja, kjer iz Rotarjeve sveže moke izdeluje najkvalitetnejše domače testenine z dodatkom ali brez jajc. Jajca nesejo kokoši proste reje iz slovenskih kmetij. Testenine sušijo v sušilni komori s kontrolirano vlago in temperaturo ter podaljšanim časom sušenja. S tem ohranimo pristen domač okus in aromo. Tedensko izdelajo do 16 različnih vrst testenin iz petih vrst žit (ajda, khorasan - kamut, pira, pšenica, Durum pšenica).

V trgovino

Naravno kisana zelenjava kmetije Požar

V zimskem času vam ponujamo naravno kisano zelje, kislo repo ter rdeče zelje v kisu. Naravnokisano zelje je ena najstarejših tehnologij konzerviranja hrane. Pri nas poteka naravno kisanje na star način, kjer zelje ročno odrežemo, očistimo, zrežemo, osolimo ter obtežimo, da se ustvarijo anaerobni pogoji, ki omogočajo začetek poteka mlečnokislinske fermentacije. Kislo zelje je en najpomembnejši vir vitaminov v zimskem času. Naša vizija je, da smo ekološki pri pakiranju zelenjave, da damo izdelek v embalažo, ki ne povzroča odpadka. S pakiranjem v steklene kozarce smo podaljšali rok uporabnosti, kar nam omogoča, da jemo kislo zelje celo leto.

V trgovino

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj, z.o.o., smo v prvi vrsti ljudje, ljubitelji zemlje in sonca, ki nam omogočata lokalno pridelavo hrane - osnove za zdravje in prihodnost prebivalcev naše domovine. Na tej osnovi je bila že pred 60 leti ustanovljena naša zadruga, ki trenutno združuje okrog 450 kmetij/članov, in sicer z območja Gorenjske, Dravskega Polja, Prekmurja, Štajerske in Dolenjske. Naša zadruga je po ustvarjenem prihodku na zaposlenega največja v Sloveniji. Leta 2018 smo za prodajo najkakovostnejših pridelkov in izdelkov prejeli prestižno nagrado – najboljši podjetnik v kmetijstvu.

V trgovino

Mojčine dobrote

Mojčine dobrote so majhno, družinsko podjetje iz Škofje Loke z velikim poslihon za tradicijo, kakovost in pristne domače okuse. Tako piškoti kot testenine so plod lastnega znanja in razvoja. Testenine so zaradi uporabe prvovrstnih sestavin polnega okusa. Skrivnost je v uporabi domačega čemaževega pesta, 100 % pirine in kamutove moke, ter kar 70 % ajdove moke v ajdovih testeninah. Z njihovimi testeninami si boste pričarali popoln družinski obrok v le nekaj minutah. Pri izdelavi piškotov ne uporabljajo pecilnega praška, ohranjevalcev arom in ostalih konzervansov. Piškote obogatijo z maslom, zaradi česar so krhki, svežega in polnega okusa. Posebej so pozorni, da so hkrati tudi lični in tako primezni za praznovanje in darila.

V trgovino

Ekološki med Košale

Pri ustvarjanju izdelkov nas vodi načelo živeti z naravo in jo spoznavati v vsej njeni lepoti in veličini. Žleimo ponuditi pristne, povsem unikatne izdelke. Vsi naši produkti so v celoti slovenskega porekla in niso toplotno obdelani, saj s presno predelavo ohranijo svoje naravne učinkovine. Ekološki med pridobivamo v naših čebelnjakih v objemu neokrnjene narave kočevskih gozdov.

V trgovino

Domače dobrote Spovano

Stara prekmurska beseda, katere pomen je nekaj pridelati, ustvariti. Poleg lokalnih in regijskih domače pridelanih izdelkov ponujamo tudi domače izdelke iz celotne Slovenije. Podjetje Spovano iz Murske Sobote je prepoznaven ponudnik kakovostno pridelane domače hrane iz regionalnega in širšega okolja Slovenije. S povezovanjem z domačimi, slovenskimi proizvajalci zagotavljamo zanesljivo, varno hrano.

V trgovino

Fina Isolana

Ročno pridelano morsko sol smo zamešali z divjimi, ročno nabranimi zelišči in začimbnicami vzdolž Jadrana. Zališča so ročno nabrana, posušena, ročno zamešana, pakirana in etiketirana. Posebnost je tudi v tem, da smo vsem solnim mešanicam dodali suhocvetnico ali smil.

V trgovino

GreGurMan

Z željo ponuditi našim kupcem pristne okuse narave, smo v družinskem podjetju GreGurMan začetno dejavnost pridelave oljnic in žit razširili. Oljnice s hladnim postopkom stisnemo v olje vrhunske kakovosti, žito pa z mlinom na kamne zmeljemo v svežo moko. Naše vodilo so znanje in izkušnje. Od sajenja do žetve sonaravno skrbimo za svoje pridelke, zato je ime GreGurMan tudi sinonim za kvaliteto. Trudimo se, da je pot naših izdelkov od njive do mize čim krajša.

V trgovino

Diši po Prekmurju

Prekmurje je znano kot pokrajina prijaznih ljudi, ki se gostom predstavlja z vznemirljivimi vonji in okusi svojih gastronomskih posebnosti s pokrajinsko prepoznavnostjo okusa. Blagovno znamko Diši po Prekmurju, ki združuje ponudbo različnih proizvajalcev kakovostnih prehrambenih izdelkov smo razvili, da bi povezali potenciale regije na področju kakovostnih prehrambenih izdelkov in tradicionalne gastronomije.

V trgovino

Moleum

Moleum Naša vrednota je dolgoročno sodelovanje. Sodelujemo z vsemi slovenskimi mlinarji, ki nam lahko zagotavljajo ustrezno kakovost pšeničnih kalčkov za stiskanje olja. Visoko beljakovinske testenine iz pšeničnih kalčkov pa so plod sodelovanja z manjšimi slovenskimi testeninarji. Po zaslugi Mercatorja pa lahko naše izdelke najdete po celi Sloveniji.

V trgovino

Kmetijska zadruga Agraria Koper

Smo druga največja kmetijska zadruga splošnega tipa v Sloveniji po odkupu sadja in zelenjave. Že od leta 1947 združujemo pridelovalce svežega sadja in zelenjave iz treh obalnih občin. Večji del pridelave članov zadruge je na prostem, pridelujejo pa tudi v rastlinjakih. Skupno pridelujemo 34 vrst sadja in zelenjave, od katerih prevladujejo: paradižnik, bučke, melone, cvetače, ohrovt, lubenice, kaki in radič.