Za domačo shrambo

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.

Z dobro hrano se splača založiti. Napolnite svojo shrambo z odličnimi lokalnimi izdelki, da jih boste imeli vedno pri roki za pripravo okusnega in domačega obroka.

Domače testenine kmetije Ovsenjak

Na kmetiji Ovsenjak se kokoši prosto gibajo po hlevu in posebej zanje narejenem zimskem vrtu. So zadovoljne in srečne, zato nesejo okusna domača jajca. Iz dnevno svežih jajc izdelujejo različne vrste testenin. Te so narejene po stari prekmurski recepturi, brez dodanih konzervansov in barvil.

V trgovino

Kmečki rezanci Trimko

V družinskem podjetju Trimko si nenehno prizadevajo potrošniku ponuditi nekaj več. Za pripravo kmečkih rezancev uporabljajo recept naših babic ter domače surovine in tako zagotavljajo okus, ki smo ga poznali v stari slovenski kuhinji.

V trgovino

20-letna tradicija prodaje jajc kmetije Bandur

Na družinski kmetiji Bandur so ponosni na 20-letno tradicijo prodaje jajc in kakovostnih testenin, ki ne vsebujejo aditivov. Ponujajo različne vrste testenin, med njimi tudi široke rezance z bučnimi semeni. Pokusite njihove izdelke in spoznajte, zakaj se njihove zadovoljne stranke ponje vedno znova vračajo.

V trgovino

Domača ekološka jajca kmetije Durnik

Kmetija Durnik kmetuje po načelih ekološkega kmetovanja, zato se njihove kokoši nesnice naravno prehranjujejo, prosto gibljejo in jih vsak dan spustijo na pašo. Verjamejo, da zadovoljne živali nesejo boljša jajca. Njihova domača ekološka jajca poiščite na naših policah. Posebej dobra so za zajtrk, v omleti ali potici.

V trgovino

Sveže mleta moka in mlevski izdelki

Družina Kolenko ohranja tradicijo in za svoje izdelke uporablja prekrasen lesen mlin. Izbirajo med najkakovostnejšimi surovinami, ki jih v majhnih količinah meljejo v mlinu sproti in sveže ter ravnajo v skladu s tradicionalnimi znanji mlinarske obrti, starimi modrostmi, spoštovanjem do narave in poslovno etiko, da podpirajo izključno domače lokalne kmetovalce.

V trgovino

O mlinu Rangus

Mlin Rangus ima več kot stoletno družinsko tradicijo mletja na mlinske kamne. Je eden izmed redkih mlinov v Sloveniji, ki obratuje na star tradicionalni način ter prodaja moko na širše slovensko področje. Podjetje se ukvarja z mletjem žit, izdelavo kaš in moke, bio vzglavnikov ter ribogojstvom.

V trgovino

Dobrote Dolenjske

Kolektivna tržna znamka Dobrote Dolenjske predstavlja jagodni izbor, certificirano izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih, a hkrati tudi tradicionalnih izvirnih izdelkov z visoko sporočilno vrednostjo. Izbrane dobrote so butičnega značaja, ki z lastnimi zgodbami in z lokalno dodano vrednostjo prenašajo pomembna sporočila in morda že pozabljene zgodbe našega podeželja.

V trgovino

Maloserijska proizvodnja izbrane kakovosti kmetije Cimerman

Izdelke GreGurMan iz kmetije Cimerman odlikuje maloserijska proizvodnja izbrane kakovosti. GreGurManovi izdelki so v celoti plod domače proizvodnje, na voljo potrošniku brez industrijske obdelave in aditivov. Na Mercatorjevi polici Radi imamo domače najdete hladno stisnjena olja ter polente in moke.

V trgovino

Kis in oljne ogrščice kmetije Nastran

Na družinski kmetiji Nastran iz jabolk izdelujejo kis, iz oljne ogrščice pa hladno stiskano olje – ogrščično olje. Olje odlikujeta izredno ugodna sestava in uravnoteženo razmerje maščobnih kislin, omega-3, omega-6 in omega-9 ter vitamin E. Je nevtralnega okusa, zato se odlično poda k vsem jedem. Ima tudi znak varovalnega živila, saj ima olje visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin (92,7 %), poleg tega pa je tudi vir maščobnih kislin omega-3 (9,0 %).

V trgovino

Vložena zelenjava bio kmetije Zel

Bio kmetija Zel je nastala iz spoznanja, da zdrava hrana in zdrave misli naredita življenje čudovito. Kot ekološka kmetija ne uporabljajo umetnih gnojil in pesticidov. Njihova zelenjava je vložena čisto sveža, takoj po obiranju. Tudi vse začimbe in kis so iz ekološke pridelave. S svojimi izdelki želijo svojim potrošnikom prenašati tudi spoštovanje in radost, ki ju občutijo pri sodelovanju z naravo.

Naravni domači kisi kmetije Simonič

Prednost in posebnost domačih kisov iz kmetije Simonič je uporaba surovin izključno iz domačega lokalnega okolja. Biotehnološki proces kisanja poteka povsem naravno, saj pri kisanju s svojim znanjem omogočajo najboljše možne pogoje tistim kulturnim vrstam ocetnih bakterij, ki dajejo najboljši kis. Njihovi naravni kisi pa so tudi so prejemniki številnih priznanj v Sloveniji in v tujini.

V trgovino

Ekstra deviško oljčno olje z zlato medaljo kmetije – oljarstva Ličer

Kmetija - oljarstvo Ličer s 30-letno oljkarsko tradicijo je usmerjena v ekološko pridelavo in se ponaša s certifikatom ekološke kmetije. Sončna lega pobočij Svetega Onofrija in mediteransko podnebje zagotavljata pridelavo vrhunskega kvalitetnega ekstra deviškega oljčnega olja starih piranskih avtohtonih sort oljk.

V trgovino

Oljčno olje vrhunske kakovosti kmetije Morgan

Na kmetiji Morgan kmetujejo na ekološki način, kar dokazuje certifikat, izdan na podlagi zunanje kontrole. V oljčnikih raste največ avtohtone istrske belice, sortni nabor pa dopolnjujejo maurino, leccino in nekatere druge sorte oljk ter prav tako avtohtona štorta, ki je izvrstna za namizne oljke, razgrenjene v slanici. Za olja so na domačih in mednarodnih ocenjevanjih prejeli vrsto visokih priznanj.

V trgovino

Ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla oljarne Olium

Za oljarno Olium stoji družina Rojac. Njihova olja imajo naziv Ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla. Pod blagovno znamko »Olium zgodba zlatega drevesa« lahko na naših policah poiščete 2 vrsti ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla.

V trgovino

Ekstra deviško oljčno olje Bose Oil

Ekstra deviško oljčno olje »Bose« iz oljarne Bose Oil je zeleno rumene barve, zelo intenzivnega okusa in vonja po sveže pokošeni travi, zeleni češnji, plodu oljke, artičoki in paradižniku. Olje odlikujejo prefinjena usklajenost, izrazita sadežnost, rafinirana grenkoba in pikantnost. Kakovost olja potrjujejo vrhunske ocene in številna priznanja za kakovost na eminentnih svetovnih sejmih.

V trgovino