header banner 1140x401

Pripravite se na Mini pustolovščine

Vsak dan je mini pustolovščina. Naj otroci raziščejo vse! ️‍‍

Dinozavre, kamnine, vulkane, pragozdove, afriške savane, leve, slone in morske velikane, vesolje in vse svetove še neznane.

Brezplačen album za vsak nakup nad 20 EUR

Za vsak nakup nad 20 EUR opravljen od 18. 7. do 27. 7. 2022 prejmete album Mini pustolovščine BREZPLAČNO.

Banner NatGeo Album brezplacno 1140x300px 2022 07 15

Aktivnost velja samo do 27. 7. 2022 oziroma do razdelitve vse zaloge albumov posamezne trgovine.

Aktivnost NE velja v franšiznih trgovinah Mercator in Mercator Spletni trgovini.

Kako to deluje na blagajni?

Ko opravite nakup nad 20 EUR in nakup albuma Mini pustolovščine vam na blagajni avtomatsko pripada 100 % popusta na album Mini pustolovščine.

Popusti se med seboj ne seštevajo.

Dvojne knjižice in nalepke

Banner NatGeo dvojne knjizice 1140x300px

Od 27. 6. do 27. 7. 2022 za vsakih 10 evrov nakupa in za vsak izdelek z oznako Mini pustolovščine prejmete kar dva paketka z mini knjižico National Geographic in 2 nalepki za v zbirni kartonček.

Če zberete 5 nalepk, pa so vam na voljo še National Geographic plišaste igrače po ugodnejši ceni.

Zberi vseh 24 knjižic in 6 plišastih igračk!

Mehanika podeljevanja mini knjižic in nalepk

Od 27. 6. do 27. 7. 2022 v vseh živilskih trgovinah Mercator prejmete 2 mini knjižici + 2 nalepki:

Primera:
10 EUR + 2 izdelka Mini pustolovščine = 6 mini knjižic + 6 nalepk,
20 EUR + 4 izdelki Mini pustolovščine = 12 mini knjižic + 12 nalepk.

V Mercator Spletni trgovini prejmete od 27. 6. do 27. 7. 2022 2 mini knjižici + 2 nalepki:

 • samo za vsakih 10 EUR nakupa (ne pa za nakup izdelkov z oznako aktivnosti Mini pustolovščine).

Podeljevanje dvojnih mini knjižic in nalepk poteka od 27. 6. do 27. 7. 2022 oziroma do razdelitve vse zaloge. 

Plišaste igrače National Geographic

Za vsakih 10 EUR in za vsak izdelek z oznako Mini pustolovščine prejmete na blagajni tudi 2 nalepki Mini pustolovščine.

Kartonček za zbiranje nalepk se nahaja v vsakemu albumu. Ko zberete 5 nalepk, kartonček zamenjate ob nakupu za plišasto igračo National Geographic in prejmete kar 62% popust.

Akcijska cena plišaste igračke tako znaša le 5,99 EUR (redna cena 15,99 EUR).

Plišaste igrače National Geographic so na voljo v izbranih trgovinah Mercator ter v izbranih franšiznih trgovinah.

 • Slon je največja kopenska žival na svetu. Samci afriških slonov lahko v višino zrastejo do 3 m in tehtajo od 4.000 do 7.500 kg. Imajo velika ušesa, oblikovana kot afriška celina.

  Slon je največja kopenska žival na svetu. Samci afriških slonov lahko v višino zrastejo do 3 m in tehtajo od 4.000 do 7.500 kg. Imajo velika ušesa, oblikovana kot afriška celina.

 • Gepard je najhitrejša kopenska žival na svetu. V samo treh sekundah lahko doseže hitrost 112 km/h. Njegovo telo je ustvarjeno za hitrost. Ima dolge noge, podolgovato hrbtenico, kremplje, ki so prilagojeni za oprijem tal, in dolg rep za ravnotežje.

  Gepard je najhitrejša kopenska žival na svetu. V samo treh sekundah lahko doseže hitrost 112 km/h. Njegovo telo je ustvarjeno za hitrost. Ima dolge noge, podolgovato hrbtenico, kremplje, ki so prilagojeni za oprijem tal, in dolg rep za ravnotežje.

 • Sinji kit je največja žival na Zemlji. Tehta lahko več kot 130.000 kg in zraste do dolžine 30 m – to je več kot trije avtobusi! Skoraj vse na sinjem kitu je ogromno.

  Sinji kit je največja žival na Zemlji. Tehta lahko več kot 130.000 kg in zraste do dolžine 30 m – to je več kot trije avtobusi! Skoraj vse na sinjem kitu je ogromno.

 • To glamurozno roza ptico lahko najdemo v toplih vodnih regijah na mnogih celinah. Za flamingovo roza barvo so odgovorni majhni rakci.

  To glamurozno roza ptico lahko najdemo v toplih vodnih regijah na mnogih celinah. Za flamingovo roza barvo so odgovorni majhni rakci.

 • Volkovi živijo v skupinah, imenovanih tropi. Skupaj lovijo, vzgajajo svoje mladiče in jih ščitijo na svojem ozemlju. Sporazumevajo se s tuljenjem in z laježem.

  Volkovi živijo v skupinah, imenovanih tropi. Skupaj lovijo, vzgajajo svoje mladiče in jih ščitijo na svojem ozemlju. Sporazumevajo se s tuljenjem in z laježem.

 • Tjulnje je mogoče najti na vseh celinah, čeprav se večina vrst pojavlja v hladnovodnih okoljih. Poleg gostega krzna imajo debelo plast maščobe, znano tudi kot loj, ki ohranja toploto živali.

  Tjulnje je mogoče najti na vseh celinah, čeprav se večina vrst pojavlja v hladnovodnih okoljih. Poleg gostega krzna imajo debelo plast maščobe, znano tudi kot loj, ki ohranja toploto živali.

Natisnite si zbirni kuponček za zbiranje nalepk za popust na plišaste igračke!

Na zbirni kuponček

Album in 24 knjižic

Kako, se sprašujete? Popolnoma preprosto, saj smo za vas, skupaj z National Geographic, zasnovali poseben album, v katerega lahko spravite vseh 24 knjižic, ki bodo vam in vašim malčkom vedno znova v veselje in spomin na nenavadne prigode med zbiranjem, zanimive informacije o živalicah, naravi, dinozavrih in svetu pa bodo vedno pri roki v lični zbirki. 

Album lahko kupite v vseh živilskih trgovinah Mercator ter izbranih franšiznih trgovinah.

National 720x320

Opravičilo zaradi napake pri tisku v knjižici št. 14 Mini pustolovščine National Geographic:

Pri nakladi knjižice št. 14 otroškega programa zvestobe Mini pustolovščine National Geographic je pri tisku prišlo do neljube napake pri zamenjavi simbolov zastav držav Republike Hrvaške in Republike Madžarske. Mercator in National Geographic se za napako iskreno opravičujeta.

Kupci, ki ste vseeno prejeli knjižico z napako, lahko novo natisnete tukaj.

Hvala za razumevanje.


 

Foto natečaj z Arnejem Hodaličem

Od 19. 5. do 27. 7. 2022 sodelujte v foto natečaju. Čaka vas nepozabna nagrada - fotografska delavnica s slovitim slovenskim fotografom National Geographica Arnejem Hodaličem!

Foto natečaj z Arnejem Hodaličem!

Na natečaj

Izdelki z oznako Mini pustolovščine

Za vsak kupljen izdelek z oznako Mini pustolovščine prejmete dve mini knjižici in nalepki. 

POZOR: z oznako Mini pustolovščine so označeni le izbrani izdelki blagovnih znamk vključenih v aktivnost in ne vsi izdelki blagovnih znamk vključenih v aktivnost. Na polici so označeni z označevalcem in izpisom na cenovki. Prav tako pa so predstavljeni v naših akcijskih katalogih.

>> Na seznam izbranih izdelkov z oznako Mini pustolovščine!

Poiščite več o izbranih izdelkih z oznako Mini pustolovščine!

Več

Ne trgovini z divjimi živalmi

Črni trg z živalmi je več milijard vredna svetovna industrija. Divje, pogosto ogrožene, živali so skupaj s surovinami, kot so slonovina, rogovi in kože, že dolgo predmet izmenjav na črnem trgu.

Zaradi tega so živali že stoletja žrtve krivolova, kar je veliko vrst pripeljalo do roba izumrtja. Divji lov znatno ruši naravno ravnovesje, zato je pomembno, da ukrepamo.

Obstaja veliko organizacij, ki se borijo proti divjemu lovu in preprodaji. Spodaj smo za vas zbrali nekaj uporabnih povezav, kjer si lahko preberete več in z donacijo pomagate tudi vi.

natgeo

Mini pustolovščine na socialnih omrežjih

Ne pozabite nam slediti na Facebooku in Instagramu, kjer za vas pripravljamo zanimive vsebine in nagradne igre.

Pridružite se tudi naši Facebook skupini in se povežite z ljubitelji živalic National Geographic in narave iz vse Slovenije.

Obiščite Facebook skupino za izmenjavo knjižic in nalepk Mini pustolovščin!

Na Facebook skupino