banner leteca druscina 1140x400px

Pripravite se na pustolovščino v naravi

Morda se plazijo pod tvojimi stopali, prhutajo nad tvojo glavo, visijo z drevesa ali pa se skrivajo pod skalo – v bližini tvojega doma je veliko majhnih bitij in čudes narave, ki čakajo, da jih odkriješ. Ni ti treba iti daleč, saj lahko veliko živali najdeš kar na svojem dvorišču, v parku, v gozdovih in na travnikih v soseščini.

Junaki leteče druščine te bomo z Mercatorjem odpeljali v naravo in ti pokazali vse, kar se skriva na vrtu in v njegovi okolici. Pridruži se nam na potovanju in zbiraj nalepke v žepnem albumu.

Odkrij, katere živali prebivajo v tvoji bližini in zakaj so tako pomembne za okolje.

Zelo je pomembno, da je v ekosistemu tvojega vrta vedno veliko različnih živalskih vrst, kar z nekoliko zapletenim izrazom imenujemo biotska raznovrstnost.

Te že zanima, kaj lahko odkriješ zunaj?

Zbirajte sličice in napolnite album

Aktivnost poteka od 13. 5. do 22. 7. 2021.

Živilske trgovine Mercator

vseh živilskih trgovinah Mercator prejmete 1 paket s sličicami:

 • za vsakih 10 EUR nakupa in
 • za vsak izdelek z oznako aktivnoti Leteča druščina.

Primera:

 • 10 EUR + 2 izdelka Leteča druščina = 3 paketki s sličica,
 • 20 EUR + 4 izdelki Leteča druščina = 6 paketkov s sličicami.

Spletna trgovina Mercator

V Spletni trgovini Mercator prejmete 1 paket s sličicami za vsakih 10 EUR nakupa (ne pa za nakup izdelkov z oznako aktivnosti Leteča druščina).

Izbrane franšizne trgovine Mercator

V izbranih franšiznih trgovinah Mercator prejmete 1 paket s sličicami za vsakih 10 EUR nakupa (ne pa za nakup izdelkov z oznako aktivnosti Leteča druščina).

Album lahko kupite v vseh živilskih trgovinah Mercator ter izbranih franšiznih trgovinah.

Plišaste igrače Leteča druščina

V vsakem paketku s sličicami je 1 posebna nalepka Leteča druščina. Vse, kar morate storiti, je, da zberete 5 POSEBNIH NALEPK, izrežete kartonček z zbranimi nalepkami in ga ob nakupu zamenjate za plišasto igračo Leteče druščine po akcijski ceni.

Plišaste igrače Leteča druščina so na voljo v izbranih trgovinah Mercator ter v izbranih franšiznih trgovinah.

Kartonček za zbiranje posebnih nalepk poiščite na zadnji strani albuma.

Spoznaj junake Leteče druščine

Ta šestčlanska ekipa junakov ima posebno nalogo: poskrbeti morajo, da bo narava spet zacvetela, zato potrebujejo tvojo pomoč. Vrt za hišo ali šolo in mestni park sta odlično izhodišče, s katerega lahko junaki leteče druščine odletijo na bližnje travnike in v gozdove, kjer morajo opraviti pomembno delo.

 • Brenčava čebelica Ča-ča je hitra, ne pa tudi drzna, saj le redko piči. Čeprav zaradi svojega nerodnega letenja morda ni videti zelo spretna, pa je Ča-ča v resnici najboljša opraševalka med vsemi junaki leteče druščine.

  Brenčava čebelica Ča-ča je hitra, ne pa tudi drzna, saj le redko piči. Čeprav zaradi svojega nerodnega letenja morda ni videti zelo spretna, pa je Ča-ča v resnici najboljša opraševalka med vsemi junaki leteče druščine.

 • Zaradi svojega sijočega rdeče-črnega telesa je prikupna pikapolonica Pika videti prav elegantna. Priljubljena pa ni samo zaradi svojega videza. Kmetje jo imajo radi, ker se prehranjuje z listnimi ušmi in drugimi škodljivci, ki uživajo rastline.

  Zaradi svojega sijočega rdeče-črnega telesa je prikupna pikapolonica Pika videti prav elegantna. Priljubljena pa ni samo zaradi svojega videza. Kmetje jo imajo radi, ker se prehranjuje z listnimi ušmi in drugimi škodljivci, ki uživajo rastline.

 • Pogumni kačji pastir Kaj je kaskaderski pilot, saj je neverjetno spreten letalec. Lahko leti naravnost navzgor in navzdol ali pa na mestu kot helikopter. Če ne bi mogel leteti, bi ostal lačen, saj se hrani samo s plenom, ki ga ujame med letenjem.

  Pogumni kačji pastir Kaj je kaskaderski pilot, saj je neverjetno spreten letalec. Lahko leti naravnost navzgor in navzdol ali pa na mestu kot helikopter. Če ne bi mogel leteti, bi ostal lačen, saj se hrani samo s plenom, ki ga ujame med letenjem.

 • Plavčica Pia je živahna in izjemno spretna mala dama. Zlahka jo prepoznaš po njenem modrem 'klobučku', rumenem trebuščku in črno obrobljenih očeh. Pio lahko najdeš v parkih in vrtovih, kjer išče okusne žuželke, gosenice in pajke.

  Plavčica Pia je živahna in izjemno spretna mala dama. Zlahka jo prepoznaš po njenem modrem 'klobučku', rumenem trebuščku in črno obrobljenih očeh. Pio lahko najdeš v parkih in vrtovih, kjer išče okusne žuželke, gosenice in pajke.

 • Metuljčica Mojca ni samo olepševalka naših vrtov zaradi svojih čudovitih barv. Privlačijo jo živobarvni cvetovi, iz katerih pije nektar. Takrat se nanjo prilepi cvetni prah, ki ga odnese na druge rastline.

  Metuljčica Mojca ni samo olepševalka naših vrtov zaradi svojih čudovitih barv. Privlačijo jo živobarvni cvetovi, iz katerih pije nektar. Takrat se nanjo prilepi cvetni prah, ki ga odnese na druge rastline.

 • Lišček Lan je prav postaven zaradi svoje čudovite rdeče glave. Ko s svojim žametnim glasom ne dvori ptičjim gospodičnam, išče okusne prigrizke. Kot doma se počuti na podeželju, pa tudi v mestu, če le ima na voljo veliko dreves in sadovnjakov..

  Lišček Lan je prav postaven zaradi svoje čudovite rdeče glave. Ko s svojim žametnim glasom ne dvori ptičjim gospodičnam, išče okusne prigrizke. Kot doma se počuti na podeželju, pa tudi v mestu, če le ima na voljo veliko dreves in sadovnjakov..

Leteča druščina se predstavi

Ko zunaj vse cveti, poletite z nami vsi,
leti, leti, leti Leteča druščina.

Jaz sem Mojca, metuljčica, ooo, glej, marjetica!
lepa kot slika Pikapolonica sem Pika.

Jaz sem lišček Lan, spreten in zagnan ,
hiter kot zmaj kačji pastirček Kaj .

Plavčica Pia najlepše zavija,
pridna sem za dva čebelica Ča-ča!

Pridružite se vsi Leteči druščini.

Zaplešite z letečo druščino

Izdelki z oznako Leteča druščina

Za vsak kupljen izdelek z oznako Leteča druščina prejmete paketek nalepk. Zbiranje nalepk poteka od 13. 5. do 22. 7. 2021.

Poiščite izdelke z oznako Leteča druščina na prodajnih mestih Mercator in si zapolni album Leteča druščina.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se