Raz'gibanica

  • Image

Težavost: ****/*****

Skutina omaka:

  • 125 g skute Sirarstvo Orešnik
  • 2 žlici mlečnega namaza
  • 150 g BIO kisle smetane Žgajnar
  • 1 kom sladka smetana Podjed (180 g)
  • 100 g sladkorja v prahu

Vse sestavine med seboj premešamo, da dobimo gladko omako.

Makov biskvit:

  • 1 jajce
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • ½ lončka olivnega olja
  • ½ lončka jogurta
  • 1 lonček moke
  • ½ pecilnega praška
  • ½ lončka maka

Jajce z vaniljevim sladkorjem stepamo. Moko premešamo s pecilnim praškom. V jajce dodamo jogurt, olivno olje, moko s pecilnim praškom in mak. Vse skupaj premešamo in predenemo v pekač. Pečemo 25 min na 180°C.

Jabolčna svežina:

  • 2 jabolka
  • 3 žlice sladkorja
  • ½ limete
  • 2 dcl jabolčnika

Sladkor pražimo toliko časa, da dobimo karamel. Dodamo na kocke zrezana jabolka in jih prelijemo z limetinim sokom. Pražimo 1-2 minuti in jih nato zalijemo z jabolčnikom. Pražimo toliko časa, da tekočina povre in nato jabolka ohladimo.

Hrustljavi orehi:

  • 2 žlice sladkorja
  • 150 g orehov

Sladkor stopimo in dodamo orehe. Premešamo in prestavimo na peki papir ter ohladimo. Z nožem ali v mešalniku nasekljamo.

Sestavimo gibanico.

Oglejte si video!