Ocvirkovka

  • Image

Težavnost: **/*****
Recept za 2 manjši ocvirkovki

Testo:

  • 250 g pšenične moke
  • 1 dl mleka
  • pol čajne žličke soli
  • zavitek suhega kvasa
  • jedilna žlica olivnega olja
  • jajce

Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo počivati 30 min.

Nadev:

  • 150 g skute
  • jajce
  • čajna žlička soli
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 100 g prekajenih svinjskih reber Mesnine Bohinja

Za nadev zmešamo sestavine med seboj, rebra pa narežemo na majhne kocke.

Testo na pomokani površini razvaljamo in ga namažemo z nadevom ter potresemo z nakockanimi rebri. Zvijemo v tanko rolico in nadevamo modelčke, ki smo jih prejo namazali z oljem. Pečemo 40 min pri 180 °C.

Oglejte si video!