Lotos Gourmet

  • Image

Ko si roko podajo narava, znanje, ljubezen, ustvarjalnost in veselje do dela, nastanejo ročno oblikovani izdelki Lotos Gourmet.

Slavimo naravo in življenje z našim odnosom do prehrane, ki ga želimo prenesti tudi drugim. Zato naši izdelki, skrbno izdelani iz naravnih sestavin, ne vsebujejo umetnih barvil in konzervansov, ojačevalcev arom in okusa. V podjetju Lotos Gourmet stremimo k temu, da bodo naši izdelki, kot trud in dar narave dostopni vsem, vsepovsod.

Vse naše sadne in sadno zelenjavne pulpe so narejene iz svežega sadja in zelenjave v polni zrelosti prve kvalitete. Vse sadje in zelenjava se pripravlja ročno in kuha v manjših količinah, zaradi boljšega nadzora kvalitete.

Ime pulpa izvira iz načina predelave, ker se za izdelavo porabi samo sveža sadna pulpa in ne predpripravljene kaše, zmrznjeno sadje ali sadni sokovi, zaradi česar je rezultat pravi, naravni okus izbranega sadja.

Naše pulpe se delijo na sladkane in nesladkane. Sladkamo jih samo v majhnih količinah. Za sladkanje uporabljamo naravna sladila, kot so med, javorjev sirup, agavin sirup in druge ter sladkor. Pulpe konzerviramo s kratkotrajnim vretjem, da se ohrani čim več naravnih snovi (vitamini in minerali).

Konzerviranje in prava kislost je dosežena samo s sladkorjem ali naravnimi sladili in sveže stisnjenim limoninim sokom.

Naše pulpe imajo najmanj 80 % sadni delež, lahko je tudi 90 %, ki ga dosežemo izključno s sadjem.

Zaradi visoke vsebnosti sadja in načina priprave imajo naše pulpe mehkejšo konsistenco, kar jim poveča možnost uporabe. Poleg klasičnega dodatka k palačinkam in kruhu, so nepogrešljive tudi kot naravni sadni dodatek navadnim jogurtom, skutam ter smutijem in drugim napitkom. Priporočamo jih kot okusen dodatek k pecivu in tortnim kremam. Paleta uporabe je odvisna od vaše domišljije.

Pulpe so vlite v kozarčke brez notranjega roba, tako da lahko uživate v izbranem okusu do popolnoma praznega kozarčka.

Zanimivosti iz sveta marmelad in sadnih pulp:

  • Včasih je veljalo pravilo, da je potrebno dodati toliko sladkorja, kot je uporabljenega sadja.
  • Vsa naravna sladila imajo svoj značilen okus, ki se ga zazna rahlo tudi v pulpah. To jim da dodaten okus zdrave zakladnice narave, saj so v teh sladilih bolj prisotni pomembni naravni mikroelementi in minerali, ki jim dajejo ta značilen okus.
  • Tradicionalna priprava marmelad temelji na zelo dolgem kuhanju sadja, da povre čim več tekočine in da se, poleg delovanja samega pektina, tudi na ta način zgosti.
  • Marmelade so pogosto trde in posledično težje zamazanje oz. oblivanje. Nemalokrat vsebujejo visok delež belega sladkorja.