Kmetija Morgan

  • Image

Imate radi domače in ekološko? Vam ni vseeno kaj vnašate v svoje telo? Na kmetiji Morgan, ki leži sredi neokrnjene narave, v vasici Grintovec na nadmorski višini 219 m ste na pravem naslovu.

Tu se čas ustavi a pridne roke Franca Morgana in njegove družine se le redko kdaj spočijejo, saj skrbijo z ljubeznijo in predanostjo za več kot tisoč oljčnih dreves.

Leta 2006, ko je bilo ekološko kmetovanje šele na začetku, na področju oljkarstva pa popolnoma nerazvito, se je kmetija Morgan z obilo poguma ter trdega dela podala na pot, ki se je izkazala za pravo. Pot preventive in ne kurative je leta 2009 obrodila prvo lovoriko. Mestu slovenskega Vice šampiona je leta 2012 sledilo še mesto Šampiona ekološke predelave, ki ostaja v različnih kategorijah vse do danes.

Razlika med običajnim in izjemnim je moto Morganovih ter pomeni le eno: Pri pridelavi olja je na prvem mestu kvaliteta, ki jo prepoznajo številni zvesti kupci.

Veliko nagrad je prva generacija družine Morgan, ki se ukvarja z oljkarstvom dosegla tudi v tujini. Od najboljših dvajset na svetu v vodniku Flosolei, najboljšega ekološkega olja Slovenije v letih 2013, 2015, 2017 in 2018 na BIOL največjem tekmovanju ekoloških olj v svetu, do štirih diplom odličnosti, med najboljših 12 na tekmovanjih Sol d’oro v Veroni.