Avokado

  • Image

Kaloričen kot smetana, a bolj hranljiv

Avokado se lahko uporabi v različnih receptih za dodatek kremaste strukture. Zanimivo, da je sicer podobno kaloričen kot smetana - obe živili sta sestavljeni večinoma iz maščob - a je avokado bolj hranljiv (vsebuje več hranil) ter morebiti tudi bolj nasiten (vsebuje več vlaknin).

Avokado lahko uporabite v slanih in sladkih jedeh – v posneti skuti namesto oreščkov, v solati namesto olja, ali v namazih tipa gvakamole. Če avokado s paličnim mešalnikom ali blenderjem pomešate s sirotko v prahu (in/ali grškim jogurtom) ter nekaj zamrznjenega jagodičja, boste dobili sladoledu podoben, gost »smuti«.

Banner Vedno sveze avokado1 1400x916px

Tudi če ga samo narežete in dodate na popečen kruhek, je avokado odličen. 

 

 

Ustvarjajte z recepti naših Blogomanov

Za vas imamo pripravljenih kar nekaj receptov z avokadom. Kateri je pa vam najbolj všeč?

Brezglutenski zavitek z ajdo, avokadom in rdečim zeljem

700 brezglutenski zavitek z ajdo avokadom in rdecim zeljem

 

Avokadov sladoled

700 avokadov sladoled s pistacijo

 

Avokadov mousse

avokadov mousse 700x400 2