Od slovenskih pridelovalcev

Na policah naših tržnic poiščite sadje in zelenjavo, ki so jo slovenski pridelovalci pridelali na svojih kmetijah. Z nakupom lokalnih pridelkov pomagate podpirati naše podeželje in ohranjati kmetije. Lokalna pridelava pa zagotavlja tudi visoko kakovost in svežino hrane, tako pa od nje dobite kar največ hranljivih snovi.

PanOrganix česen

Slovenski česen, nepogrešljiva sestavina v vaši kuhinji. Ročno obran, skrbno očiščen ter sušen na prepihu na tradicionalen način ohranja v sebi izjemno aromatičnost, intenziven okus, dolgotrajno svežino in naraven izgled. Česen iz KMG Panorganic raste na rodovitnih prleških tleh, zato na slovenske trgovske police pride še svež, saj prepotuje le nekaj kilometrov po Sloveniji in ne na tisoče, kot česen iz tujine.

V trgovino

Slovenski sladki krompir

Iz njega se lahko pripravi tako juhe kot solate, priloge, glavne jedi, sladice, napitke in otroške kašice. Je živilo, ki vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov A, B, C in D ter mineralov - kalija, kalcija, magnezija in železa. Kmetija Šlamberger – Šlames d.o.o. prideluje sladki krompir okolju in ljudem prijazno, saj je ves sladki krompir posajen na biorazgradljivi foliji, ki sama razpade še preden se krompir izkoplje. Prav tako je sladki krompir pridelan brez uporabe škropiv.

V trgovino

Ptujski lük

Ptujski lük je slovenska avtohtona sorta čebule, ki jo na Ptujskem polju ročno pridelujemo že več kot 200 let. Njegov izjemen okus, zmerna ostrina in kakovost ga uvrščajo v izbrane evropske posebnosti, zaradi svoje edinstvenosti je pridobil certifikat »Zaščitena geografska označba«. Ima visoko vsebnost sušine, vitaminov in mineralov. Zaradi bakteriocidnega učinka se uvršča med naravne antibiotike. Njegova uporaba v kulinariki je vsestranska.

V trgovino

Solata Živa

Prihaja iz Pomurja in je pridelana z najnovejšo tehnologijo in inovativnimi načini dela v podjetju KMG Panorganic. Pridelava je okolju prijazna, saj se porabi izjemno nizka količina vode, zaradi manjših transportnih stroškov pa je nižji tudi ogljični odtis. Kupite jo s korenino vred, njeni listi so že primerni, da jih odrežete nad korenino, operete in postrežete še polne vitaminov in mineralov. Če jo boste doma zalivali z vodo, pa bo popolnoma sveža ostala še dlje, zato jo lahko zaužijete tudi kak dan kasneje.

V trgovino

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj