Izdelki prvovrstne kakovosti

  • Image

moje MLEČNO, odlične KAKOVOSTI

Trajno mleko in jogurt Mercator so prejeli najvišjo oceno za kakovost.

Mercator redno spremlja kakovost svojih izdelkov. Še posebej pa je ponosen na mlečne izdelke Mercator, preverjene na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Prepoznali jih boste po oznaki PRVOVRSTNA KAKOVOST. Izdelki so bili preverjeni na osnovi Pravilnika o ocenjevanju kakovosti mleka in mlečnih izdelkov GIZ mlekarstva Slovenije po 20-točkovnem sistemu, pri čemer izdelki od 17 do 20 točk sodijo v 1. in ekstra kakovostni razred.

Dokazano prvovrstni izdelki, preverjeni na Biotehniški fakulteti

Kakovost živila je skupek lastnosti, med katerimi po pomembnosti izstopata deklarirana sestava in senzorična kakovost. Oceno senzorične kakovosti sestavljajo ocena za izgled, barvo, vonj, okus in teksturo izdelka.

Znak prvovrstna kakovost lahko prejmejo samo izdelki, ki po strokovni oceni sodijo najmanj v prvi kakovostni razred.

Senzorična analiza je prepoznavanje, opisovanje in ocenjevanje lastnosti živila s človeškimi čutili - merilni instrument je človek. Človek zaenkrat še edini lahko poda rezultat kot kombinacijo parametrov vonja in okusa.

Analizo naših izbranih izdelkov so opravili specializirani strokovni ocenjevalci, ki imajo poleg upoštevanja mednarodnih standardov za izvajanje senzorične analize, tudi znanje in izkušnje iz področja tehnologije mleka in mlečnih izdelkov.

Mercator Dejstva o Mleku 525x350px

Mlečno je dobro

Mleko in mlečni izdelki imajo visoko prehransko vrednost. Preberite si kaj je o mleku, jogurtih, kislem mleku in skuti povedala prof. dr. Irena Rogelj iz Biotehniške fakultete.

Več si preberite tukaj!