Bio Zone – DOBRO zame, DOBRO za okolje

Ponudba je del projekta: Bio Zone.

Spoznajte izdelke Bio Zone. Več kot 160 izdelkov vas že čaka na naših prodajnih policah ter spletni trgovini. Pridelani so bili brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih organizmov, s spoštovanjem do živali in narave.

Naravne izdelke najdete v Mercatorjevih trgovinah na posebej označenih Bio Zone policah, ki so iz meseca v mesec bolj bogato založene, na voljo pa so vam tudi v naši spletni trgovini Mercator.

mercator biozone324 324

Izdelke Bio Zone lahko najdete v več blagovnih skupinah:

 • mlečni izdelki in siri
 • sadje in zelenjava
 • jajca
 • vse za zajtrk
 • kruh
 • začimbe, dodatki za kuho in peko
 • veganske in vegetarijanske jedi
 • hladni in topli napitki
 • sokovi
 • suho sadje, oreščki, semena in stročnice
 • moke, žita in testenine

Vsak izdelek, ki ima bio oziroma eko oznako, mora biti pridelan po izredno visokih standardih. Kmetije, ki pridelujejo sestavine, so ves čas pod zelo strogim nadzorom. Zato ste lahko povsem mirni, da je široka paleta živil v ponudbi Bio Zone res skrbno pridelana.

Spoznajte izdelke Bio Zone

Mlečni izdelki in siri

Mlečni izdelki Bio Zone so 100 % ekološkega izvora. Nehomogenizirana sveže mleko in tekoči jogurt s Tolminskega pa sta pridobljena na prvinski način, brez posegov v naravne procese in imata značilen poln okus.

V trgovino

Sadje in zelenjava

Tako kot vsi ostali izdelki iz linije, sta tudi sadje in zelenjava Bio Zone izključno ekološkega izvora. To pomeni, da sta pridelana po principih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil.

V trgovino

Jajca in vse za zajtrk

Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, ki upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali. Kokošim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem in Lisco leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano.

V trgovino

Vegansko in vegetarijansko

Pomemben del 100 % ekološke pridelave hrane je spoštovanje in ohranjanje narave ter pridobivanje sestavin s čim boljšim razmerjem hranilnih vrednosti. V naši veganski ponudbi je širok nabor izdelkov - od veganske potice ob praznikih do različnih namazov za vse okuse.

V trgovino

Hladni in topli napitki ter sokovi

Imate raje pesin ali jabolčni sok? Si kavo raje popestrite z riževim ali s sojinim napitkom? Vam v kosmičih za zajtrk bolj prija ovseni ali kokosov napitek? Sokovi, čaji, kakav in rastlinski napitki po vašem okusu. Bio Zone ima odgovore na vse vaše želje.

V trgovino

Suho sadje, oreščki, semena in stročnice

Bio izdelki niso modna muha ampak odločitev, ki pomaga ohranjati ravnovesje v naravi. Pridelano po bio standardih, pomeni, da je pridelano človeku in okolju prijazno. Bio suho sadje, oreščki, semena in stročnice so okusni izdelki, bogati s hranljivimi darovi narave, brez odvečnih dodatkov.

V trgovino

Moke, žita in testenine

Vsak izdelek, ki ima bio oz. eko oznako mora biti pridelan po izredno visokih standardih. Kmetije, ki pridelujejo sestavine, so pod zelo strogim nadzorom. Lahko povsem mirni, da je široka paleta žit in mok ter testenin v ponudbi Bio Zone res skrbno pridelana. Vi se morate samo še odločiti, ali imate raje proso, ajdo, kvinojo ali kuskus.

V trgovino

Začimbe in dodatki za kuho ter peko

Za pečenje in kuhanje uporabljajte izdelke, za katere veste, da so 100 % ekološko pridelani in občutili boste razliko v kakovosti. Čistost okusov in kontrolirano poreklo začimb in dodatkov pripomoreta, da se jed sestavi v popolno celoto.

V trgovino

Poiščite izdelke Bio Zone v spletni trgovini!

V spletno trgovino

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se