Special moments

  • Image

Drobni užitki za velike radosti

V vsakodnevno življenje vnesite kanček razkošja in proslavite posebne trenutke z novimi premium izdelki Special moments iz Mercatorja.

3 i

Štajersko prekmursko bučno olje z zaščiteno geografsko označbo

Bučno olje Special moments vas bo navdušilo z značilno aromo in okusom. Proizvedeno je po tradicionalnem postopku, kot ga na Štajerskem in v Prekmurju poznamo že vse od leta 1750,  s stiskanjem praženih bučnih semen najboljše kakovosti. Bučno olje se ponaša tudi z ugodno sestavo maščobnih kislin, je bogat vir antioksidantov tokoferolov in drugih vitaminov. Olje je izdelek priznanega slovenskega proizvajalca.

1 i

Tiramisu za trenutke posebnega užitka

Navdušil vas bo s svojim posebnim okusom in izredno nežno kremasto strukturo. Narejen je po originalnem italijanskem receptu s kremo  iz mascarponeja, rahlim biskvitom, potopljenim v pravo črno kavo, in nežnim posipom kakava.

2 i

Bresaola, odlična ideja za predjed

Bresaola je značilna italijanska specialiteta iz govejega mesa,  soljenega in sušenega  na zraku 2 do 3 mesece. Na tanko narezano mesnino postrežemo pri sobni temperaturi ali rahlo ohlajeno. Z dodatkom oljčnega olja, kančkom limoninega soka ali balzamičnega kisa ter postreženo na rukoli s sveže naribanim parmezanom dobimo odlično predjed.