Zanimivo branje

  • Image

Zanimivo branje

Kaj pomenita oznaki »eko« in »bio« ter kdo ju lahko uporablja? Kakšni so pogoji za pridobitev certifikata »ekološki«? Kako nam lahko naravno pridelana hrana pomaga do boljšega počutja? Utrgajte si nekaj minut časa za zanimivo branje.

Gotovo se strinjate z nami, da ni vseeno, kaj jemo. Strokovnjaki poudarjajo, da moramo vsak dan jesti sveže sadje in zelenjavo, žitne izdelke ter mlečne izdelke. Zato kakovostne pridelke in izdelke iščemo na tržnicah in v trgovinah. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč označbe na njih. A žal marsikdaj ne vemo, kaj pomenijo.

PREBERITE VEČ

Vsakdo med nami kdaj pa kdaj občuti utrujenost, pomanjkanje energije, zaprtost, težave s koncentracijo ali s spanjem. To je povsem običajno. Ko pa postanejo omenjene težave pogoste in vplivajo na kakovost našega življenja, je potrebno postati pozoren. Takrat je pravi čas za razmislek o naših prehranjevalnih in gibalnih navadah.

PREBERITE VEČ

O tem, kaj je ekološko pridelana hrana, ter da je bogatejša s hranili, bolj polnega okusa in posledično boljša izbira za naše dobro počutje, smo že pisali. Tokrat smo raziskali, zakaj je ekološko kmetijstvo bolj prijazno tudi do okolja in živali.

PREBERITE VEČ