Izdelki Bio Zone

  • Image

Bio Zone – 100 % naravni izdelki, potrjene kakovosti

Sveže sadje in zelenjava, suho sadje in oreščki, mleko in mlečni izdelki, jajca, namazi, topli in hladni napitki ter sokovi, moke, žita in testenine, dodatki za kuho in peko, kruh, začimbe in še in še! Več kot 160 izdelkov Bio Zone vas že čaka na naših prodajnih policah.  

Z našo linijo ekoloških izdelkov Bio Zone vam ponujamo 100 % naravne izdelke, potrjene kakovosti, ki ne vsebujejo umetnih barvil in arom. V Mercatorjevih trgovinah jih boste našli na posebej označenih Bio Zone policah, ki so iz meseca v mesec bolj bogato založene, na voljo pa so vam tudi v naši spletni trgovini.

 

Mlečni izdelki in siri

Tomaz3

Mlečni izdelki Bio Zone so 100 % ekološkega izvora. Nehomogenizirana sveže mleko in tekoči jogurt s Tolminskega pa sta pridobljena na prvinski način, brez posegov v naravne procese in imata značilen poln okus. 

 

Sadje in zelenjava

Tomaz2

Tako kot vsi ostali izdelki iz linije, sta tudi sadje in zelenjava Bio Zone izključno ekološkega izvora. To pomeni, da sta pridelana po principih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil.

 

Jajca in vse za zajtrk

Mercator Bio Zone Izdelki Jajca in vse za zajtrk 3

Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, ki upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali. Kokošim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem (1032 m) in Lisco (927 m) leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano.

 

Kruh

Mercator Bio Zone Izdelki Kruh

V Mercatorjevi Bio Zone ponudbi sta tudi dve vrsti BIO kruha iz ekološke pridelave. Enega so mojstri peki zamesili iz pirine, drugega pa iz ovsene moke. Oba kruha, poleg kontrolirane pridelave sestavin in odličnega okusa, odlikuje tudi blagodejnost pire in ovsa za naše počutje. 

 

Začimbe in dodatki za kuho ter peko

Mercator Bio Zone Izdelki Zacimbe in dodatki za kuho ter peko

Za pečenje in kuhanje uporabljajte izdelke, za katere veste, da so 100 % ekološko pridelani in občutili boste razliko v kakovosti. Posebej pri dodatkih in začimbah sta izredno pomembna čistost okusov in kontrolirano poreklo, da se jed sestavi v popolno celoto. 

 

Vegansko in vegetarijansko

Mercator Bio Zone Izdelki Vegansko in vegetarijansko

Pomemben del 100 % ekološke pridelave hrane je spoštovanje in ohranjanje narave ter pridobivanje sestavin s čim boljšim razmerjem hranilnih vrednosti. V naši veganski ponudbi je širok nabor izdelkov od veganske potice ob praznikih do različnih namazov za vse okuse.

  

Hladni in topli napitki ter sokovi

Tomaz1

Imate raje pesin sok ali jabolčni? Si kavo raje popestrite z riževim napitkom ali s sojinim. Kosmiči so odlični z ovsenim napitkom, morda pa vam bolj prija okus kokosa. Lahko si okus zajtrka popestrite s pravim kakavom ali ogrejete večer s čajem, polnega okusa. Bio Zone ima odgovore na vse vaše želje.

 

Suho sadje, oreščki, semena in stročnice

Mercator Bio Zone Izdelki Suho sadje orescki

Bio izdelki niso modna muha ampak odločitev, ki pomaga ohranjati ravnovesje v naravi. Pridelano po bio standardih pomeni pridelano človeku in okolju prijazno. Bio suho sadje, oreščki, semena in stročnice so okusni izdelki, bogati s hranljivimi darovi narave, brez odvečnih dodatkov. 

 

Moke, žita in testenine

Mercator Bio Zone Izdelki Moka zita testenine

Vsak izdelek, ki ima bio oz. eko oznako mora biti pridelan po izredno visokih standardih. Kmetije, ki pridelujejo sestavine, so ves čas pod zelo strogim nadzorom. Zato ste vi lahko povsem mirni, da je široka paleta žit in mok ter testenin v ponudbi Bio Zone res skrbno pridelana, in se morate samo še odločiti, ali imate raje proso, ajdo, kvinojo ali kuskus.