Recepti

  • Image

1. Peresniki iz rdeče leče z brokolijem, porom in peteršiljem

Priprava:

Operite por in zeleno ter ju drobno nasekljajte.

Nasekljajte brokoli. V ponvi segrejte olje ter por in zeleno rahlo podušite. Po malem dodajajte vodo in popolnoma skuhajte, vendar naj zelenjava ne porjavi. V ponev dodajte sesekljani brokoli. V loncu zavrite vodo in jo posolite.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual

Peresnike iz rdeče leče kuhajte 7–9 minut. Prihranite nekaj vode, v kateri se kuhajo peresniki. Peresnike odcedite in jih dodajte zelenjavi v ponvi. Dušite z nekaj vode, v kateri ste skuhali peresnike, ščepcem sesekljanega peteršilja in malo olja. Dobro premešajte in postrezite.

Sestavine za 2 osebi:

  • 160 g peresnikov Barilla Penne iz rdeče leče
  • 150 g brokolija
  • 1 por
  • 1 steblo zelene
  • 30 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • Peteršilj, sol in poper

2. Casarecce iz čičerike s pestom in zelenjavo

Priprava:

Operite papriko in bučko ter ju nasekljajte. V ponvi segrejte malo olja in zelenjavo popražite.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual2

V loncu zavrite vodo in jo posolite. Casarecce iz čičerike kuhajte 7–9 minut. V skodelici razredčite pesto z malo vode, v kateri se kuhajo casarecce. Casarecce odcedite. Vmešajte pesto in dodajte zelenjavo. Dobro premešajte in postrezite.

Sestavine za 2 osebi:

  • 160 g Barilla Casarecce iz čičerike
  • 80 g Barilla Pesto alla Genovese
  • 150 g bučke
  • 100 g rdeče in rumene paprike
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol

3. Peresniki iz rdeče leče v solati z bučko, čebulo in feto

Priprava:

Bučko sesekljajte ter jo v veliki ponvi z žlico olja in česnom podušite na močnem ognju, da porjavi.

Solite in poprajte po okusu ter odstavite. V loncu zavrite vodo in jo posolite. Peresnike iz rdeče leče kuhajte 7–9 minut. Odcedite jih, dodajte žlico oljčnega olja in premešajte. Pustite, da se ohladijo.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual4

V veliki skledi zmešajte kis, gorčico, med in dimljeno papriko. Med mešanjem dodajte preostalo olje. Solite in poprajte po okusu. Ko so peresniki in bučka ohlajene, v veliki skledi združite vse sestavine in pustite solato počivati približno 30 minut, preden jo postrežete.

Sestavine za 2 osebi:

  • 160 g peresnikov Barilla Penne iz rdeče leče
  • 1 bučka
  • 30 g sesekljane mlade čebule
  • 50 g sira feta
  • 20 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • 6 lističev bazilike
  • 1 žlička kisa iz sherryja
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • 1 žlička medu
  • 1 žlička mlete dimljene paprike
  • pol stroka česna

4. Casarecce iz čičerike - s peperonato, pomarančo, kaprami in poletnimi začimbami

Priprava:

Če želite paprike olupiti, jih 20 minut pecite v pečici na 220 °C.

Preložite jih v skledo in pokrijte s plastično folijo. Ko se ohladijo, kožo zlahka odstranite. Paprike razrežite na 3 cm velike kose in jih 3 minute pražite v ponvi z malo olja. Kruh razrežite na kocke, pokapajte z oljem ter začinite s poprom in origanom, nato pa ga popecite v ponvi.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual5

Na šibkem ognju segrejte sladkor, dodajte pomarančni sok in zavrite. Povrite polovico, da vam ostane 50 g tekočine. Segrejte pasirani paradižnik ter dodajte pomarančni sok, majaron in kapre. V loncu zavrite vodo in jo posolite. Casarecce iz čičerike kuhajte 7–9 minut. Odcedite jih in preložite v ponev s paradižnikovo omako. Dodajte paprike in kuhajte 2 minuti. Potresite s krušnimi kockami in ponudite.

Sestavine za 2 osebi:

  • 120 g Barilla Casarecce iz čičerike
  • 250 g rdeče in rumene paprike
  • 250 g pasiranega paradižnika
  • 10 g sladkorja
  • 100 g pomarančnega soka
  • 10 g splaknjenih kaper
  • 70 g brezglutenskega kruha
  • ekstra deviško oljčno olje
  • origano in majaron
  • sol in poper

5. Casarecce iz čičerike - z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami

Priprava:

Bučo olupite in jo skuhajte v malo vode. Zmiksajte ter dodajte sol, sesekljan šetraj in oljčno olje. Omaka mora biti blagega okusa. Brokoli narežite na drobne koščke in jih 3 minute pražite v ponvi z malo olja. Por narežite na trakove, dodajte brokoliju in pražite še 1 minuto.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual6

V loncu zavrite vodo in jo posolite. Casarecce iz čičerike kuhajte 7–9 minut. Odcedite jih in zmešajte z bučno omako. Dodajte olive in praženo zelenjavo. Začinite z mleto papriko in naribanim parmezanom. Dobro premešajte in postrezite.

Sestavine za 2 osebi:

  • 120 g Barilla Casarecce iz čičerike
  • 150 g buče
  • 50 g pora
  • 75 g brokolija
  • 50 g parmezana
  • 20 g izkoščičenih oliv
  • 10 g svežega šetraja
  • 20 g ekstra deviškega oljčnega olja
  • mleta sladka paprika
  • sol

6. Kozice in bučke na pestu iz rukole

Priprava:

Bučke očistite in jih razrežite na kratke rezance. V ponvi segrejte 2 žlici oljčnega olja, dodajte bučke in kozice ter jih dušite nekaj minut, odvisno od velikosti kozic.

Banner Barilla novi okusi 1400x916px Vizual7

Rukolo v mešalniku zmešajte s preostalim oljčnim oljem, dodajte ščepec soli in dajte na stran. Peresnike skuhajte v slanem kropu (7 g soli na liter vode) do al dente, odcedite, dodajte kozice in bučke ter vse skupaj podušite. Pesto razporedite po krožniku, nanj položite peresnike in pokapajte z oljčnim oljem

Sestavine za 4 osebe :

  • 350 g peresnikov Barilla Penne iz rdeče leče
  • 300 g bučk
  • 200 g repkov kozic
  • 60 g sveže rukole
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper