Mlečni izdelki Cuisine Mu

  • Image

Pristna kuhna je kratka spletna kuharska nadaljevanka s ščepcem humorja, rezino pikrosti in zvrhano mero MU Cuisine mlečnih izdelkov, ki bo od 8. novembra do 20. decembra vsak petek domovala na okusno.je. Vsak torek od 5. novembra dalje, pa nikar ne zamudite tudi MU Cuisine pristne kuharske nagradne igre.


SKUTNI RAVIOLI Z ZELIŠČI IN MASLENO BUČNO OMAKO

Banner MU Ravioli 1400x916px Vizual2
 
Sestavine za testo:

  • 250 g moke
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • sol
  • oljčno olje

Sestavine za nadev:

  • 250 g pasirane skute MU
  • 70 g trdega sira, npr. Jošt
  • 25 g masla MU Cuisine
  • sveža zelišča (bazilika, koriander, drobnjak)
  • bel poper
  • muškatni orešček
  • limonina lupinica

Sestavine za bučno omako:

  • ½ maslene buče
  • 3 lovorjevi listi
  • 2 stroka česna
  • 1 manjša čebula
  • žlica masla MU Cuisine
  • 1 dl belega vina
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 1 l vode 

PRIPRAVA:

Moko stresemo na pult in v sredini naredimo za 3 prste veliko jamico.

Vanjo vlijemo žlico oljčnega olja in ščep soli. V skodeli razžvrkljamo jajca in rumenjak. 1/3 jajčne mase vlijemo v jamico ter začnemo vmešavati moko. Ko se sestavine začnejo sprijemati, počasi dodamo še preostalo količino jajc. Nadaljujemo z ročnim gnetenjem, približno 10 minut, dokler ne nastane enotno in prožno testo. Po končanem gnetenju testo rahlo sploščimo, ovijemo ga s folijo za živila in ga pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
 
V vmesnem času naredimo nadev tako, da vse sestavine v skledi dobro pretlačimo, začinimo in postavimo v hladilnik.
 
Testo razdelimo na dve polovici in ju s pomočjo strojčka za valjanje testa postopoma zvaljamo do najtanjše debeline. Testo narežemo na krpice, velikosti 4 x 4 centimetre. Krpice nadevamo in robove navlažimo z vodo. Stranice stisnemo v piramido. Raviole skuhamo v slanem kropu, ki smo mu dodali žlico oljčnega olja. Ko ravioli priplavajo na površje, po 4–6 minutah, so skuhani.
 
Za bučno omako na maslu na hitro prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano bučo in zalijemo z vinom. Počakamo, da vino zavre, nato dodamo še 1 l vode. V lonec damo še cela stroka česna in lovor ter bučo skuhamo do mehkega. Večji del vode odlijemo in bučo spasiramo skupaj z maslom in začimbami. Po potrebi dolijemo nekaj tekočine, v kateri se je buča kuhala, dokler ne dobimo omake želene gostote.
 
Raviole postrežemo na posteljici iz bučne omake ter okrasimo s svežimi zelišči in parmezanom.

Dober tek!

Banner Disney 1400x916px 21 11 15

Preverite ponudbo!