slo kosarca 01

V Mercatorju se zavedamo, kako pomembno je izbrati domače in podpirati samooskrbno gospodarstvo. Zato kot največji partner slovenskemu podeželju, pridelovalcem in kmetijskim zadrugam letno odkupimo za več kot 500 milijonov evrov blaga, daleč največ pri nas.

S svojimi partnerji iz vseh krajev Slovenije se tako skozi celo leto trudimo, da imate na naših policah vedno na izbiro čim večje število domačih slovenskih, tradicionalnih in avtohtonih izdelkov, s katerimi prinašate slovensko kakovost v svoje domove

Slovenska ponudba

 • Sadje in zelenjava z lokalnih kmetij

  V domačih sadovnjakih in na poljih zraste sadje in zelenjava polnega okusa. Svojo ponudbo smo tako letos obogatili s kar 160 tonami kakovostnega slovenskega sadja in zelenjave, hkrati pa še poglobili vez in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci hrane. Ker podpiramo slovensko.

  V spletno trgovino
 • Slovenska ozimnica

  Pri Mercatorju prisegamo na kakovostno, lokalno pridelano slovensko hrano. Zato smo letos od lokalnih slovenskih pridelovalcev odkupili 230 ton sezonske ponudbe. Krompir, čebula, česen, jabolka ... Zagotovite si svojo zalogo slovensko ozimnice že danes.

  V spletno trgovino
 • Mlečni izdelki slovenske kakovosti

  Za kakovostne mlečne izdelke je ključnega pomena kvalitetno lokalno mleko. Ker se trudimo svojim kupcem zagotoviti izdelke najvišje kakovosti, v Mercatorju letno odkupimo več kot 50 milijonov litrov mleka in mlečnih izdelkov od lokalnih kmetov.

  Oglejte si video
 • Slovenski kruh in pekovski izdelki

  Podpiramo lokalno, zato za vas od slovenskih dobaviteljev vsako leto odkupimo preko 15 milijonov kilogramov odličnega domačega kruha in slastnih pekovskih izdelkov. Okusite slovensko kakovost iz neposredne bližine.

  Izberite domače
 • Sokovi iz slovenskega sadja

  Kakovostno sadje iz domačih sadovnjakov je tisto, kar sokovom daje poln okus. V Mercatorju skrbimo, da na naših policah vsako leto stoji več kot 350.000 litrov sokov iz slovenskega sadja, v katerih lahko uživate vsak dan.  

  Podprimo lokalno
 • Slovensko goveje meso

  Izbirajmo izdelke pridelane s tradicijo in preverjenim poreklom. V letošnjem letu smo samo za vas odkupili že 1.200.000 kilogramov slovenskega govejega mesa izbrane kakovosti.

  Izberimo domače
 • Slovensko piščančje meso

  Pomembno je, da se zavedamo, od kod prihaja hrana, ki jo uživamo, zato izberite lokalne, s tradicijo in ljubeznijo pridelane izdelke. V letošnjem letu smo samo za vas odkupili že 3.400.000 kilogramov slovenskega piščančjega mesa izbrane kakovosti.

  Izberimo slovensko
 • Slovenska moka

  Zavedamo se kakovosti in svežine domačih izdelkov iz neposredne bližine, zato za vas od slovenskih mlinarjev vsako leto odkupimo več kot 6.000.000 kilogramov moke različnih vrst.

  Domače je najboljše
 • Slovenski med, marmelade in džemi

  Ker vsak vaš nakup šteje, od slovenskih proizvajalcev vsako leto odkupimo več kot 142.000 kilogramov medu, marmelad in džemov različnih vrst. Podprimo domačo kakovost iz neposredne bližine.

  Preverite ponudbo
 • Konzervirana zelenjava

  Najboljša ozimnica vsebuje tradicionalne kakovostne in domače pridelke, zato za vas od slovenskih proizvajalcev vsako leto odkupimo več kot 2.000.000 kilogramov konzervirane zelenjave.

  V spletno trgovino
 • Drobne sladke razvade

  Brez domačih sladkih pregreh ni pravega prazničnega sladkanja. Zato za vas letno odkupimo več kot 700.000 kilogramov drobnih sladkih razvad slovenskih blagovnih znamk.

  Sladkajte se

Video zgodbe

 • Mlekarna Planika

  Tradicija. Lokalna kakovost. Domačnost. V Mlekarni Planika se dnevno trudijo, da vi lahko uživate v izdelkih iz mleka krav, ki se pasejo izključno na okoliških hribih. Spoznate jih.

 • Kmetija Jarkovič

  Na Kmetiji Jarkovič, neposredno ob reki Krki, se dnevno trudijo, da na vaših mizah lahko stojijo kakovostni domači in sveži pridelki. Ker podpiramo lokalno.

 • Pekarna Grosuplje

  Zaposlene Pekarne Grosuplje zaznamujejo zavzetost, povezanost in ljubezen do kruha. Skupaj skrbijo, da so vam na naših policah dnevno na voljo odlični sveži pekovski izdelki.

 • Panvita

  Poslanstvo Panvite je predvsem odgovornost do narave in domača sonaravna reja živali. Vsakdanji trud je poplačan, ko vaše mize bogati okus njihovih kakovostnih mesnin.

 • Celjske mesnine

  V Celjskih mesninah so ponosni, da lahko z nami in vami delijo svoje bogate izkušnje izdelovanja mesnin po tradicionalnih receptih z dežele.

Objave v medijih