slo kosarca 01

V Mercatorju se zavedamo, kako pomembno je izbrati domače in podpirati samooskrbno gospodarstvo. Zato kot največji partner slovenskemu podeželju, pridelovalcem in kmetijskim zadrugam letno odkupimo za več kot 500 milijonov evrov blaga, daleč največ pri nas.

S svojimi partnerji iz vseh krajev Slovenije se tako skozi celo leto trudimo, da imate na naših policah vedno na izbiro čim večje število domačih slovenskih, tradicionalnih in avtohtonih izdelkov, s katerimi prinašate slovensko kakovost v svoje domove

Slovenska ponudba

 • Sadje in zelenjava z lokalnih kmetij

  V domačih sadovnjakih in na poljih zraste sadje in zelenjava polnega okusa. Svojo ponudbo smo tako letos obogatili s kar 160 tonami kakovostnega slovenskega sadja in zelenjave, hkrati pa še poglobili vez in sodelovanje s slovenskimi pridelovalci hrane. Ker podpiramo slovensko.

  V spletno trgovino
 • Slovenska ozimnica

  Pri Mercatorju prisegamo na kakovostno, lokalno pridelano slovensko hrano. Zato smo letos od lokalnih slovenskih pridelovalcev odkupili 230 ton sezonske ponudbe. Krompir, čebula, česen, jabolka ... Zagotovite si svojo zalogo slovensko ozimnice že danes.

  Ozimnica
 • Mlečni izdelki slovenske kakovosti

  Za kakovostne mlečne izdelke je ključnega pomena kvalitetno lokalno mleko. Ker se trudimo svojim kupcem zagotoviti izdelke najvišje kakovosti, v Mercatorju letno odkupimo več kot 50 milijonov litrov mleka in mlečnih izdelkov od lokalnih kmetov.

  Oglejte si video

Video zgodbe

 • Mlekarna Planika

  Tradicija. Lokalna kakovost. Domačnost. V Mlekarni Planika se dnevno trudijo, da vi lahko uživate v izdelkih iz mleka krav, ki se pasejo izključno na okoliških hribih. Spoznate jih.

 • Kmetija Jarkovič

  Na Kmetiji Jarkovič, neposredno ob reki Krki, se dnevno trudijo, da na vaših mizah lahko stojijo kakovostni domači in sveži pridelki. Ker podpiramo lokalno.

 • Pekarna Grosuplje

  Zaposlene Pekarne Grosuplje zaznamujejo zavzetost, povezanost in ljubezen do kruha. Skupaj skrbijo, da so vam na naših policah dnevno na voljo odlični sveži pekovski izdelki.

 • Panvita

  Poslanstvo Panvite je predvsem odgovornost do narave in domača sonaravna reja živali. Vsakdanji trud je poplačan, ko vaše mize bogati okus njihovih kakovostnih mesnin.

 • Celjske mesnine

  V Celjskih mesninah so ponosni, da lahko z nami in vami delijo svoje bogate izkušnje izdelovanja mesnin po tradicionalnih receptih z dežele.