lumpi be natecaj banner 1140x400 1

VELIKI NAGRADNI NATEČAJ

Otroci, vrtci in šole, lepo vabljeni, da se nam pridružite na novi ustvarjalni dogodivščini!

Čas je za Lumpijev nagradni natečaj “Ustvari Lumpi gledališče in sestavi zgodbico "Kako so Lumpiji rešili svet” ustvarjanja z belimi embalažami, ki poteka od 12. 10. oz. od 6. 11. (za šole) do 30. 11. 2023.

Namen natečaja

Z natečajem želimo spodbuditi otroke od 5. do 10. leta starosti, da ustvarijo svoje Lumpi gledališče in napišejo kratko in preprosto zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet. Namen, ki mu sledimo, je, da otroci na njihov način izpovedo, kako bi oni rešili svet pred prekomernim onesnaženjem. Pri zapisu jim lahko pomagajo tudi starši, vzgojitelji in učitelji, namen pa je dobiti idejo o tem, kako stvari vidijo in čutijo otroci.

Z natečajem iščemo preprosto izdelano gledališče, ki ga otroci sestavijo iz večje kartonske škatle in belih embalaž.

Kartonska embalaža služi za postavitev prostora, lahko je tudi nakupovalna kartonska embalaža, ki jo najdete v vsaki Mercator trgovini. Znotraj nje otroci postavijo elemente, ki ustvarijo podobo, ki na preprost način ponazori zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet.

Pri ustvarjanju otroci uporabijo embalaže katerih koli navedenih izdelkov v posebnih belih embalažah Argete Junior, Pinga, Plazme in Plazme Plus, Jaffe, Munchmallowa, Pomurskega Mlejka, Zdenke, Choco Loca in izbranih Medexovih prehranskih dopolnilza otrokez Lumpi junaki, ki so na voljo v Mercatorjevih trgovinah. Te imajo namenoma več prostora na embalaži, da se jih poriše, polepi, prebarva, sestavi. Na ta način dobimo preproste elemente, kot so na primer omara, mize, stoli, enostaven vlak ali raketo, s katerimi dopolnimo prostor na odru gledališča. Na tak način otrok ustvari svoje lastno lutkovno gledališče.

Za igranje pa uporabijo Lumpi junake, ki jih izreže iz kartona, ki ga brezplačno prejmejo na blagajnah vseh Mercatorjevih trgovin, razen franšiz.

Sodelujte v velikem Lumpi nagradnem natečaju in se potegujte za bogato nagrado. 

Nagradni sklad

  • 10 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče posameznike,
  • 10 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče vrtce in 
  • 5 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče osnovne šole (1. triada). 

Oglejte si tutorial, kako ustvariti Lumpi gledališče. 

Prijava na Lumpi natečaj

Natečaj je zaključen.

Nagrajenci bodo znani kmalu. 

Kriterij izbora nagrajencev

Izmed vseh na natečaj prispelih izdelkov bomo izbrali dvakrat po 10 del ter enkrat po 5 del, in sicer po kriteriju:

  • izvirnosti ideje, torej, da si otroci izmislijo svojo lastno zgodbico, kaj predstavlja njihovo gledališče v smislu najbolj ekološko domiselne, ustvarjalne, zabavne, inovativne in domišljije polne ideje,
  • prijavljenemu delu se priloži kratka zgodbica "Kako so Lumpiji rešili svet",
  • 10 nagrajencev bo izbranih med prijavami posameznikov, 10 nagrajencev bo izbranih med sodelujočimi vrtci ter 5 nagrajencev bo izbranih med sodelujočimi osnovnimi šolami (1. triada).

Dela bo izbrala strokovna 4-članska komisija najkasneje v roku 15 dni od dneva zaključka natečaja. Pritožba na izbor komisije ni možna. V komisiji bodo sodelovali predstavniki organizatorja ter v ta namen izbrani strokovni sodelavci.

Splošni pogoji za sodelovanje v natečaju »Ustvari Lumpi gledališče in napiši kratko zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet«.

Več

Politika varovanja osebnih podatkov v natečaju »Ustvari Lumpi gledališče in napiši kratko zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet«.

Več

Nazaj na Lumpi bele embalaže!

Nazaj