lumpi be natecaj banner 1140x400 1

VELIKI NAGRADNI NATEČAJ

Lumpijev nagradni natečaj "Ustvari Lumpi gledališče in sestavi zgodbico "Kako so Lumpiji rešili svet” ustvarjanja z belimi embalažami je potekal od 12. 10. oz. od 6. 11. (za šole) do 30. 11. 2023.

Namen natečaja

Z natečajem smo želeli spodbuditi otroke od 5. do 10. leta starosti, da ustvarijo svoje Lumpi gledališče in napišejo kratko in preprosto zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet. Namen, ki mu smo mu sledili, je, da otroci na svoj način izpovedo, kako bi oni rešili svet pred prekomernim onesnaženjem. Pri zapisu jim lahko pomagajo tudi starši, vzgojitelji in učitelji, namen pa je dobiti idejo o tem, kako stvari vidijo in čutijo otroci.

Z natečajem smo iskali preprosto izdelano gledališče, ki so ga otroci sestavili iz večje kartonske škatle in belih embalaž.

Kartonska embalaža je služila za postavitev prostora, lahko je tudi nakupovalna kartonska embalaža, ki jo najdete v vsaki Mercator trgovini. Znotraj nje so otroci postavili elemente, ki ustvarijo podobo, ki na preprost način ponazori zgodbico "Kako so Lumpiji rešili svet".

Pri ustvarjanju so otroci uporabili embalaže katerih koli navedenih izdelkov v posebnih belih embalažah Argete Junior, Pinga, Plazme in Plazme Plus, Jaffe, Munchmallowa, Pomurskega Mlejka, Zdenke, Choco Loca in izbranih Medexovih prehranskih dopolnil za otroke z Lumpi junaki, ki so na voljo v Mercatorjevih trgovinah. Te imajo namenoma več prostora na embalaži, da se jih poriše, polepi, prebarva, sestavi. Na ta način so dobili preproste elemente, kot so na primer omara, mize, stoli, enostaven vlak ali raketo, s katerimi so dopolnili prostor na odru gledališča. Na tak način otrok ustvari svoje lastno lutkovno gledališče.

Za igranje pa so uporabili Lumpi junake, izrezane iz kartona, ki so ga brezplačno prejeli na blagajnah vseh Mercatorjevih trgovin, razen franšiz.

Nagradni sklad

  • 10 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče posameznike,
  • 10 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče vrtce in 
  • 5 nagrad: prenosni računalnik znamke Asus X515MA-EJ493W za sodelujoče osnovne šole (1. triada). 

Oglejte si tutorial, kako ustvariti Lumpi gledališče. 

Kriterij izbora nagrajencev

Izmed vseh na natečaj prispelih izdelkov smo izbrali dvakrat po 10 del ter enkrat po 5 del, in sicer po kriteriju:

  • izvirnosti ideje, torej, da si otroci izmislijo svojo lastno zgodbico, kaj predstavlja njihovo gledališče v smislu najbolj ekološko domiselne, ustvarjalne, zabavne, inovativne in domišljije polne ideje,
  • prijavljenemu delu se priloži kratka zgodbica "Kako so Lumpiji rešili svet",
  • 10 nagrajencev bo izbranih med prijavami posameznikov, 10 nagrajencev bo izbranih med sodelujočimi vrtci ter 5 nagrajencev bo izbranih med sodelujočimi osnovnimi šolami (1. triada).

Dela je izbrala strokovna 4-članska komisija najkasneje v roku 15 dni od dneva zaključka natečaja. Pritožba na izbor komisije ni možna. V komisiji bodo sodelovali predstavniki organizatorja ter v ta namen izbrani strokovni sodelavci.

Splošni pogoji za sodelovanje v natečaju »Ustvari Lumpi gledališče in napiši kratko zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet«.

Več

Politika varovanja osebnih podatkov v natečaju »Ustvari Lumpi gledališče in napiši kratko zgodbico Kako so Lumpiji rešili svet«.

Več

Nazaj na Lumpi bele embalaže!

Nazaj