Izbrane delikatesne dobrote od tod in povsod

V Mercatorju se ponašamo z izvrstno delikateso. V naših prodajalnah vas čaka pestra ponudba salam, sirov in ostalih dobrot za vsak žep in vsak okus. Raziščite in spoznajte svet izbranih okusov, ki vam približajo še tako oddaljene pokrajine in dežele, od koder delikatese prihajajo.

Delikatesa Mercator 4

Oglejte si seznam trgovin s kotički mortadel in pršutov.

Na seznam

Največja delikatesa v Sloveniji

V Mercatorju vam v več kot 400 prodajalnah nudimo vrhunske delikatesne dobrote.

V vsaki naši prodajalni vam poleg pakiranih salam, ki si jih lahko postrežete sami, nudimo tudi postrežno prodajo, kjer vam strokovno usposobljeno osebje prijazno svetuje, z nasmehom postreže in lično zavije natanko tako, kot si želite.

Pestra in raznolika ponudba

Pestra ponudba salam, sirov, namazov in delikatesnih solat vas dnevno čaka v naših prodajalnah.

Izberite dišeč pršut, slastne mortadele in izvrstne sire za vsako priložnost.

Ponudbo domačih dobaviteljev in lokalnih proizvajalcev dopolnjujemo s ponudbo izdelkov, ki so tipični za posamezno regijo ali državo. Tako lahko v naši ponudbi najdete izbrane in za posamezno okolje tipične salame in sire - iz Italije, Španije, Francije, Avstrije, Nemčije… Širina ponudbe je prilagojena velikosti prodajalne.

Kotički mortadel in pršutov

V kar 74 prodajalnah pa smo posebej za vas naredili tudi kotičke mortadel in pršutov.

V teh kotičkih vas čaka izbrana domača ponudba ter ponudba, ki je tipična za posamezno regijo ali državo.

Tako lahko okusite pravo mortadelo Bologno, mortadelo s pistacijo, španski pršut Iberico, italijanski pršut z zaščitenim geografskim poreklom Citterio.

Ponudbo kotičkov redno dopolnjujemo in skrbimo za vedno nove okuse.

Mercator narezek 1 1 2

Odlična storitev

Izkušeno prodajno osebje vam v našem pestrem izboru delikatese ponudi in nareže tako, kot si želite, pa naj bo to samo nekaj rezin za malico ali pa velik narezek. Vse vam narežemo na tanko ali malce bolj konkretno, vedno tako, kakor boste vi želeli. Mi bomo zagotovo z veseljem izpolnili vaše želje.

Če bi doma pripravili praznovanje, pa za pripravo narezkov nimate časa, vam pri nas po predhodnem naročilu in skladno z vašimi željami pripravimo vse vrste narezkov. Z veseljem in srčno radi vam svetujemo, narežemo, dekoriramo in lepo serviramo na pladnje, da bo domača miza zares videti bogata, mamljiva in privlačna.

Aktualno iz naše delikatese

 • Kraški delikatesni pršut Kras

  • Cenovka Delikatesa tedna 80x55px q

  Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in okusa, polnost zaznav v ustih in nežna mišična vlakna, ki se kar stopijo, nam vzbujajo tek in nudijo prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, v njem je veliko vitaminov (skupina B, folna kislina) in mineralov. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je dobro prebavljiv in ima visoko hranilno in biološko vrednost.

 • Delikatesni pršut Parma, Citterio

  Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji. Sinonim visoke kakovosti in tradicije, zorjen na tipičnem območju, 100 % naravni izdelek, dodana je samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko beljakovin. V delikatesi sveže narezana rezina se bo kar stopila v ustih.

 • Kuhan pršut Anton, Meso Kamnik

  Kuhan pršut odlikuje nežen okus, blaga aroma in nežna rožnata barva. Vsebuje izredno malo maščob in je bogat s kakovostnimi beljakovinami, vitamini in minerali. Izdelan je iz svinjine domače reje, kjer je uporabljeno le celo stegno brez kosti. Je termično obdelan in sekundarno pasteriziran. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, barvil in alergenov, sojinih niti mlečnih beljakovin, zato je še posebej primeren za osebe z omejitvami v prehrani. Odličen je za pripravo narezkov in sendvičev, z njim lahko obložite pico ali ga uporabite pri pripravi omake za testenine. 

 • Pečena hamburška slanina, Kras

  Izdelek je narejen iz visokokakovostne mesnate slanine, prešane, toplotno obdelane, prekajene in pečene. Odlikuje ga lepa rožnato rdeča barva mesnatega dela slanine, značilna za razsoljeno meso ter omamen vonj in okus. S svojo specifično obliko in zlatorjavim zunanjim izgledom je odličen v sendvičih, picah, narezkih in kanapejih.

 • Sir Tolminc Planika

  Poltrdi sit z 50 % m. m. je narejen po tradicionalnih receptih iz nehomogeniziranega in pasteriziranega mleka s 3,65 % mlečne maščobe in je zorjen najmanj 5 tednov. Okus sira je sprva sladek in mlečen, z zorjenjem pa postane vedno bolj intenziven in bogat, aromatičen in sladko pikanten. Zori na lesenih policah v kontroliranih pogojih, ob tem pa ga vsak dan ročno obračajo. Kot eden redkih se sir Tolminc s trdo skorjo prodaja brez zaščitne folije in brez premaza.

 • Kraški delikatesni pršut Kras

  Kraški pršut je edinstvena slovenska tradicionalna dediščina bogatih izkušenj, mojstrskih spretnosti in starodavnih izročil prijaznih, gostoljubnih in radodarnih domačinov. Je popolnoma naravno živilo. Svinjskemu stegnu so dodani le groba morska sol, čas in burja. Izdelek zori minimalno 12 mesecev in nosi EU zaščiteno označbo.

 • Sir edamec Zelene doline, Mlekarna Celeia

  Poltrdi sir, brez laktoze, z 45 % m. m. je narejen iz najboljšega mleka slovenskih kmetij. Sodelovanje s slovenskimi dobavitelji mleka in proizvodni proces v domačem okolju, mu daje pečat »izbrana kakovost Slovenije«. Je ponosni nosilec oznake »Brez GSO – pridelano/ predelano brez gensko spremenjenih organizmov«, medtem ko certifikat »višja kakovost«  daje zagotovilo, da ne vsebuje konzervansov.  Sir Edamec Zelene doline osvaja s svojim blagim in čistim okusom ter ostaja odličen spremljevalec malih in velikih obrokov.

 • Premium hrenovke Anton, Meso Kamnik

  Izberite slovensko kakovost, ki jo Meso Kamnik zagotavlja s ponudbo novih Premium hrenovk Anton. Pripravljene so po bogati recepturi iz svežega mesa lastne reje s slovenskim poreklom in skrbno polnjene v naravni ovoj. Ne vsebujejo glutena, laktoze, soje, ojačevalcev okusa, barvil niti drugih sestavin, kot so škrob, vlaknine in gostila. Podaljšana dolžina vam omogoča več kreativnosti tako pri kuhanju na klasičen način kot pri pripravi posebnih jedi na žaru. Odlična izbira za okusne in hitro pripravljene jedi.

 • Sir Šmarski Rok, Zelene doline

  Sir Šmarski Rok Zelene doline, predstavlja svojo drugačnost z lahkotnostjo, ki mu jo daje nižja vsebnost mlečne maščobe (25% m.m.). Njegovo odličnost dopolnjujeta mil in prijeten okus ter čvrsta tekstura. Pri rezanju se kljub nizki vsebnosti mlečne maščobe ne drobi. Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, narejen pa je iz najboljšega mleka slovenskih kmetij. Odlikujeta ga prestižni pečat Višja kakovost in oznaka Izbrana kakovost Slovenija.

 • Mortadela Elita z zelenimi olivami, Kras

  Zelena in hrustljava nota olive v mortadeli je za sladokusce ključna. Kontrast grenkobe in sladkobe se v tej mortadeli zaokroži v ravnovesje okusov. Narejena je iz skrbno izbrane surovine in z dodatkom začimb, kar ji daje poln in harmoničen okus. 

 • Kranjska klobasa Arvaj, Loške mesnine

  Kranjska klobasa je že stoletja prisotna v vsakdanjem in prazničnem jedilniku in je pomemben del naše kulturne dediščine. Predstavlja slovensko kulinarično posebnost, ki je na evropski ravni zaščitena z geografsko označbo.

 • Piščančje prsi Slim&Fit v ovitku, Perutnina Ptuj

  Nežno začinjene piščančje prsi Slim&Fit ohranjajo naraven in pristen okus. So brez alergenov, celotna linija izdelkov Slim&Fit pa je namenjena za zdrav življenjski slog. Že ime pove, da gre za izdelke z visoko vsebnostjo beljakovin in nizko vsebnostjo maščob. Najboljše, za vzdrževanje ali izgubljanje telesne teže.