Salame iz naše delikatese

V naših delikatesah lahko izbirate v rednem sortimentu med pestro ponudbo pršutov, mortadel, salam, klobas in hrenovk ter ostalih mesnih dobrot.

PRŠUTI

Kraški cvet, polovice

Delikatesa salame 720x720px32

Postrežen, cena za kg, Kras

Najnovejši izdelek podjetja Kras je edinstven na slovenskem trgu. Na prvi pogled mogoče spominja na pršut, a se od slednjega v resnici zelo razlikuje.
Pršut ima namreč odločen karakter in okus, medtem ko je za Kraški cvet značilna nežnost, ki se razvije v dolgem zorenju. Zagotoviti mu moramo vsaj devet mesecev, da lahko oblikuje popolne arome in očarljiv vonj. Ponaša se z vrhunsko kakovostjo, kajti izdelan je iz najbolj cenjenega dela svinjskega stegna, ki se mu odstrani kost in kožo. Pri pripravi se uporablja le metodo suhega soljenja, zorenje pa poteka pod skrbnim nadzorom mojstrov podjetja Kras. Prestižni izdelek ponazarja torej dragoceni izbor najbolj kakovostne surovine in predanega dela strokovnjakov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px87

 

Kraški pršut Kras

Kraski prsut delikates deska 2605157

Delikatesni, zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Kras

Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in okusa, polnost zaznav v ustih in nežna mišična vlakna, ki se kar stopijo, nam vzbujajo tek in nudijo prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, v njem je veliko vitaminov (skupina B, folna kislina) in mineralov. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je dobro prebavljiv in ima visoko hranilno in biološko vrednost.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px88

Kraški pršut s kostjo Kras

Kraski prsut s kostjo 2605150

Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg, Kras

Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in okusa nam vzbuja tek in nudi prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, njegova beljakovinska sestava pa je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je lahko prebavljiv ter ima visoko hranilno in biološko vrednost.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px89

Kraški pršut s kostjo Prestige line Kras

Kraski prsut s kostjo Prestige Line 20m 2652737

Zorjen minimalno 20 mesecev, cena za kg, Kras

Če je Slovenija prostor na vetru, je Kras pokrajina na prepihu, kjer se skrivnostno prepletajo igre oblik, barv, svetlobe, vonjev in okusov. Kraški pršut združuje v sebi vse vrline te čudovite pokrajine; slanost, sladkost, pridih trpkosti in čisto poseben vonj burje. Le ta s svojim močnim dihom vztrajno suši sveže nasoljena stegna. Pri pršutu se narave ne da prehiteti, le z dolgotrajnim zorenjem v čistem okolju neokrnjene narave Krasa dozori v vrhunski izdelek. Dlje ko pršut zori, mamljivejši je njegov vonj, rezine pa postanejo sočne in sladke, da se kar same topijo v ustih. V Krasu ta Kraški pršut zori kar 20 mesecev, zato je vključen v linijo poimenovano Prestige line.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px90

Kraški pršut s kostjo Kras Premium

Kraski prsut s kostjo Premium 16m 2632044

Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Kras

Skrivnost te edinstvene kulinarične specialitete se odraža v bogati aromi, intenzivni barvi in nekoliko čvrstejši, vendar sočni in rahlo slani rezini. Harmonija vonja in polnega okusa, nežna mišična vlakna, ki se kar topijo v ustih in nam vzbujajo tek ter nudijo prijetne občutke pri uživanju. Dozorel pršut je kombinacija narave in znanja ljudi. Kraški pršut vsebuje malo soli in maščob, precej vitaminov (skupina B, folna kislina) in mineralov. Njegova beljakovinska sestava je celo boljša od sestave svežega mesa, saj se pri slednjem precej vitaminov izgubi pri kuhanju. Vsebuje visok delež oleinske kisline. Zaradi razgrajenih beljakovin je ima visoko hranilno in biološko vrednost. Dodatni meseci sušenja prispevajo k večji kakovosti izdelka.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px91

Delikatesni kraški pršut, Lokev’s Krasa

Delikatesa salame 720x720px2

Zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Pršutarna Lokev's Krasa

Kraški pršut zorjen najmanj 12 mesecev se od ostalih sredozemskih pršutov loči po intenzivni barvi, žlahtnem okusu in čvrsti, a rahlo mehkejši strukturi. Dolgotrajno sušenje svinjskih stegen s kostjo na značilni kraški burji daje pršutu značilno kakovost in posebno prepoznavnost ter milejši, manj slan okus. Pri soljenju uporabljamo samo morsko sol piranskih solin brez vseh dodatkov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px2

Kraški pršut s kostjo Lokev s'Krasa

Delikatesa salame 720x720px35

Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa

Kraški pršut s kostjo zorjen najmanj 12 mesecev se od drugih sredozemskih pršutov loči po intenzivni barvi, žlahtnem okusu in čvrsti, a rahlo mehkejši strukturi. Dolgotrajno sušenje svinjskih stegen s kostjo na značilni kraški burji mu daje značilno kakovost in posebno prepoznavnost ter milejši, manj slan okus. Soljen je samo s soljo piranskih solin brez dodatkov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px47

Kraški pršut s kostjo Lokev s'Krasa

Delikatesa salame 720x720px37

Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa

Kraški pršut je zorjen najmanj 16 mesecev na značilni kraški burji in je čvrstejše strukture in intenzivnejše, bolj polne in rahlo bolj slane arome. Prestižen kraški pršut je izdelek najvišjega kakovostnega razreda.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px49

Delikatesni pršut San Daniele Citterio

Delikatesa salame 720x720px3

Zorjen minimalno 14 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio

San Daniele del Friuli ima izvrstno mikroklimo za zorenje pršuta. Vetrovi z Jadranskega morja se križajo s tistimi iz Alp, morensko gričevje omili vlago, reka Tagliamento pa uravnava temperaturo. Izdelan samo iz italijanskega svinjskega mesa in morske soli. Je odličen vir plemenitih in visokokavostnih beljakovin, vsebuje vitamine in minerale. Primeren za vsakogar zaradi visoke hranljive vrednosti in lahke prebavljivosti.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px3

Delikatesni pršut Renzini z roza in zelenim poprom

Delikatesa salame 720x720px21

Postrežen, cena za kg

Roza in zeleni poper daeta izdelku poseben izgled in okus. Prava italijanska poslastica.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px33

Pršut s kostjo Iberico Cebo Noel

Delikatesa salame 720x720px22

Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg

Narejen iz mesa iberskega prašiča. Tovrstni izdelek na vašo mizo prinese najbolj prijeten del španske hladne predjedi. Potrpežljivost pri reji se izraža v posebnem okusi in aromi. Izdelek je zorjen najmanj 24 mesecev.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px34

Pršut s kostjo Iberico Bellota Noel

Delikatesa salame 720x720px23

Zorjen minimalno 36 mesecev, cena za kg

Posebno kakovosten španski pršut, ki je narejen po tradicionalnem postopku, s polno mero predanosti in potrpljenja. Proizveden je iz izbranega najboljšega mesa iberskih prašičev, ki se pasejo na pašnikih in se hranijo s travo in želodom. Izdelek je zorjen 36 mesecev, kar mu daje izredno izpopolnjen okus. Izdelek lahko kupite v kosu in ga sami režete doma.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px35

Pršut s kostjo Iberico Legado Elpozo

Delikatesa salame 720x720px26

Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg

Iberski pršut je narejen iz mesa posebne iberske pasme prašičev. Glavne značilnosti tega črnega prašiča so čistost pasme in reja na gozdnatih pašnikih, kjer se lahko svobodno premikajo in pasejo. Iberski pršut se suši najmanj 2 leti za razliko od pršuta serrano, ki zori 9 mesecev. Od navadnega pršuta se predvsem razlikuje po svoj teksturi, aromi in posebnem okusu, saj se prašiči prehranjujeo prosto in večinoma z žirom.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px39

Pršut Iberico Cebo delikatesni Legado Elpozo

Delikatesa salame 720x720px17

Zorjen minimalno 24 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg, Legado Elpozo

Iberski pršut se proizvaja iz posebne pasme iberskega prašiča, ki je črn ter živi v posebnih razmerah na prostem. Ima posebno dieto, sestavljeno iz naravne hrane.

  Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px29

Pršut brez kosti Iberico Bellota Noel

Delikatesa salame 720x720px72

Oblika hruške, sušen 24 mesecev, cca. 5 kg, cena za kg, Noel

Narejen iz mesa iberskega prašiča, ki se hrani s krmo. Tovrstni izdelek na vašo mizo prinese najbolj prijeten del španske hladne predjedi. Potrpežljivost pri reji se izraža v posebnem okusi in aromi. Izdelek je zorjen najmanj 24 mesecev.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px4

Pršut Iberico Legado Elpozo

Delikatesa salame 720x720px25

Zorjen minimalno 24 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg

Iberski pršut je narejen iz mesa posebne iberske pasme prašičev. Glavne značilnosti tega črnega prašiča so čistost pasme in reja na gozdnatih pašnikih, kjer se lahko svobodno premikajo in pasejo. Iberski pršut se suši najmanj 2 leti za razliko od španskega pršuta serrano, ki zori 9 mesecev. Od navadnega pršuta se razlikuje po svoj teksturi, aromi in posebnem okusu.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px38

Pršut Parma Citterio

Delikatesa salame 720x720px4

Delikatesni, zorjen minimalno 14 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio

Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji. Sinonim visoke kakovosti in tradicije, zorjen v tipičnem področju. 100 % naravni izdelek, dodana je samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko proteinov. V delikatesi sveže narezana rezina se bo kar stopila v ustih.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px6

Pršut Parma Citterio

Delikatesa salame 720x720px27

Oblika hruške, zorjen minimalno 24 mesecev, postrežen, cena za kg, Citterio

Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji. Sinonim visoke kakovosti in tradicije, 100 % naravni izdelek, dodana je samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko beljakovin. Sočna rezina najmanj 24 mesecev zorjenega pršuta nudi tudi najzahtevnejšim gurmanom ugodje italijanske kulinarične aristokracije.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px40

Pršut Parma Citterio s kostjo

Delikatesa salame 720x720px20

Zorjen minimalno 24 mesecev, cena za kg, Citterio

Dragulj v italijanski kulinarični tradiciji in sinonim visoke kakovosti ter 100 % naravni izdelek, saj je dodana samo morska sol. Vsebuje malo holesterola in veliko beljakovin. Sočna rezina najmanj 24 mesecev zorjenega pršuta nudi najzahtevnejšim gurmanom ugodje italijanske kulinaricne aristokracije.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px32

Pršut Serrano

Delikatesa salame 720x720px24

Zorjen minimalno 12 mesecev, brez kosti, postrežen, cena za kg

Španska večstoletna tradicija pridelovanja pršuta Serrano je značilna za gorske predele, kjer so poletja suha in mila, zime pa hladne. Sierra je v španščini hribovje, od tod serrano, torej hribovski. Rezine morajo biti svetleče, kar pomeni, da je maščoba v pršutu naravna. Narezan pršut iz hladilnika moramo zato pred serviranjem pustiti krajši čas na sobni temperaturi, saj je pomembno, da ga postrežemo, preden začne rositi. V Španiji se pršut Serrano postreže kot »tapa« torej prigrizek in je zato narezan na majhne tanke koščke. Skoraj vedno ga spremljata kozarec redečega vina ali hladnega piva.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px36

Pršut s kostjo Serrano Elpozo

Delikatesa salame 720x720px31

Zorjen minimalno 12 mesecev, cena za kg

Španska večstoletna tradicija pridelovanja pršuta Serrano je značilna za gorske predele, kjer so poletja suha in mila, zime pa hladne. Sierra je v španščini hribovje, od tod serrano, torej hribovski. Rezine morajo biti svetleče, kar pomeni, da je maščoba v pršutu naravna. Narezan pršut iz hladilnika moramo zato pred serviranjem pustiti krajši čas na sobni temperaturi, saj je pomembno, da ga postrežemo, preden začne rositi. V Španiji se pršut Serrano postreže kot »tapa« torej prigrizek in je zato narezan na majhne tanke koščke. Skoraj vedno ga spremljata kozarec redečega vina ali hladnega piva.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px43

Pršut San Daniele Citterio s kostj

Delikatesa salame 720x720px28

Zorjen minimalno 16 mesecev, cena za kg, Citterio

San Daniele del Friuli ima izvrstno mikroklimo za zorenje pršuta. Vetrovi z Jadranskega morja se križajo s tistimi iz Alp, morensko gričevje omili vlago, reka Tagliamento pa uravnava temperaturo. Izdelan je samo iz italijanskega svinjskega mesa in morske soli. Je odličen vir plemenitih in visokokavostnih beljakovin, vsebuje vitamine in minerale in je primeren za vsakogar.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px41

Dalmatinski delkatesni pršut Voštane

Delikatesa salame 720x720px38

Zorjen minimalno 12 mesecev, postrežen, cena za kg, Pršut Voštane

Dalmatinski pršut je vrhunski avtohtoni izdelek. V sebi združuje vrednote kulture, tradicije in običajev. Dalmatinski pršut nosi oznako zaščitenega geografskega porekla. Posebnost Dalmatinskega pršuta je v njegovom tradicionalnom in naravnom procesu izdelave brez knonzervansov in aditivov. Izdelava pršuta se je začela v Dalmaciji, ko se je veščina predelave in ohranitve svinjskega mesa s soljenjem in sušenjem razširila iz Starega Rima po evropskem kontinentu. Od tedaj se je veščina izdelave dalmatinskega pršuta prenešala izroda v rod in sčasoma se je razvil postopek, specifičen za področje Dalmacije. Lokacija proizvodnje je skrbno izabrana na podlagi izjemno ugodnih naravnih pogojev, ki omogočajo idealne temperature ozračja in relativne vlage v proizvodnem obratu tekom celotneg procesa sušenja, dimljenja in zorenja. Značilnost področja je tako imenovana roža vetrov, oziroma nenehna izmenjava mrzle in suhe burje, ki piha s planine Kamešnice in prinaša zrak obogaten z aromami, cvetnim prahom in raznimi aerosoli planinskih rastlin, ter juga, ki prinaša morski zrak.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px50

Kuhan pršut Anton

Delikatesa salame 720x720px66

Postrežen, cena za kg, Meso Kamnik

Kuhan pršut vsebuje izredno malo maščob in je bogat z vitamini in minerali. Narejen je iz svinjskega mesa slovenskih prašičev I. kakovosti, stegno je integralno, narejeno iz celega kosa brez kosti. Je termično obdelan in sekundarno pasteriziran. Ne vsebuje sojinih, niti mlečnih beljakovin, zato je še posebej primeren za osebe z omejitvami v prehrani. Odličen je za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px80

Kuhan pršut Granfiocco Citterio

Delikatesa salame 720x720px13

Postrežen, cena za kg, Citterio

“Granfiocco” je kuhan pršut visoke kakovosti, polnega in obenem nežnega okusa. Ena od specialitet hiše Citterio in prestižna novost v naši ponudbi. Želite vrhunsko kulinarično doživetje? Pokusite “Granfiocco”!

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px14

Kuhan pršut Kras

Kuhan prsut polovice VP deska 2637220

Postrežen, cena za kg, Kras

V podjetju Kras že več kot 20 let ohranjajo isto recepturo tega izdelka. Še vedno ga odlikuje nežen okus, blaga aroma in nežna rožnata barva prereza. Primeren je za vse starosti ter za vsako priložnost.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px93

Kuhan pršut Extra Kras

Kuhan prsut extra polovice VP deska 2605375

Postrežen, cena za kg, Kras

Kuhan pršut Extra je izdelek visoke kvalitete, ki sodi v sam kulinarični vrh. Zaradi svojih hranilnih vrednosti je zlasti primeren za prehrano otrok in oseb, ki imajo zaradi zdravstvenih težav omejitve v prehrani.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px92

Pečen pršut Anton

Delikatesa salame 720x720px65

Postrežen, cena za kg, Meso Kamnik

Pečen pršut Anton odlikuje rahlo prefinjena prekajena aroma in značilen okus. Narejen je izključno iz stegna slovenskega prašiča s kontroliranim poreklom. Ne vsebuje sojinih, niti mlečnih beljakovin, zato je še posebej primeren za osebe z omejitvami v prehrani. Odličen je za pripravo narezkov, sendvičev in različnih jedi.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px79

Pečen pršut Kras

Pecen prsut polovice VP deska 2637222

Postrežen, cena za kg, Kras

Pečen pršut je izdelek za sladokusce. Dimljenje poteka na tradicionalen način z bukovimi sekanci, kar oblikuje značilen okus in aromo.Prepoznamo ga po rožnati barvi prereza ter zlato rjavem robu. Na kožo je pisan gurmanom s "karakterjem"; njegove nežne rezine namreč zapeljejo brbončice še tako zahtevnega okusa.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px94

Pečen pršut z zelišči Citterio

Delikatesa salame 720x720px18

Postrežen, cena za kg, Citterio

Pečen pršut visoke kakovosti. Odličen okus pridobi z dodatkom rožmarina, žajblja, timijana in drugih aromatičnih zelišč. Pršut s karakterjem.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px30

MORTADELE

Mortadela Elita Kras

Mortadela Elita 10 1 polovice VP deska 2652715

Postrežena, cena za kg, Kras

Nežna, rožnata barva prereza, intenziven, vendar ne preveč oster vonj ter prijeten okus, nas vodijo k prepoznavanju njene tako zelo tipične arome, ki je izraz ravnovesja med mesom, maščobo in začimbami. Prava skrivnost je v peki, saj le ta izbrane sestavine obdari s harmonijo enkratnega in prepoznavnega okusa.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px96

Mortadela Elita Kras, z olivami

Mortadela Elita z olivami 10 1 polovice VP deska 2652716

Postrežena, cena za kg, Kras

Večna dilema: z oljkami ali brez? Zelena in hrustljava nota oljke v mortadeli je za sladokusce ključna. Kontrast grenkobe in sladkobe se v tej mortadeli zaokroži v ravnovesje okusov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px97

Mortadela Elita Kras, s črnimi olivami

Mortadela Elita s crnimi olivami 2652764

Postrežena, cena za kg, Kras

Predstavljamo vam novost iz naše plemenite družine mortadel, ki je v vseh pogledih nekaj posebnega. Obogatili smo jo namreč s sadeži drevesa, ki kljubuje drznim vetrovom z morja in uspeva na še tako neizprosni zemlji, a kljub vsemu rodi neprecenljive plodove. Medtem ko so zelene oljke obrane tik preden dozorijo, črne svojo dozoritev potrpežljivo dočakajo na drevesu, kar jih obogati z mehkejšo strukturo in manj grenkim okusom, hkrati pa so polne zdravih nenasičenih maščob.

Ko vse te adute črnih oljk povežemo s prvovrstnimi sestavinami iz vrhunske recepture mortadele Elite, nastane izdelek, ki je na slovenskem tržišču edinstven. Kot vse ostale mortadele Kras, je tudi ta, seveda, narejena v Sloveniji. Doživite pravo temperamentno mediteransko sozvočje z očarljivimi rezinami enkratnega okusa.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px93

Mortadela Kraljica

Delikatesa salame 720x720px8

Postrežena, cena za kg, Celjske mesnine

Izdelek je narejen iz kvalitetnega svinjskega mesa, slanine, začimbne mešanice in soli.Napolnjen je v nejedilen ovitek. Na prerezu so vidni koščki slanine  bele barve, ki se doda za mozaik, in so enakomerno razporejeni  v nadevu svetlo rožnate barve, je čvrsto elastične konzistence in se dobro narezuje. Ima značilen vonj in okus po začimbah in rahlo po dimu.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px9

Zlata mortadela Anton

Delikatesa salame 720x720px40

Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik

Največja značilnost in skrivnost mortadele je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in tradicionalnem postopku peke, ki traja tudi do 14 ur. Narejena je izključno iz mesa in slanine najboljše kakovosti slovenskih prašičev s kontroliranim poreklom. Za dodatno barvitost in polnost okusa poskrbijo zelene olive.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px52

Zlata mortadela Anton z olivami

Delikatesa salame 720x720px39

Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik

Največja značilnost in skrivnost mortadele je v izboru surovin, posebni mešanici začimb, tipičnih koščkov slanine in tradicionalnem postopku peke, ki traja tudi do 14 ur. Narejena je izključno iz mesa in slanine najboljše kakovosti slovenskih prašičev s kontroliranim poreklom.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px51

Mortadela Emilia Citterio s pistacijo

Delikatesa salame 720x720px9

Postrežena, cena za kg, Citterio

Stoletna tradicija proizvodnje mortadele v Citteriju zagotavlja kakovost, ki jo priznavajo ljubitelji in poznavalci mortadele sirom sveta. Ima edinstven, nežen okus zahvaljujoč skrbni izbiri osnovnih surovin, mešanici izbranih začimb in pravilnega, skrbno nadzorovanega postopka pečenja. V mortadelo Emilija smo dodali še nežno pistacijo, v Italiji edini uporabljen dodatek mortadeli. 

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px11

Mortadela Bologna Citterio

Delikatesa salame 720x720px10

Postrežena, cena za kg, Citterio

Stoletna tradicija proizvodnje mortadele v Citteriju zagotavlja kakovost, ki jo priznavajo ljubitelji in poznavalci mortadele širom sveta. Ima edinstven, nežen okus zahvaljujoč skrbi izbiri osnovnih surovin, mešanici izbranih začimb in pravilnega, skrbno nadzorovanega postopka pečenja.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px10

SUHE SALAME

Breasaola iz Valteline Citterio

Delikatesa salame 720x720px16

Postrežena, cena za kg, Citterio

Bresaola je proizvedena po tradicionalnem receptu z izbiro najboljših kosov govedine.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px28

Domača suha salama Z'Dežele

Delikatesa salame 720x720px41

Postrežena, cena za kg, Celjske mesnine

Suha domača salama je po tradicionalnem štajerskem receptu pripravljena, klasično sušena salama iz svinjine in slanine. Vrhunski okus suhe domače salame smo dosegli s skrivnostno mešanico domačih začimb, česna ter celega popra. Je blago dimljena, sušena in zorena, od tu tudi njena značilna aroma. 

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px53

Goveja suha salama Arvaj

Delikatesa salame 720x720px48

Postrežena, cena za kg, Loške mesnine

100% goveje meso drobno zmleto, začinjeno z izbranimi začimbami in nadevano v kolagenska čreva (ovitek ni primeren za uživanje). Zorimo in prekadimo jo po posebnem postopku, da salama dobi značilen vonj in okus, kar jo naredi še bolj popolno.  

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px60

Milanska salama Citterio

Delikatesa salame 720x720px11

Postrežena, cena za kg, Citterio

Prava Milanska salama narejena po original receptu Citterija. Izbrana sveža surovina, pravo razmerje začimb in skrbno nadzorovano zorenje ponudijo vso opojnost vonjav in slastnega okusa mehke rezine.

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px12

Ogrska salama Kras

Ogrska salama 2652757

Postrežena, cena za kg, Kras

Ogrska salama izstopa s svojo edinstveno uravnoteženo noto dima in značilnim intenzivnejšim okusom v obliki drobno mlete svinjine in slanine ter je brez alergenov, ojačevalcev arome in brez polifosfatov. Tradicionalno recepturo združimo z značilnim kraškim podnebjem in tako salami omogočimo, da dozori v izdelek vrhunske kakovosti.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px93

Salama Gentile Citterio

Delikatesa salame 720x720px19

Postrežena, cena za kg, Citterio

Meter dolga salama značilne oblike, ročno vezana s “špago”, je atraktivna že na pogled. Izdelek je narejen samo iz svinjskega mesa in ima z grobo mleto teksturo. Vonj in okus te poslastice  vas bo preprosto očaral.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px31

Salama Napoli Citterio s plesnijo

Delikatesa salame 720x720px15

Postrežena, cena za kg, Citterio

V salami se skriva igriva pikantnost italijanskega juga.

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px15

Zimska salama Pick

Delikatesa salame 720x720px52

Postrežena, cena za kg, Pick

Salame pick se v Szegedu proizvajajo že več kot 150 let. Ta edinstvena salama je pripravljena po starodavnem receptu, saj mojstri najprej predelajo sveže meso s skrivno kombinacijo začimb, nato pa uporabijo hladno dimljenje. Edinstvena mikroklima, ki jo ustvarja bližnja reka Tisa, skupaj s tradicionalnimi postopki pridelave zagotavlja razvoj salame s posebnim okusom, aromo in videzom. Površina je enakomerno prekrita s sivo-belo plemenito plesnijo. Okusna samo po sebi, v sendvičih, kot dodatek za pico ali narezana za rižote in omake in testenine. Tudi za narezke, ki se še posebej dobro podajo k trdemu siru, vključno s čedarjem, parmezanom ali gavdo.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px64

PIŠČANČJE, PURANJE SALAME

Dimljene puranje prsi

Delikatesa salame 720x720px61

Postrežene, cena za kg, Perutnina Ptuj

Piščančje in puranje meso sta prava izbira za tiste, ki pazite na svojo linijo ali želite zgolj jesti zdravo, ob tem pa vseeno uživati mesnine, polne arome in okusa. Dimljene puranje prsi so že termično obdelan izdelek, pripravljen za uživanje. Pripravljene so iz puranjega fileja, nežno začinjene, z aromo dima. Brez alergenov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px74

Piščančja prsa Slim&Fit

Delikatesa salame 720x720px45

V ovitku, postrežena, cena za kg, Perutnina Ptuj

Linija izdelkov Slim&Fit je namenjena zdravemu življenjskemu slogu. Že ime pove, da izdelke odlikujejo posebne značilnosti. Visoka vsebnost beljakovin in nizka vsebnost maščob. Najboljše, po čemer lahko posežemo pri vzdrževanju ali izgubljanju telesne teže. Piščančje prsi Slim&Fit so le nežno začinjene, zato ohranja končni izdelek naraven in pristen okus. Kot vse ostale izdelke Slim&Fit tudi tega odlikuje visoka vsebnost beljakovin in malo maščob. Izdelek je brez alergenov.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px57

ŠUNKE

Domača praška šunka s kostjo Kras

Praska sunka SK VP deska 2621153

Postrežena, cena za kg, Kras

Praška šunka je narejena iz skrbno izbrane surovine. Ohlajeno svinjsko stegno razsolijo, masirajo, prekadijo in termično obdelajo. Izdelek pridobi svetlečo rjavo barvo na površini, v prerezu svetlo rožnato, pika na i pa sta omamen specifičen vonj in prijeten okus. Celo šunko postavimo na stojalo za rezanje pršuta, saj njena mehka tekstura omogoča, da jo z lahkoto reže tudi vsak neizkušen rezač. Uporaba je večstranska, kot hladen ali topel narezek, kot dodatek k enolončnicam, s prilogo (hren) ali brez.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px98

Kuhana šunka Pik

Delikatesa salame 720x720px53

Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

KUHANA ŠUNKA se proizvaja iz izključno najboljših izbranih surovin. Le zaradi 2% maščobe in visoke vsebnosti beljakovin je KUHANA šunka prava izbira zdrave in uravnotežene prehrane. Lahkoten obrok s KUHANO šunko bo gurmanom omogočil, da bodo uživali v odličnem sočnem in prefinjenem okusu, obenem pa pazili na svojo prehrano in telesno težo. KUHANA šunka je idealna za sočne sendviče, hrustljave tople sendviče, osvežilne solate, … Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px65

Pečena šunka Pik

Delikatesa salame 720x720px50

Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

Pečena šunka je edinstvenega videza, zaznamuje jo pečena skorjica in okus po domačem pečenju. Narejena je iz najkakovostnejših kosov svinjskega stegna, ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, je brez glutena in soje ter ima zmanjšano vsebnost soli. Je idealna sestava na gurmanskih ploščah in solatah, pa tudi v okusnih sendvičih.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px62

Šunka fina Pik

Delikatesa salame 720x720px54

Postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

FINA ŠUNKA se proizvaja iz izključno najboljših izbranih surovin. Zanjo je značilna nizka vsebnost maščob in visoka vrednost beljakovin. FINA šunka je najboljša izbira za sladokusce in ljubitelje aromatičnih šunk, ki prisegajo na prefinjen okus in vonj dima. FINA šunka je nepogrešljiva sestavina razkošnih sendvičev, okusnih jedi iz testenin, osvežilnih solat in odlična izbira za pripravo šolskih prigrizkov. Prav tako je odličnega okusa pečena na ponvi ali pečena na žaru v kombinaciji z mesnimi in zelenjavnimi jedmi. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px66

Šunka Gourmet Pik

Delikatesa salame 720x720px73

Kuhana in dimljena šunka Gourmet Pik, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

GOURMET ŠUNKA je premium proizvod, izjemne kakovosti in je narejena iz 100% mesa svinjskega stegna. Posebna receptura, prefinjena kombinacija začimb ter dimljena za popolni okus je tisto, kar bo zadovoljilo tudi najbolj izbirčne brbončice. Je odličen dodatek k hladnemu krožniku, solatam ali sendvičem. Tako kot preostali del PIK šunk se tudi ta proizvaja brez ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje ter ima znižano vsebnost soli 25%.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px16

KLOBASE, HRENOVKE

Domača dimljena klobasa Pik

Delikatesa salame 720x720px51

Poltrajna, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

DOMAČA DIMLJENA KLOBASA je kakovostna klobasa z rustikalnim prerezom, ki je odlična izbira za ljubitelje tradicionalnih okusov. Odlikuje jo zelo visoka 97-odstotna vsebnost mesa in je idealna izbira za pripravo enolončnic in golaža. Prav tako je odličnega okusa pečena na ponvi ali pečena na žaru v kombinaciji z zelenajavo. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px63

Domača suha klobasa Mesnine Bohinja

Delikatesa salame 720x720px57

Postrežena, cena za kg, Loške mesnine

Sušena klobasa, narejena iz najkakovostnejšega svinjskega in govejega mesa, z dodatkom naravnih začimb, je klasično prekajena v prekajevalnici na bukova drva, ki ji dajejo posebno noto domačnosti.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px69

Goveja suha klobasa Mesnine Bohinja

Delikatesa salame 720x720px59

Postrežena, cena za kg, Loške mesnine

Sušena klobasa, narejena izključno iz govejega mesa in goveje mastnine, prekajena v prekajevalnici na bukova drva. Ne vsebuje svinjine.

  Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px71

Kranjska klobasa Anton

Delikatesa salame 720x720px58

Postrežena, cena za kg, Meso Kamnik

Izdelana je po Pravilniku o Kranjski klobasi z zaščiteno geografsko označbo in jo lahko proizvajamo le certificirani proizvajalci. Receptura, sestavine in celoten proizvodni proces so predpisani, zato se pri izdelavi uporablja samo najboljše svinjsko meso in trda slanina, katerima so dodani sol, poper in česen. Posebna značilnost kranjskih klobas je, da so zašpiljene v pare in prekajene z bukovim lesom.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px72

Kranjska klobasa Arvaj

Delikatesa salame 720x720px44

Postrežena, cena za kg, Loške mesnine

Arvajeva Kranjska klobasa je s svojim značilnim okusom našla mesto v sodobni kulinariki. Je enakomerne zlato-rjavo-rdeče barve. Tekstura je zmerno hrustljava in sočna. Koščki mesa in slanine so dobro povezani in enakomerno razporejeni v obliki mozaika. Po izročilu tradicije se Kranjska klobasa uživa topla v kombinaciji s kislim zeljem ali repo; hladna z žemljo, gorčico ali hrenom.  Nepogrešljiva zašpiljenka je primerna za vse priložnosti in izredne kulinarične užitke.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px56

Telečje hrenovke Arvaj

Delikatesa salame 720x720px55

Postrežene, cena za kg, Loške mesnine

Je tanjša obarjena klobasa z nadevom iz fino mletega telečjega in govejega mesa, maščob in začimb, polnjena v naravna čreva.  Izdelek ne vsebuje svinjine. 

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px67

OSTALO

Dimljena vratina Pik

Delikatesa salame 720x720px49

V ovitku, postrežena, cena za kg, Pik Vrbovec Plus

Vonj in okus dima vedno privabi ljubitelje rustikalnih tradicionalnih arom, zato je PIK dimljeni vrat v ovoju odlična izbira za okusen obrok. Pripravljen je iz kakovostnih kosov svinjskega vratu z dodatkom začimb. Odličen je za pripravo sendvičev in se odlično poda k sveži zelenjavi in omakam. Ne vsebuje ojačevalcev okusa, umetnih barvil, glutena in soje.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px61

Goveji carpaccio Citterio

Delikatesa salame 720x720px29

Postrežen, cena za kg, Citterio

Carpaccio della Valtellina je okusen izdelek, ki ga uživamo narezanega na tanke rezine, lahko mu dodamo nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja in limoninega soka. Odličen je tudi s trakci sira Parmigiano reggiano in s svežimi šampinjoni.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px42

Kraška dimljena panceta Kras

Kraska panceta dimljena deska 2605178

Postrežena, cena za kg, Kras

Kraška panceta je izredno priljubljena sušena mesnina. Očara že njen privlačen videz izmenjujočih se plasti mišičnine in slanine, ki se v ustih še stopnjuje s prijetno aromo in sočnostjo.  Ponudimo jo lahko kot samostojen narezek, izjemno lepo pa se poda tudi v družbi drugih mesnin. Na krožnik narahlo zložimo elegantne rezine in jih, če je le mogoče, ponudimo v spremljavi sveže pečenega kruha.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px100

Kraški mesni zavitek Kras

Kraski mesni zavitek polovica 2621179

Postrežen, cena za kg, Kras

Kraški mesni zavitek je vrhunska specialiteta in prava posebnost med suhomesnatimi izdelki.  Vonj je nežen in sladek, pri čemer se zaznajo tudi arome začimb, v ustih pa začutimo mehkobo, ki lepo zaokroža harmonijo sladkih, slanih in aromatičnih okusov. 

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px101

Kraška panceta Lokev s'Krasa, polovice

Delikatesa salame 720x720px68

Postrežena, cena za kg, Pršutarna Lokev s'Krasa

Kraška panceta je sušena slanina bogato prepredena z mišičnino. Mišičnina in slanina sta dobro povezani in v pravem medsebojnem razmerju. Mešanica začimb, v kateri prevladuje predvsem poper pa obogati Kraško panceto z izjemno prijetnim vonjem in okusom. Okus je dopolnjen z morsko soljo piranskih solin. Za proizvodnjo Kraške pancete je pomemben izbor mesnate sveže slanine. Panceta je izdelana v obliki pravokotnika. Soljenje poteka na tradicionalen, suh način z uporabo grobe morske soli. Vse faze proizvodnje od soljenja do sušenja/zorenja se odvijajo na Krasu, ki je območje za proizvodnjo Kraške pancete. Pravico do označevanja "Kraška panceta" imajo proizvajalci, ki imajo celoten proizvodni proces organiziran na območju Krasa.  Zaščitena geografska označba pomeni zaščito tradicije in tehnološkega postopka, ki v posebni kraški klimi omogočata proizvodnjo slovenskega izdelka značilne kakovosti.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px82

Kraški zašink Kras

Kraski zasink kosi VP deska 2605188

Postrežen, cena za kg, Kras

Kraški zašink je, poleg Kraške pancete in Kraškega pršuta, del trojice gastronomskih biserov, ki predstavljajo simbol Krasa. S svojo značilno intenzivno rdečo mišičnino, prepleteno s slanino čiste bele barve, je prava paša za oči. V prav vsaki rezini se skrivata predanost in znanje mojstrov, ki z ohranjanjem dolgoletne tradicije izdelujejo mesnino, na katero sov podnjetju Kras še posebej ponosni.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px102

 

Mesnata rolada Kras

Mesnata rolada VP deska 2637160

Svinjski kare ovit v panceti, postrežena, cena za kg, Kras

Mesnata rolada je izdelana iz najboljšega pustega dela svinjine, ki je ovit v nežno slanino. Termična obdelava, dimljenje in pečenje jo obogatijo z enkratnim okusom, zaradi katerega je odlična tako kot hladen narezek, kot tudi dodatek številnim jedem.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px103

Rolana panceta Citterio

Delikatesa salame 720x720px12

Postrežena, cena za kg, Citterio

Panceta je del italijanske kulinarične tradicije vse od časa starih Rimljanov. Pripravljena je iz izbrane surovine po preprostem receptu. Sladka in obenem aromatična.

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px13

Pečena hamburška slanina Kras

Hamburger special 2605297

Postrežena, cena za kg, Kras

Izdelek je narejen iz visokokakovostne mesnate slanine, prešane, toplotno obdelane, prekajene in pečene. Odlikuje ga lepa rožnato rdeča barva mesnatega dela slanine, značilna za razsoljeno meso ter omamen vonj in okus. S svojo specifično obliko in zlatorjavim zunanjim izgledom je odličen v sendvičih, picah, narezkih in kanapejih.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px104

Prekajena rebra Arvaj

Delikatesa salame 720x720px56

Postrežena, cena za kg, Loške mesnine

Izdelek nasolimo, prekadimo in osušimo. Izdelek je potrebno termično obdelati. Rebra položite v hladno vodo in jih kuhajte 40 minut.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px68

Prešana mesnata slanina Kras

Presana mesnata slanina 2637216

Postrežena, cena za kg, Kras

Prešana mesnata slanina je bogatega in polnega okusa ter mamljivega vonja, saj je izdelana po tradicionalni recepturi i iz skrbno izbranega svinjskega mesa. Za mnoge je nepogrešljiva že navsezgodaj, ko si jo privoščimo v bogatem zajtrku. Čudovite hrustljave rezine z lahkoto ustvarijo popoln začetek dneva, sicer pa je receptov, v katerih jo lahko uporabite, zares malo morje; od okusnih rižot do izjemnih omak, ali kot dodatek v narastkih in pitah.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px105

Prešana mesnata slanina s poprom Kras

Presana mesna slanina s poprom 2637217

Postrežena, cena za kg, Kras

Različica priljubljene slanine je za drznejše gurmane obogatena s poprom, ki izdelku dodaja značilen pikanten okus. Tudi ta mesnina je v kuhinji izjemno vsestransko uporabna; z njo lahko ovijete razno zelenjavo ali koščke mesa in dobili boste prav posebno hrustljavo jed, ki vedno navduši.

Delikatesa oznake izdelkov salame 720x200px106

Špek Citterio

Delikatesa salame 720x720px14

Postrežen, cena za kg Citterio

Specialiteta Južne Tirolske. Najkakovostnejše surovine, skrbno odmerjene začimbe in naravni dim iz bukovega lesa so sestavine za Speck vrhunske kakovosti, ki ga Citterio proizvaja v čistem okolju Alp Južne Tirolske. Speck s črnim kruhom in vinom je tipična malica tega območja, ponujena tudi kot simbol gostoljubja.

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px7 Copy

Vas zanima še ostala ponudba iz naše delikatese?

Več