Siri iz naše delikatese

V naših delikatesah lahko izbirate v rednem sortimentu med pestro paleto sirov.

Cheddar Tuxford & Tebbu

Delikatesa siri 720x720px12

Blagi, poltrdi sir za rezanje, 48 % m. m.

Proizveden z veliko mero skrbnosti v nagrajaenih sirarnah, z nežnim, slastnim okusom in rahlo sladkobnostjo.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px4

Dorblu Classic Käserei Champignon Hofmeister

Delikatesa siri 720x720px15

Specialni sir za rezanje z modro plesnijo, 50 % m.m.

Dorblu Classic združuje najboljše kar lahko ponudi modri sir: nežen okus in kremasto strukturo. Obdan je s fino modro kulturo penicillium roqueforti, kar obogati kremasti okus z noto pikantnosti. Posebna poslastica, ki poudari vsak obrok! Predlog za serviranje: Dorblu Classic je lahko odlična priloga k vsaki jedi. Še posebej se dobro poda k solatam in prigrizkom.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px7

Ementaler Bohinjska sirarna

Delikatesa siri 720x720px11

Trdi sir za rezanje

Je eden najbolj prepoznanih izdelkov Bohinja in ena izmed najbolj znanih slovenskih jedi.Odlikujeta ga visoka kakovost in prepoznaven aromatičen okus. Narejen je izključno iz naravnega mleka bohinjskih krav in ročno negovan. Izdelan je na način, ki združuje tradicijo, znanje in večstoletne izkušnje sirarjenja. Izdeluje se samo v Bohinjski sirarni v Srednji vasi v Bohinju. Tradicija izdelave bohinjskega sira sega že v leto 1873.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px

Kozji sir Chevrette Frico

Delikatesa siri 720x720px13

Specilani kozji sir za rezanje, 50 % m.m.

Začetki FRICO blagovne znamke segajo v leto 1898, kot skupni podvig šestih nizozemskih mlekarn in sirarn. Kozji sir FRICO nastaja na edinstvenem območju severne Holandije. Že več generacij je to območje zaradi svoje izjemne lege znano po predelavi najkakovostnejšega kozjega mleka za proizvodnjo FRICO kozjih sirov. Od takrat se je blagovna znamka FRICO razširila po vsem svetu in postala ena vodilnih svetovnih blagovnih znamk za proizvodnjo široke palete sirov vrhunske kakovosti. Blagovna znamka FRICO danes vključujejo preko 100 različnih sirov vrhunske kvalitete in izjemnega okusa.

Rezine kozjega sira FRICO Chevrette imajo blag kremast okus in nežno teksturo. Te rezine sira lahko uporabite tako za pripravo slastnih sendvičev kot tudi kot dodatek k toastom ali pa v njih uživate ob zajtrku po vašem okusu.

Delikatesa oznake izdelkov 720x200px Frico siri Nizozemska 1

Maasdamer Campina Cepparo

Delikatesa siri 720x720px5 1

Jagibo trdi sir za rezanje, ementaler, 45 % m. m.

Je sir doma iz Nizozemske. Ime je dobil po vasici Maasdam, ki leži 14 km južno od pristanišča Rotterdam. Znan je kot nizozemska različica švicarskega ementala. Je cenovno dostopnejši in hitreje zorjen. Maasdamer ima nepogrešljivo aromo. Prilega se praktično povsod, najbolj pa k pesti orehov in kozarcu dobrega vina.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px5

Ovčji sir Pecorino Cepparo

Delikatesa siri 720x720px7 1

Ovčji trdi sir za rezanje, 50 % m.m.

Je sir doma iz Toskane, katera slovi po dolgoletni tradiciji in kakovostni izdelavi ovčjiega sira izpod rok lokalnih sirarjev. Pecorino Fior di Maremma je poltrdi namizni sir narejen iz ovčjega mleka. Je nežnega in prijetno sladkastega okusa. Sredica je kompaktna in svetlorumenkaste barve. Njegova aroma daje tipičen vonj po ovčjem siru, dober okuševalec bo začutil tudi pridih zelišč. Je vsestransko uporaben, v kuhinji za oplemenitenje okusa jedi ter kot prigrizek ob kozarcu izbranega vina.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px6

Tolminc Mlekarna Planika

Delikatesa siri 720x720px16

Potrdi sir za rezanje, 50 % m.m.

Sir Tolminc je narejen po tradicionalnih receptih iz nehomogeniziranega in pasteriziranega mleka s 3,65 % mlečne maščobe in je zorjen 1 leto. Okus sira je sprva sladek in mlečen, z zorjenjem pa postane vedno bolj intenziven in bogat, aromatičen in sladko pikanten. Zori na lesenih policah v kontroliranih pogojih, ob tem pa ga vsak dan ročno obračajo. Kot eden redkih se sir Tolminc s trdo skorjo prodaja brez zaščitne folije in brez premaza.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px2

Topljeni dimljeni sir Jermi

Delikatesa siri 720x720px10 1

Specialni lauphaim sir za rezanje, topljeni, dimljeni, 45 % m.m

Zgodba sirarne Jermi se v Nemčiji začenja leta 1889 in ima enako dolgo zgodovino proizvodnje dimljenih sirov. Najboljše sestavine, skrbna proizvodnja in trajne izboljšave umeščajo v tem segmentu sirarno v sam vrh.

Delikatesa oznake izdelkov siri 720x200px8

Torta Montagnolo Käserei Champignon Hofmeister

Delikatesa siri 720x720px14

Specialni sir za rezanje z modro plesnijo, 70 % m.m.

Nemško podjetje Käserei Champignon Hofmeister in sir Montagnolo vas razvajata že 30 let. Sir obdaja plemenita bela plesen, sredica pa je prepredena s plemenito modro plesnijo, narejen iz prvovrstnega mleka in najboljših kultur.

Sir ima intenziven okus in je izrazito kremast. K siru ponudimo rdeče suho vino, črn kruh, papriko, paradižnik,…

Delikatesa oznake izdelkov pripravki 720x200px8

Triglavski planšarski sir Bohinjska sirarna

Delikatesa siri 720x720px3 2

Hleb, poltrdi sir za rezanje, 45 % m.m.

Narejen na enak način kot v planinah in je sveži poltrdi mastni sir za rezanje.

Delikatesa oznake izdelkov 720x200px2

Vas zanima še ostala ponudba iz naše delikatese?

Več