Bio Zone

  • Image

100 % naravni izdelki potrjene kakovosti

Mercator s svojo linijo ekoloških izdelkov Bio Zone ponuja 100 % naravne izdelke, potrjene kakovosti. Najdete jih na posebej označenih Bio Zone policah.

Bio Zone mlecni izdelki

Mlečni izdelki Bio Zone

Narejeni iz 100 % slovenskega nehomogeniziranega mleka.

Bio Zone jajca

Jajca Bio Zone

Jajca Bio Zone so znesle kokoši iz ekološke reje, kar pomeni, da jim je omogočen dostop na prosto, v hlevu pa imajo poseben prostor za valjenje in počitek. Jajca so s Kozjanskega, kjer med Bohorjem (1032 m) in Lisco (927 m) leži planota Planina pri Sevnici, ki združuje 16 vasi. Kokoši ekološke reje se prehranjujejo izključno z bio krmo in prehrano. Ekološka reja upošteva stroge predpise za zaščito okolja in živali.

Bio Zone laneno olje

Laneno olje Bio Zone

Ekstra deviško-hladno stiskano laneno olje Bio Zone je pridobljeno s hladnim stiskanjem ekološko pridelanih lanenih semen z vakuumsko tehnologijo - brez prisotnosti kisika. Laneno olje je izredno bogato z večkrat nenasičeno alfa linolensko (omega-3) maščobno kislino, ki spada med esencialne snovi, kar pomeni, da jo moramo nujno pridobiti s hrano.

Bio Zone rastlinski napitki

100 % rastlinski napitki Bio Zone

Rastlinski napitki so pijače namenjene ljudem z intoleranco oziroma alergijo na mleko, za vegane in tiste, ki jih preprosto obožujejo. Napitki iz soje so prehransko zelo bogati, saj vsebujejo mnogo kvalitetnih beljakovin. Žitni napitki iz riža in ovsa pa so bogati predvsem z ogljikovimi hidrati - naravno prisotnimi sladkorji in vlakninami. Tako jedi, ki jih pripravljamo z žitnimi napitki pogosto sploh ni potrebno doslajevati, zato so brez dodanega sladkorja. Rastlinske napitke uporabljamo kot pijače ali pa pri pripravi številnih jedi: juh, kosmičev, sladoledov in številnih sladic.

Rastlinski napitki Bio Zone so ekološkega izvora, kar pomeni, da so bile surovine pridelane po principih ekološkega kmetijstva, brez uporabe genske tehnologije, fitofarmacevtskih sredstev in umetnih gnojil. Pripravljeni so iz nezdrobljenih zrn riža in ovsa evropskega porekla, kar tudi zagotavlja višjo hranilno vrednost.

Bio Zone vaflji

Vaflji Bio Zone

Vaflji Bio Zone so idealni za malico ali prigrizek. Zaradi nizke vsebnosti maščob in nasičenih maščob so priročni kot samostojen prigrizek ali nadomestilo kruha. Še posebej pa teknejo z različnimi namazi.