Ekološko kmetijstvo

Zapis je del projekta: Bio Zone.

Ekološko kmetijstvo zagotavlja s hranili bolj polno in okusnejšo hrano, pri tem pa ohranja tudi naravo, ki je ne obremenjuje s kemikalijami. Trajnostno gospodarjenje z neobnovljivimi naravnimi viri, živalim prilagojena in prijazna reja ter stalen nadzor nad pridelavo in predelavo pridelkov zagotavlja visokokakovostno hrano.

Mercator ekolosko kmetijstvo 324 324

Strogi standardi

Da je lahko nek izdelek označen kot »ekološki«, mora zadostiti strogim standardom, ki jih določa Pravilnik o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil. Ste vedeli, da za pridobitev certifikata kmetija v povprečju potrebuje dve do tri leta? Kmetijsko gospodarstvo in zemljo mora kmet namreč postopoma očistiti vseh škodljivih snovi. Od leta 2010 je na označbah obvezna tudi uporaba evropskega logotipa, ki zagotavlja enake standarde ne glede na državo pridelave ali predelave.

100 % ekološko pridelani izdelki imajo bogatejšo prehransko vrednost in so bolj prijazni do vas kot tudi do okolja.

Dobro zame dobro za okolje pojasnilo 2

Skrb za okolje

Ekološka pridelava je način kmetovanja v skladu z naravnimi življenjskimi cikli in s kar najmanjšim vplivom na okolje. V času, ko se vse bolj zavedamo človeškega vpliva na podnebne spremembe, je še kako pomembno tudi ekološko kmetijstvo, ki uporablja naravna zaščitna sredstva in gnojila, brez gensko spremenjenih organizmov. Z uživanjem ekološke in lokalno pridelane hrane lahko tako vsak izmed nas prispeva svoj kamenček k varovanju okolja ter ohranjanju raznovrstnosti rastlin in živali.

Mercator Bio Zone Dobro zame 5

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj