OŠ Dragomelj

  • Image

OŠ Dragomelj

Šola stoji na desnem bregu reke, ravno na mestu, kjer je včasih stal Grad Dragomelj – tisti grad, ki ga je v svojih upodobitvah leta 1679 upodobil cenjeni Janez V. Valvasor. Ostankov gradu in dvora res ni več, a ostal je ponos učencev in tukajšnjih prebivalcev, da obiskujejo šolo, ki stoji na rodovitni slovenski zemlji, polni zgodovinskih skrivnosti.

Zelo pomembna se nam zdi integracija vsepodročnega učenja, znotraj katerega izpostavljamo predvsem jezikovno opismenjevanje, tako domačega, kakor tujega jezika. Zavedamo se, da je potrebno tudi obnavljanje in bogatenje strokovnosti učiteljev z omogočanjem številnih usposabljanj. Poleg nadgradnje učiteljevih kompetenc, se želimo soočiti z več izzivi in načini, kako razvijati otrokove kompetence, kot so čuječnost, ustvarjalnost, konstruktivno reševanje problemov, obvladovanje čustev, kritično mišljenje, empatija in reševanje problemov.

V našem 10-letnem obstoju se to trudimo doseči z vpeljavo projektov, kot sta Memo šola za miselne atlete in De Bonno ter dejavnosti socialnih veščin, pri katerih spodbujamo zmanjšanje razlik med učenci, spodbujamo njihovo samozavest, odgovornost, komuniciranje, nediskriminatornost in krepimo njihove občutke o medkulturni zavesti ter pravičnosti. 

OŠ Dragomelj

V osrčje delovanja naše šole postavljamo dobrobit vsakega učenca, pri čemer smo zelo usmerjeni v inkluzijo in vsakomur ponudimo varno in spodbudno okolje. Posebej smo pozorni na marginalizirane učence oziroma tiste, ki prihajajo iz drugačnega ali manj spodbudnega okolja, na priseljence in tiste, ki ob vseh zunanjih dejavnikih v sebi nosijo še mavričnost, ki jo strokovno poimenujemo posebne potrebe.

Dragomelj

Dajmo, naši!

 Ponosni smo na naša učenca, ki nas bosta zastopala v oddaji Mali šef. Prepričani smo, da bosta Luka in Marcel pokazala iznajdljivost in kuharske spretnosti. Držali bomo pesti in navijali za njiju! 

Za kaj boste namenili sredstva, če zmaga vaša šola?

Če zmagamo, bomo sredstva namenili za učilnico na prostem.

Poleg tega je ena od stvari, ki jih resnično potrebujemo tudi oder za nastopanje, fotoaparat z objektivoma in kamero za našo ekipo mladih novinarjev ter nove knjige za šolsko knjižnico.

Glasuj in podpri

Poglejte, kaj sta skuhala Luka in Marcel

Bi tudi vi radi pripravili trilje s šparglji v žafranovi omaki po njunem receptu?

Poglej recept

Preverite, kaj sta še skuhala Luka in Marcel

Preizkusite se v pripravi svinjskega fileja nadevanega s hruško in vaniljo tudi vi!

Poglej recept

Preverite tretjo jed, ki sta jo pripravila Luka in Marcel

Tokrat sta kuhala po receptu žirantov. Preizkusite njihov recept tudi vi! 

Poglej recept

Preverite, kaj sta v finalu pripravila Luka in Marcel

Pripravite kosilo po njunem receptu tudi vi! 

Poglej recept