Mali šef širi dobre ideje

Zapis je del projekta: Mali šef.

Vsi si želimo, da bi naši otroci zrasli v zdrave in odgovorne posameznike naše družbe. V Mercatorju želimo prispevati k temu, da otroke spodbudimo k zdravim življenjskim navadam ter k odgovornemu prehranjevanju.

Pot do tega je tudi spodbujanje otrok h kuhanju svežih obrokov ter k odkrivanju pestrosti slovenske kulinarike. V sodelovanju z ekipo POP TV smo dali osnovnošolcem priložnost, da v novem kuharskem šovu Mali šef Slovenije pokažejo svoje kuharsko znanje, se naučijo pomembnih dejstev o uravnoteženi prehrani ter se pri tem zabavajo skupaj z vso Slovenijo.

Mercator MaliSef LahkoGlasujete Banner 770x500px

Veseli smo, da so se nam pri projektu Mali šef Slovenije pridružila podjetja, ki vam jih s ponosom predstavljamo.

Spoznajte ponudbo naših partnerjev

Spoznajte šole, ki tekmujejo.

Preberite več

Šole potrebujejo vaš glas! Vsaki od osnovnih šol, ki bo s svojo ekipo sodelovala v šovu, bomo s finančnimi sredstvi pomagali uresničiti projekte za boljše počutje učencev. Koliko sredstev bomo namenili kateri izmed sodelujočih šol, pa boste soodločali tudi vi z vašimi glasovi.

Kdaj se bomo družili?

Prvo oddajo Malega šefa Slovenije si boste lahko pogledali že v nedeljo, 5. 3. 2023, ob 18.10, na POP TV!

Spoznajte žirijo

Letos se je žirantski ekipi pridružil nov član - Gregor Jager, ki bo skupaj z lanskima žirantoma - Mojco Trnovec in nosilcem Michelinove zvezdice Jorgom Zupanom ocenjeval mlade kuharje.

Da bo vse teklo kot namazano, bo otroke tudi letos bodril največji prijatelj otrok - Sašo Stare.

Saso Stare 42

Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

Gregor Jager

Gregor je odraščal na kmetiji ob kuhinji mame in babice, ki sta najbolj vplivali na njegovo poklicno pot. Po končani srednji gostinski šoli v Celju, je znanje in izušnje nabiral v priznanih slovenskih restavracijah: Rožmarin, JB, Promenada, čez mejo v priznanih restavracijah La Subida, Kreuzwirt pri Leutschachu, Hofkeller v Grazu in Die Weinbank v Ehrenhausnu. Nato je prevzel vodenje kuhinje v Gostilni Maribor, leta 2021 pa je preestopil na Pohorje kot glavni chef in vodja kuhinje v hotelih Pohorje Village. 

Gregor Jager

V kuhinji ima rad red, vedno daje jasna navodila, poskrbi, da imajo vsi vse informacije. Je strog, a pošten žirant, ki nikoli ne pozabi na pohvalo in nasvete za naprej.

Mojca Trnovec

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate.

Mojca Trnovec

Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Jorg Zupan

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Jorg Zupan

Prepričan je, da otroci skozi kuhanje - poleg dobrih jedi - osvojijo občutek za red, čistočo, organizacijo, koncentracijo in spoštovanje.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se