Mali šef širi dobre ideje

Zapis je del projekta: Mali šef.

V Mercatorju radi delamo dobre stvari, zato z veliko predanostjo in srčno radi sodelujemo pri projektih, katerih osnovno poslanstvo je delati dobro. Prepričani smo, da se vsi vedno bolj zavedamo, kako je v današnjem hitrem tempu življenja pomembna uravnotežena prehrana otrok oz. mladih. To idejo že drugo sezono širimo preko kuharskega šova Mali šef.

LOGO 324x324

Veseli smo, da so se nam pri projektu Mali šef Slovenije pridružila podjetja, ki jih s ponosom uvrščamo med Moje znamke.

Preveri ponudbo

Spoznajte šole, ki tekmujejo.

Preberite več

Vsi si želimo, da bi naši otroci zrasli v zdrave in odgovorne posameznike naše družbe. V Mercatorju želimo prispevati k temu, da otroke spodbudimo k zdravim življenjskim navadam ter k odgovornemu prehranjevanju. Pot do tega je tudi spodbujanje otrok h kuhanju svežih obrokov ter k odkrivanju pestrosti slovenske kulinarike. V sodelovanju z ekipo POP TV smo dali osnovnošolcem priložnost, da v novem kuharskem šovu Mali šef Slovenije pokažejo svoje kuharsko znanje, se naučijo pomembnih dejstev o uravnoteženi prehrani ter se pri tem zabavajo skupaj z vso Slovenijo.

Šole potrebujejo vaš glas! Vsaki od osnovnih šol, ki bo s svojo ekipo sodelovala v šovu, bomo s finančnimi sredstvi pomagali uresničiti projekte za boljše počutje učencev. Koliko sredstev bomo namenili kateri izmed sodelujočih šol, pa boste soodločali tudi vi z vašimi glasovi.

Kdaj se bomo družili?

Mladi osnovnošolski nadobudneži iz vse Slovenije si bodo ob četrtkih zavezali predpasnike in zavihali rokave ter nam pokazali in nas naučili novih kuharskih mojstrovin. Brez prijaznih žirantov in zabavnega voditelja v oddaji Mali šef seveda ne gre. V oddajah nas bo zabaval in mlade kuharje spodbujal voditelj Sašo Stare, žirija pa bo kuharske mojstrovine otrok ocenjevala. Oddajo Mali šef Slovenije boste torej gledali v četrtek, 2. 4. ob 20. uri, ponovitev v nedeljo ob 18. uri. Vse naslednje oddaje pa se prestavijo na sobotni termin ob 20. uri, ponovitve pa bodo ob nedeljah ob 18. uri. Spremljajte oddajo in podprite svoje favorite. Šole potrebujejo vaš glas!

Spoznajte žirijo

Kuharsko ustvarjanje naših malih šefov bodo spremljali priznani kuharski mojstri. Učence bodo pri kuhanju skrbno usmerjali, učili in ocenjevali Mojca, Jorg in Uroš. Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

Uroš Štefelin

Uroš Štefelin je prvo jed skuhal pri šestih letih s svojo babico, ki je bila kuharica. Od nekdaj obožuje golaž in štruklje, ne mara pa slivovih cmokov.

Mali sef ZIRIJA Uros

Svetuje, da se otroci vključijo v proces kuhanja z načrtovanjem obroka. Starši naj jim zaupajo tehtanje, mešanje ter uporabo pečice.

Mojca Trnovec

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate.

Mali sef ZIRIJA Mojca

Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Jorg Zupan

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Mali sef ZIRIJA 3

Prepričan je, da otroci skozi kuhanje - poleg dobrih jedi - osvojijo občutek za red, čistočo, organizacijo, koncentracijo in spoštovanje.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se