Mali šef širi dobre ideje

Zapis je del projekta: Mali šef.

V Mercatorju radi delamo dobre stvari, zato z veliko predanostjo in srčno radi sodelujemo pri projektih, katerih osnovno poslanstvo je delati dobro. Prepričani smo, da se vsi vedno bolj zavedamo, kako je v današnjem hitrem tempu življenja pomembna uravnotežena prehrana otrok oz. mladih. To idejo že drugo sezono širimo preko kuharskega šova Mali šef.

LOGO 324x324

Veseli smo, da so se nam pri projektu Mali šef Slovenije pridružila podjetja, ki jih s ponosom predstavljamo.

Preveri ponudbo

Spoznajte šole, ki tekmujejo.

Preberite več

Vsi si želimo, da bi naši otroci zrasli v zdrave in odgovorne posameznike naše družbe. V Mercatorju želimo prispevati k temu, da otroke spodbudimo k zdravim življenjskim navadam ter k odgovornemu prehranjevanju. Pot do tega je tudi spodbujanje otrok h kuhanju svežih obrokov ter k odkrivanju pestrosti slovenske kulinarike. V sodelovanju z ekipo POP TV smo dali osnovnošolcem priložnost, da v novem kuharskem šovu Mali šef Slovenije pokažejo svoje kuharsko znanje, se naučijo pomembnih dejstev o uravnoteženi prehrani ter se pri tem zabavajo skupaj z vso Slovenijo.

Šole potrebujejo vaš glas! Vsaki od osnovnih šol, ki bo s svojo ekipo sodelovala v šovu, bomo s finančnimi sredstvi pomagali uresničiti projekte za boljše počutje učencev. Koliko sredstev bomo namenili kateri izmed sodelujočih šol, pa boste soodločali tudi vi z vašimi glasovi.

Kdaj se bomo družili?

Prvo oddajo je bila na sporedu na POP TV v nedeljo, 7. marca, ob 18. uri. Po odzivu otrok, ki so se množično prijavljali k sodelovanju, je bilo zares težko izbrati osem najboljših parov, ki so pokazali odlično kuharsko znanje. 

Vsako nedeljo ob 17.50 vabljeni na ogled Malega šefa na POP TV. Vsako nedeljo od 28. 3. 2021 naprej pa oddajo spremljajte ob 18. uri.

Spoznajte žirijo

Letošnja žirantska ekipa ostaja enaka, a letos je bogatejša za dve Michelinovi zvezdici, ki krasita restavraciji žirantov Uroša Štefelina in Jorga Zupana.

Trio dopolnjuje Mojca Trnovec, ki se veseli nove sezone in pravi: »Med obema žirantoma sem kot sirček v toplem sendviču. Ko se dva petelinčka, vsak s svojo Mišelinko, strokovno poglabljata v tehniko in detajle pripravljenih otroških jedi, mi kot zaščitniški mami ne preostane drugega, kot da včasih s kakšnim aforizmom ali litanijami vrednot posežem vmes. Za nobeno sezono ne morem reči, da so bili otroci boljši ali slabši, ampak enostavno so enkratni, posebni vsak po svoje. Vsi so zmagovalci že na štartu in jih s težkim srcem pošlješ domov, saj so otroci krhki, nežni, toda vsakič znova me presenetijo, da so tako hrabri in se hitro poberejo. To jim zavidam. Tega nam odraslih manjka. Da zberejo pogum in se prijavijo, je šele začetek njihovega malega šefa, saj z vstopom v oddajo pridejo tudi nova znanja in napori. Dejansko postanejo ne samo mali Šefi, ampak na nek način že mali podjetniki. Kakšne vizije in želje že imajo izdelane v svojih glavah, je nekaj, kar težko verjameš, glede na to, da gre za otroke v 5. ali 6. razredu osnovne šole.«

Da bo vse teklo kot namazano, bo otroke tudi letos bodril največji prijatelj otrok - Sašo Stare.

Saso Stare 42

Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

Uroš Štefelin

Uroš Štefelin je prvo jed skuhal pri šestih letih s svojo babico, ki je bila kuharica. Od nekdaj obožuje golaž in štruklje, ne mara pa slivovih cmokov.

Mali sef ZIRIJA Uros

Svetuje, da se otroci vključijo v proces kuhanja z načrtovanjem obroka. Starši naj jim zaupajo tehtanje, mešanje ter uporabo pečice.

Mojca Trnovec

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate.

Mali sef ZIRIJA Mojca

Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Jorg Zupan

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Mali sef ZIRIJA 3

Prepričan je, da otroci skozi kuhanje - poleg dobrih jedi - osvojijo občutek za red, čistočo, organizacijo, koncentracijo in spoštovanje.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se