Mali šef širi dobre ideje

Zapis je del projekta: Mali šef.

Vsi si želimo, da bi naši otroci zrasli v zdrave in odgovorne posameznike naše družbe. V Mercatorju želimo prispevati k temu, da otroke spodbudimo k zdravim življenjskim navadam ter k odgovornemu prehranjevanju.

Pot do tega je tudi spodbujanje otrok h kuhanju svežih obrokov ter k odkrivanju pestrosti slovenske kulinarike. V sodelovanju z ekipo POP TV smo dali osnovnošolcem priložnost, da v novem kuharskem šovu Mali šef Slovenije pokažejo svoje kuharsko znanje, se naučijo pomembnih dejstev o uravnoteženi prehrani ter se pri tem zabavajo skupaj z vso Slovenijo.

banner MaliSef 770x500px

Veseli smo, da so se nam pri projektu Mali šef Slovenije pridružila podjetja, ki vam jih s ponosom predstavljamo.

Spoznajte ponudbo naših partnerjev

Spoznajte šole, ki tekmujejo.

Preberite več

Šole potrebujejo vaš glas! 

Vsaki od osnovnih šol, ki bo s svojo ekipo sodelovala v šovu, bomo s finančnimi sredstvi pomagali uresničiti projekte za boljše počutje učencev. Koliko sredstev bomo namenili kateri izmed sodelujočih šol, pa boste soodločali tudi vi z vašimi glasovi.

KDAJ SE BOMO DRUŽILI?

Prvo oddajo Malega šefa Slovenije si boste lahko pogledali že v nedeljo, 10. 3. 2024, ob 18:05 na POP TV!

SPOZNAJTE ŽIRIJO

Žirantska ekipa Malega šefa, ki bo ocenjevala mlade kuharje, je sestavljena iz treh članov - Gregorja Jagra, Mojce Trnovec in nosilca Michelinove zvezdice, Jorga Zupana. 

Da pa bo vse teklo kot namazano, bo otroke tudi letos bodril največji prijatelj otrok - Sašo Stare.

Saso Stare 42

Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

MOJCA TRNOVEC

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke, ne mara pa krompirjeve solate. Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Mojca Trnovec

»Če so otroci v kuhinji, jih je v prvi vrsti potrebno vzpodbujati in pohvaliti pri izvedbi del. Predvidevam, da bo potrebna tudi strpnost in medsebojno sporazumevanje v timskem delu. Glede na starostni razpon pa tudi medgeneracijsko spoštovanje.«

JORG ZUPAN

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Prepričan je, da otroci skozi kuhanje - poleg dobrih jedi - osvojijo občutek za red, čistočo, organizacijo, koncentracijo in spoštovanje. 

Jorg Zupan

»Upam, da bomo imeli možnost ljudi podučiti o sestavinah, ki jih ne poznajo, a so vendarle povsem vsakdanje. Da se bodo naučili, kako kuhati s čim manj odpadkov.«

GREGOR JAGER

Tretji del triperesne kuharske deteljice pa je štajerski kuharski mojster Gregor Jager. Mariborčanu sta vzornici mama in babica, ki sta svoje kuharsko znanje in ljubezen do dobre hrane prenesli nanj. Gregor nadaljuje njuno poslanstvo, tudi za domačim štedilnikom svojim otrokom. 

Gregor Jager

»Otroke je potrebno navdušiti, jim predstaviti osnove kuhanja in priprave. Poučiti jih moramo, kje se je treba držati receptov in kdaj ne, kombiniranje okusov, jih nenehno spodbujati in spremljati ter jih naučiti, da začnejo sami razmišljati in ustvarjati. Če starši radi kuhajo in je to način družinskega druženja in užitka, bo to zanimivo tudi otrokom.«

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj