Žirantska krona

  • Image

Žirantska krona

Obe ekipi sta se tokrat pomerili v pripravljanju enake jedi po receptu žirantov.

Jed sta pripravila Luka in Marcel iz OŠ Dragomelj.

Epizoda 9 jed Luka in Marcel 1

Jed sta pripravila Jan in Nik iz OŠ Pod goro, Slovenske Konjice. 

Epizoda 9 jed Nik in Jan 2

Priprava:

Jagnječjemu hrbtu očistimo rebrne kosti. Solimo, popramo. Na vroči ponvi hrbet opečemo z vseh strani, najprej na strani mesa nato na kosti. Prestavimo v pekač s kostjo navzdol in jih spečemo do rožnate sredice. Občasno jih med pečenjem oblivamo s tekočino, ki se nabira v pekaču med pečenjem.

Pripravimo ragu.

Šalotko drobno narežemo ter jo prepražimo na maslu. Primešamo narezano korenje, ga nekoliko spražimo ter zalijemo z belim vinom. Pustimo da vino izpari ter nekoliko pokuhamo. Bob očistimo ovojne kožice ter ga primešamo raguju.

Medtem na vroči ponvi odpremo očiščene dagnje. Ko so školjke odprte jih odstavimo ter očistimo meso. Tekočino prihranimo.

Ragu kuhljamo nekaj minut, prilijemo nekaj tekočine ki so jo spustile školjke. Začinimo s poprom, česnom ter nekoliko peteršilja. Pazimo na sol, saj je tekočina ki so jo školjke spustile lahko zelo slana. Po potrebi popravimo okus.

Proti koncu kuhanja v ragu dodamo še školjke, nekoliko pokuhamo ter dodamo ostali peteršilj in maslo.

Jagnječe kronce postrežemo z ragujem.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2