Header baner 1140x404

Dobili smo zmagovalca 4. sezone oddaje Mali šef Slovenija

V nedeljo, 15. maja 2022, se je na POP TV po napetem finalu zaključilo najbolj priljubljeno otroško kuharsko tekmovanje Mali šef Slovenije. Po izjemno izenačenem spopadu odličnih kulinaričnih mojstrov in mojstric je strokovna žirija razdelila zvezdice in denarno nagrado Mercatorja med 4 pare:

  • 1. mesto sta zasedla Alex Bratuša in Tim Katan iz OŠ Benedikt, ki sta svoji šoli priborila glavno denarno nagrado Mercatorja v višini 10.000 EUR.
  • 2. mesto sta si prikuhala simpatična sestrica in brat Blažka in Vid Nabergoj iz OŠ Draga Bajca Vipava. Svoji šoli sta priborila 6.000 EUR.
  • 3. mesto sta zasedla dva kuharska para, najmlajši udeleženki letošnjega tekmovanja, Nana Vidmar in Isabela Pušnik z OŠ Mežica, ter najstarejša tekmovalca, Simon Lorbeg in Nejc Hrovat z OŠ Šenčur. Njihovi šoli sta bogatejši vsaka za 4.000 EUR.

Znane pa so tudi šole, ki so si po številu glasov kupcev priborila ostala mesta za Mercatorjevo denarno nagrado.

  • 5. mesto, 2.000 EUR – OŠ Toneta Čufarja, Jesenice (30.300 glasov),
  • 6. mesto, 2.000 EUR – OŠ Trebnje (16.408 glasov),
  • 7. mesto, 1.000 EUR – Nove Fužine, Ljubljana (853 glasov),
  • 8. mesto, 1.000 EUR – 1. OŠ Celje (813 glasov).

Mercator je tako skupaj šolam podaril 30.000 EUR denarnih sredstev in z njimi uresničil želje projektov posameznih sodelujočih šol.

Oddajo je že četrto leto povezoval največji prijatelj otrok Sašo Stare, ki je ob zaključku povedal:

»Iz sezone v sezono tekmujejo bolj zagnani otroci, ki vedno bolje kuhajo in nesebično podpirajo svoje šole. Do oddaje Mali šef Slovenije pri nas ni bilo kuharske oddaje za otroke in zelo sem vesel, da sem lahko del življenjskih zgodb naših tekmovalcev, njihovih družin in gledalcev. Čez nekaj let bomo imeli v Sloveniji še več odličnih kuharjev in vsi skupaj se bomo lahko potrepljali po ramenih, da je bilo to tudi naše maslo…«

Čestitke vsem sodelujočim kuharskim mojstrom!