Mercator MaliSef LahkoGlasujete Banner 1140x400px8

Znana sta zmagovalca že 5. sezone Mali šef Slovenije

Matic in Patrik iz OŠ Belokranjskega odreda Semič sta osvojila naziv Mala šefa Slovenije 2023 in na to sta izredno ponosna, saj vesta, da bosta z osvojeno denarno nagradno pomagala tudi svoji šoli in sošolcem za še boljše učno okolje. Pot do zmage ni bila enostavna in morala sta premagati številne ovire, da sta na koncu ponosno v zrak dvignila pokal in osvojila glavno denarno nagrado v vrednosti 10.000 EUR.

Kam bo šola namenila osvojeni denar?

"Načrti so, da nekaj investiramo v telovadnico, učilnico na prostem ... Predvsem stvari za aktivnosti," sta povedala ob razglasitvi njune zmage in ponosno dejala, da bosta sedaj največji faci na šoli.

Drugo mesto v vrednosti 6.000 EUR sta si prikuhala Saš in Tim iz OŠ Litija in tretje v vrednosti 5.000 EUR pa Zora in Bojana iz OŠ Božidarja Jakca iz Ljubljane.

Na razdelitev od 5. do 8. mesta pa so z oddajo glasov vplivali tudi naši kupci, saj so z nakupi izdelkov Mali šef lahko glasovali za posamezno šolo:

  • četrto mesto 3.000 EUR: OŠ Toneta Čufarja, Ljubljana
  • peto mesto 2.000 EUR: OŠ Mihe Pintarja Toleda, Velenje
  • šesto mesto 2.000 EUR: OŠ Pohorskega bataljona, Oplotnica
  • sedmo mesto 1.000 EUR: OŠ Franca Albrehta, Kamnik
  • osmo mesto 1.000 EUR: OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče

Med vseh osem šol smo razdelili kar 30.000 EUR in  pripomogli šolam do uresničitev njihovih zastavljenim šolskim projektom.

Čestitamo vsem mladim nadobudnim kuharjem.