Trilje s šparglji v žafranovi omaki

  • Image

Trilje s šparglji v žafranovi omaki

Jed sta pripravila Luka in Marcel iz Osnovne šole Dragomelj.

Epizoda 4 jed Luka in Marcel 4

Priprava:

Ribe očistimo, sfiliramo ter iz kosti in glav pripravimo fond z dodatkom jušne zelenjave ter česna tako da zelenjavo na grobo narežemo, v kozici jih na suho prepražimo, dodamo še ribje kosti ter zalijemo z mrzlo vodo. Pustimo zavreti ter počasi kuhamo da se zreducira na eno tretjino. Precedimo. Dodamo žafran, narahlo pokuhamo ter dodamo žličko smetane da nam poveže omako.

Krompir skuhamo v olupkih, kuhane olupimo ter narežemo na tanjše rezine.

Rezine narahlo potresemo z pšeničnim zdrobom. Maslo stopimo ter primešamo sol in nasekljana zelišča. V namaščene modelčke naložimo krompir v plasteh, vsako plast pokapamo z pripravljenim maslom. Ko modelčke napolnimo jih polijemo z nekoliko ribjega fonda ter v pečici spečemo do zlato rumene barve.

Šparglje očistimo ter olupimo morebitnih olesenelih delov. Prerežemo jih po dolžini.

Popečemo jih na vroči ponvi, ostati morajo še rahlo hrustljavi. Prav tako popečemo še ribje fileje. Pazimo da ostanejo sočni.

Pripravljeno ribo in šparglje preložimo na krožnik skupaj z krompirjevo tortico ter prilijemo omako.

 

 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2