Svinjski medaljoni z vaniljevo omako in pijano hruško

  • Image

Svinjski medaljoni z vaniljevo omako in pijano hruško

Jed sta pripravila Tevž in Sara iz Osnovne šole Škofljica.

Epizoda 6 jed Tevz in Sara 4

Priprava:

Meso narežemo na enakomerne medaljone. Začinimo ter tesno ovijemo v slanino. Po potrebi povežemo z vrvico.

Narahlo pomokamo ter popečemo na maslu v vroči ponvi z vseh strani. Popečeno meso odstavimo na toplo. V isti ponvi prepražimo nasekljano šalotko, nekoliko zalijemo ter pokuhamo, da se šalotka razpusti. Začinimo po okusu. Nastalo omako pretlačimo. Meso prestavimo nazaj v ponev, prilijemo omako ter dodamo košček vaniljevega stroka. Pokuhamo, da se omaka nekoliko zgosti, po potrebi še nekoliko začinimo ter primešamo nekoliko smetane in svež timijan.

Hruške olupimo, narežemo na polovice ter jim odstranimo peške. V kozici karameliziramo sladkor in zalijemo z rdečim vinom. Narahlo posolimo, dodamo vse začimbe ter zavremo. V vrelo tekočino položimo hruške ter jih na zmernem ognju počasi kuhamo. Večkrat jih vmes oblijemo z tekočino. Ko se hruške nekoliko omehčajo jih poberemo iz kozice ter shranimo na toplo.

Vinsko omako zreduciramo do želene gostote.

Por narežemo na rezance, krompir olupimo ter ga naribamo na tanke rezance.

Krompir dobro osušimo odvečne tekočine, mu primešamo por ter začinimo.

Pripravljeno zmes oblikujemo s pomočjo modelčka ter pečemo na namaščeni ponvi približno 15 minut. Vmes večkrat obrnemo.

 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2