Svinjski file nadevan s hruško in vaniljo

  • Image

Svinjski file nadevan s hruško in vaniljo

Jed sta pripravila Luka in Marcel iz Osnovne šole Dragomelj.

Epizoda 6 jed Marcel in Luka

Priprava:

Svinjski file očistimo ter ga z ostrim nožem odpremo v velik zrezek. Začinimo po okusu.

Hruško olupimo ter jo narežemo na majhne kocke. Primešamo oprane rozine, sredico vaniljevega stroka ter drobtine. Začinimo.

Pripravljen hruškov nadev porazdelimo po svinjskem fileju ter tesno zvijemo v rolado. Povežemo ga z kuhinjsko vrvico.

Pripravljeno rolado popečemo z vseh strani na vroči ponvi. Popečenega prestavimo v pekač ter v pečici spečemo do konca. Po potrebi vmes zalijemo, občasno obračamo ter oblivamo s nastalo tekočino.

V ponvi kjer smo popekli meso popražimo na kocke narezano hruško, narahlo potresemo s škrobom, ter zalijemo z vinom. Dodamo vejico rožmarina ter začinimo. Pustimo da se omaka nekoliko pokuha in se hruška zmehča. Odstranimo rožmarin in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko omako.

Kot prilogo ponudimo pečene krompirjeve kocke.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2