Špinačni quiche s šunko

  • Image

Špinačni quiche s šunko

Jed sta pripravila Ela in Zala iz Osnovne šole Vodice.

Epizoda 3 jed Zala in Ela 3

Priprava:

Testo pripravimo tako, da maslo narežemo na rezine in v skledi zmešamo z moko in nekaj vode. Začinimo s ščepcem soli in naribanim parmezanom ter zgnetemo v krhko testo. Testo razvaljamo in z njim obložimo okrogel pekač za pite.

Nato se lotimo priprave nadeva. Špinačo operemo in osušimo, čebulo in šunko narežemo na trakove. V ponvi popečemo čebulo in ko postekleni, v ponev stresemo tudi špinačo. Počakamo, da pade skupaj, nato jo začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Ohlajeno vržemo v skledo in ji dodamo šunko, ovčji sir, sladko smetano, 2 jajci in 2 žlici drobtin.

Pečico segrejemo na 200 stopinj in v pekač, ki smo ga poprej obložili s testom, zlijemo nadev. Kiš pečemo približno 45 minut oziroma, dokler se ne obarva zlato rumeno.

Zraven ponudimo toplo sirovo omako in na maslu dušen stročji fižol.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2