Pečena pašteta iz piščančje drobovine s pomarančno omako

  • Image

Pečena pašteta iz piščančje drobovine s pomarančno omako

Jed sta pripravila Žak in Lan iz OŠ Pohorskega odreda, Slovenska Bistrica.

Epizoda 7 jed Zak in Lan

Priprava:

Piščančjo drobovino sortiramo. Srčke posebej narežemo na manjše koščke, tretjino jeter zrežemo na kocke. Ostanek jetrc prestavimo v posodo sekljalnika, dodamo začimbe, piščančje čevapčiče ter pomarančno lupinico. 

Srčke posebej na maslu prepražimo z lovorjem in česnom ter dodamo v sekljalnik. Zmeljemo v gladko maso. Predevamo v večjo skledo. Dodamo na kocke narezana jetra ,ki smo jih popekli na vroči ponvi. Dodamo prepraženo pistacijo in zmešamo v homogeno maso. Nadevamo v dresirne vrečke.

Modelčke za peko obložimo z rezinami slanine, vanje nabrizgamo jetrno maso ter spečemo v ogreti pečici na 190°C približno 20 min. Pečene nekoliko ohladimo ter vzamemo iz modelčkov.

Medtem pripravimo pomarančno omako. Pomaranče dobro operemo, olupimo malo lupinice ter iz njih izstisnemo sok. Sok zamešamo skupaj s škrobom v gladko maso. V ponvi raztopimo maslo, prilijemo škrobno mešanico ter pokuhamo. Začinimo ter po potrebi prilijemo malo vode.

Proti koncu dodamo še natrgane liste sveže bazilike.

Pečeno pašteto serviramo s pomarančno omako ter rezinami popečenega kruha.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2