Nadevana piščančja prsa po Azijsko

  • Image

Nadevana piščančja prsa po Azijsko

Jed sta pripravili Ela in Zala iz OŠ Vodice.

Epizoda 7 jed Ela in Zala 4

Priprava:

Piščančje prsi očistimo ter jim z dolgim nožen vrežemo žep za nadev.

Narahlo začinimo.

Nadev pripravimo iz na majhne kocke narezane zelenjave, ki smo jo na hitro popražili, začinili po okusu ter primešali na male kocke narezan kruh, nekoliko drobtin ter jajce. Nadev zamešamo v kompaktno maso.

Z pripravljenim nadevom napolnimo žep v piščančjih prsih. Po potrebi zašpilimo, da nam nadev ne uhaja med pečenjem.

Vročo ponev nekoliko namastimo ter nadevana prsa popečemo z vseh strani. Predevamo v pekač ter pečemo v pečici približno 20 min pri temperaturi 180°C.

Medtem pripravimo omako. V ponvi stopimo maslo, dodamo nasekljane oreške ter jih popečemo. Žličko popečenih oreškov prihranimo za na konec.

V ponev dodamo arašidovo maslo, ga segrejemo ter dodamo nekoliko vode. Začinimo ter pokuhamo. Proti koncu kuhanja primešamo na tanke rezance narezano svežo rdečo papriko ter po okusu nekoliko limoninega soka.

Pečena nadevana prsa narežemo na rezine, prilijemo omako ter potresemo z oreški. Zraven ponudimo rezino popečenega jabolka, ki smo ga začinili s svežim limoninim timijanom.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2