Musaka iz velikonočne šunke

  • Image

Musaka iz velikonočne šunke

Jed sta pripravila Nik in Jan iz Osnovne šole Pod goro, Slovenske Konjice.

Epizoda 3 jed Nik in Jan 4

Priprava:

Krompir operemo in ga skuhamo v olupkih. Kuhanega olupimo ter narežemo na rezine.

Olupite čebulo, jo sesekljajte in stresite v kozico. Prilijemo olje, na hitro prepražimo, primešamo še por, moko ter prepražimo še par minut. Prilijemo belo vino, pustimo da izpari ter prilijemo juho. Skuhamo v gladko bešamelno omako. Začinimo ter nekoliko ohladimo. Primešamo še smetano, jajca ter sveža nasekljana zelišča.

Šunko narežemo na tanjše rezine ter popečemo na vroči ponvi.

Blitvo očistimo ter narežemo na tanjše rezance.

V višji model za peko, ki smo ga prej namastili nadevamo zajemalko bešamelne omake, naložimo plast krompirjevih rezin, spet zajemalko bešamela, nekoliko poravnamo. Naložimo rezine popečene šunke, spet plast bešamela nato narezano blitvo. Ponovimo plasti dokler ne porabimo vseh sestavin. Zadnja plast naj bo bešamelna omaka, ki jo potresemo s parmezanom.

Pečemo v ogreti pečici približno 20-25 minut na 180 stopinj.

Poleg ponudimo omako iz popečenih, na kocke narezanih paradižnikov s svežimi zelišči.

Ponudimo še sveže nariban hren, ki smo ga začinili z naribanim jabolkom in limoninim sokom.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2