Mošnjički z šparglji in dimljenim lososom

  • Image

Mošnjički z šparglji in dimljenim lososom

Jed sta pripravila Pia in Žiga iz Osnovne šole Drska, Novo mesto.

Epizoda 4 jed Pia in Ziga 6

 

Priprava:

Pripravimo žvrkljano testo za palačinke iz moke, jajca ter mleka. Narahlo začinimo. Pustimo počivati par minut, nato spečemo tanke palačinke. Pečene spravimo na toplem.

Pripravimo nadev. Šparglje očistimo trdnih delov, olupimo ter jih v vroči vodi pokuhamo 5-7 min.

Ohladimo jih v hladni vodi in odcedimo. Pustimo si na strani 2 zelena šparglja za dekoracijo krožnika.

Ostale zelene šparglje skupaj s pretlačeno skuto in začimbami zmiksamo v kompaktno kremo. Losos narežemo na trakove ter mu v skledi primešamo špargljevo kremo. Vsako palačinko nadevamo z dobro žlico špargljevega nadeva, oblikujemo mošnjiček ter ga na rahlo zvežemo z drobnjakom. Položimo na pomaščen pekač ter na hitro popečemo v vroči pečici da robovi rahlo zakrknejo.

Medtem pripravimo sirovo kremno omako. Smetano v ozki kozici segrejemo, primešamo nariban parmezan ter zmiksane bele šparglje.na nizkem ognju kuhljamo v gladko omako. Po okusu še začinimo. Ko je omaka pripravljena ji primešamo se nasekljan svež koprc.

Pistacijo popražimo na vroči ponvi.

Serviramo tako, da omako prilijemo na krožnik, nanjo položimo mošnjiček ter potresemo s popečeno pistacijo.

 

 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2