Losos Wellington

  • Image

Losos Wellington

Jed sta pripravila Pia in Žiga iz OŠ Drska, Novo mesto.

Epizoda 8 jed Pia in Ziga 4

Priprava:

Lososov file po potrebi očistimo, pregledamo da ni kosti ter začinimo s soljo, poprom in koprcem.

Pripravimo nadev. Mlade špinačne liste na hitro prepražimo na maslu. Na deski jih na grobo nasekljamo ter primešamo k siru. Dodamo kislo smetano ter začinimo po okusu.
File lososa na hitro opečemo na vroči ponvi, v kateri smo stopili malo masla.

Listnato testo razvaljamo, špinačni nadev naložimo na testo v velikosti lososa, ga poravnamo na višino približno 1cm. Nanj položimo popečenega lososa.
Tako pripravljen file tesno pokrijemo z preostalim testom ter robove stisnemo skupaj. Testo obrežemo v obliko ribe, oblikujemo luske ter ribji obraz ter premažemo z stepenim jajcem.

Pečemo na 200 stopinjah, do zlato rumene barve. Losos mora ostati lepo sočen.

Za omako v posodi stepemo rumenjak, dodamo gorčico, sol poper ter limonin sok. Stepamo ter počasi v curku prilivamo olje. Ko dobimo lepo gladko omako primešamo še kislo smetano ter koperc.
Poleg lososa postrežemo še na rezino narezano zelenjavo, ki jo popečemo na maslu ter začinimo po okusu.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2