Goveji file v omaki rdečega vina in temne čokolade

  • Image

Goveji file v omaki rdečega vina in temne čokolade

Jed sta pripravila Maša in Martin iz Osnovne šole Martina Kosmača, Piran

 Epizoda 1 jed Masa in Martin

Priprava:

Goveje fileje mariniramo z zelišči in poprom ter olivnim oljem.

Krompir olupimo, ga narežemo na manjše kocke ter skuhamo v osoljeni vodi.

Meso popečemo z vseh strani na vroči ponvi, predevamo v pekač in jih do želene središčne temperature pečemo v pečici. Ponev deglaziramo z rdečim vinom.

Medtem začnemo pripravljati omako, tako da na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo strt česen in sladkor ter ko zadiši prilijemo rdeče vino. Dodamo čokolado in mešanico začimb ter pokuhamo, da se čokolada stopi. Na koncu dodamo še maslo, da se omaka lepo zgosti.

Suhe jurčke namočimo v mlačni vodi. V ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano šalotko, dodamo česen, odcejene jurčke, dodamo peteršilj, začinimo in vse skupaj podušimo.

Kuhan krompir odcedimo, pretlačimo v pire, začinimo ter nekoliko ohladimo.

Primešamo parmezan in jajce, nato dobro premešamo. V maso narahlo primešamo dušene jurčke.

Maso nadevamo v dresirno vrečko ter nabrizgamo v okrogle kupčke na pomaščen pekač. Pečemo na temperaturi 180 stopinj do zlato rumene barve.

 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2