Finalno kosilo Žaka in Lana

  • Image

Gratiniran piščančji ragu

V finalni oddaji sta ekipi pripravili kosilo v treh hodih. 

To jed sta pripravila Žak in Lan iz OŠ Pohorskega odreda, Slovenska Bistrica.

Finale jed Zak in Lan 5

Priprava: 

Čebulo očistimo ter jo narežemo na kocke. Prepražimo jo na olivnem olju ter dodamo na kocke narezano korenje. Nekoliko popečemo, ter primešamo na kose narezanega piščanca. Začinimo po okusu , dodamo lovor in rožmarin ter še nekoliko prepražimo. Primešamo narezan por ter paradižnikovo omako, ter na zmernem ognju podušimo do mehkega. Po potrebi prilijemo nekoliko tekočine.

Pripravljen ragu prestavimo v ognjevarno posodo ter obložimo z pripravljenim krompirjevim pirejem z dodatkom jajca, začimb ter parmezana.

Pečemo v pečici na 180st. do zlato rumene barve.

 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Recepti Malih šefov

Preizkusite se v pripravi slastnih jedi, ki so jih pripravili mali tekmovalci in se prepričajte, da so res odlični.

PREIZKUSITE RECEPTE

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2