Finalno kosilo Luke in Marcela

  • Image

Brancin na mediteranskem kuskusu

V finalni oddaji sta ekipi pripravili kosilo v treh hodih. 

To jed sta pripravila Luka in Marcel iz OŠ Dragomelj.

Finale jed Luka in Marcel

Priprava:

Brancina očistimo ter iz njega odrežemo fileje. Narahlo jih začinimo s soljo ter poprom.

Iz ribjih kosti lahko skuhamo fond.

Kuskus pripravimo po navodilih na embalaži. Namesto v vodi ga lahko skuhamo v precejenem ribjem fondu.

Začinimo ga po okusu.

Medtem na maslu prepražimo na kocke narezano zelenjavo, dodamo na koščke narezane olive ter začinimo. Primešamo pripravljen kuskus ter narezan drobnjak.

Ribje fileje spečemo na vroči ponvi. Pečene fileje postavimo na toplo. V ponev, kjer smo pekli ribo prilijemo nekoliko vina, pustimo da izpari ter stopimo košček masla.  Pečene fileje  postrežemo nad pripravljenim zelenjavnim kuskusom ter prilijemo nastalo omako.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Recepti Malih šefov

Preizkusite se v pripravi slastnih jedi, ki so jih pripravili mali tekmovalci in se prepričajte, da so res odlični.

PREIZKUSITE RECEPTE

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2