File polenovke na bučni kremi z mlado špinačo

  • Image

File polenovke na bučni kremi z mlado špinačo

Jed sta pripravila Tevž in Sara iz Osnovne šole Škofljica

Epizoda 2 jed Sara in Tevz 4

Priprava:

Muškatno bučo narežemo na manjše kose, jo posolimo in naoljimo. Spečemo jo do mehkega v pečici na 180 stopinj. Pečeno prestavimo v kozico, prilijemo nekoliko ribjega fonda in podušimo.

V drugi kozici popečemo narezano korenje, zeleno in na koncu česen ter poprova zrna in prilijemo ribji fond. Zavremo ter zmanjšamo plamen, da počasi kuhlja.

File polenovke narežemo na lepe kose. Položimo jih v vroč ribji fond ter na nizkem ognju počasi kuhamo 7-9 min. riba mora ostati kompaktna in sočna.

Ko je kuhana, jo odcedimo.

Por narežemo na tanke rezance. Na hitro jih podušimo na oljčnem olju, ravno tako tudi mlado špinačo samo da nekoliko ovene.

Dušeno bučo s paličnim mešalnikom spiriramo, po potrebi nekoliko začinimo ter na koncu primešamo na tanko narezano svežo baziliko.

Tanko krušno rezino namažemo s stopljenim maslom in jo hrustljavo zapečemo v pečici.

Serviramo s kruhovim kipnikom.

Pripravimo ga tako, da kruh narežemo na majhne kocke, primešamo por in mlado špinačo, ki smo ju prepražili in na grobo nasekljali, začinimo in primešamo še stepeno jajce s smetano.

Pečemo 10-12 min v pečici v vodni kopeli v modelčkih, ki smo jih namazali z maslom in potresli z drobtinami.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2