Dušene piščančje krače v čokoladi

  • Image

Dušene piščančje krače v čokoladi

Jed sta pripravila Žak in Lan iz Osnovne šole Pohorskega odreda, Slovenska Bistrica.

Epizoda 1 jed Zak in Lan 5 

Priprava:

Piščančje krače oluščimo od kosti, tako da se zgornji del še vedno drži. Odstranimo kožo, meso obrnemo in oblikujemo v kepo okoli kosti ter ovijemo nazaj v kožo. Kost lepo očistimo morebitnih ostankov mesa. Tako pripravljene krače začinimo po okusu, jih pomokamo ter v pečici pokrito pečemo približno 20min. Občasno jih med pečenjem prelijemo z nastalim sokom. Proti koncu jih odkrijemo in popečemo do zlatorjave barve.

Šalotko na drobno narežemo in jo na olivnem olju v kozici narahlo prepražimo. Medtem posebej zakuhamo vino z lovorjem in klinčki.

Dodamo naribano čokolado, namočene rozine ter postopoma prilivamo kuhano vino. Začinimo in pokuhamo. Pečene piščančje krače prestavimo v omako z kostjo navzgor, dodamo naribano pomarančno lupinico ter prilijemo pomarančni sok.

Dušimo še približno 5 minut. Serviramo toplo, za prilogo ponudimo pilav riž s curryem in drobnjakom ter pečeno mlado korenje in jagodnim džemom.

Riž popražimo skupaj z na kocke narezano šalotko da postekleni, rižu dodamo narezano korenje in por, ga začinimo po okusu ter zalijemo z vročo vodo ali piščančjim fondom. Pustimo da zavre, ga pokrijemo in do konca dušimo v pečici na 200 st. cca 15min.

Korenje očistimo. Pokuhamo ga v vroči vodi z dodatkom soli, vinskega kisa ter zvezdnatega janeža. Ostati mora čvrsto. Preložimo ga na toplo ponev z maslom ter ga nekoliko popečemo. Potresemo ga z drobnjakom.

Jagode očistimo, narežemo na manjše kose ter primešamo sladkor.  V ponvi jih na hitro pokuhamo, da dobimo gostljato marmelado.

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole

Pasica izdelki mali sef2