Voditelj in žiranti

  • Image

Voditelj in žiranti

Osnovnošolci ustvarjajo slastne jedi, med praženjem čebule spoznavajo kulinarične posebnosti Slovenije in se trudijo navdušiti stroge žirante. Tekmovanje je napeto, saj v imenu svojih šol zbirajo sredstva za šolske projekte.

Čeprav vse skupaj zveni resno, je predvsem zelo zabavno. Za pravi šov skrbi šaljiv in zgovoren voditelj, Sašo Stare. Njegovih kuharskih veščin sicer ne ocenjujemo, saj imamo raje duhovite domislice, ki jih zakuha.

V oddaji pa mali šefi niso sami. Skrbno jih usmerjajo, učijo in ocenjujejo trije veliki in priznani kuharski šefi. Uroš, Jorg in Mojca so strogi, zabavni in pravični sodniki kuharskih mojstrovin. Verjamemo, da nas bodo njihovi komentarji marsikaj naučili. Jih že poznate?

Mercator Mali sef Jorg Zupan

Jorg Zupan: kuhar, vodja kuhinje in lastnik restavracija Atelje

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Prepričan je, da otroci skozi kuhanje - poleg dobrih jedi - osvojijo občutek za red, čistočo, organizacijo, koncentracijo in spoštovanje.

Kakšna bo vaša vloga v oddaji?

Jaz bom v oddaji kul foter, ki se bo otrokom približal s humorjem in veliko smeha.

Mercator Mali sef Mojca Trnovec

Mojca Trnovec: F&B managerka, Gostilna Mihovec, vodja gostinstva

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, blejske rezine in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate. Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovine, s katero se rokuje od priprave do končnega izdelka.

Kaj pričakujete od malih šefov?

Da bodo nekoč zrasli v velike šefe!

Mercator Mali sef Uros Stefelin

Uroš Štefelin: kuhar, solastnik restavracije Vila Podvin

Uroš je prvo jed skuhal pri šestih letih s svojo babico, ki je bila kuharica. Od nekaj obožuje golaž in štruklje, ne mara pa slivovih cmokov. Svetuje,  da se otroci vključijo v proces kuhanja z načrtovanjem obroka, da jim starši zaupajo tehtanje, mešanje ter uporabo pečice.

Kaj se bodo gledalci oddaje lahko naučili iz nje?

Otroci bodo spoznali, da kuhinja povezuje, razveseljuje, je središče vzpostavljanja odnosov, da se splača doma skupaj kuhati in skupaj jesti. Tako bo družina vesela in povezana

Mercator Mali sef voditelj Saso Stare

Sašo Stare, komik in voditelj oddaje Mali šef

Sašo kot otrok ni maral brokolija, danes pa ga obožuje. Še danes pa ne mara rdeče pese, ne more pa živeti brez pice. Sam bolj poredko kuha, ko se loti kuhanja, pa najraje pripravi chilli con carne in mesne kroglice v paradižnikovi omaki: »Ko enkrat poskusiš moje mesne kroglice, jih nikoli več ne boš naročil v gostilni, ker bodo od takrat naprej vedno razočaranje!«

Kaj pričakuješ od oddaje?

Od oddaje predvsem pričakujem, da se bomo odrasli sesedli na kavč in se malo zamislil sami nad sabo, ko bomo videli, kaj nekateri otroci naredijo 100  boljše kot mi! Otroci so pa itak carji in vedo več o sestavinah in kuharskih postopkih kot marsikateri odrasli! 

Vaš glas šteje

Šole potrebujejo vašo podporo. Oddajte glas za svoja favorita in njuno šolo!

Glasujte za šole

Vsi recepti Malih šefov

Preglejte vse ostale recepte naših kuharskih mojstrov. Preizkusite jih sami in se prepričajte, da so odlični!

Preverite recepte

Predstavitev šol

Spoznajte tekmovalce in šole, ki jih zastopajo. Preverite, katerim projektom bodo namenili zbrana sredstva. 

Spoznajte šole