Mercator MaliSef LahkoGlasujete Banner 1140x400px7

E-kuharska knjižica receptov malih šefov iz vse Slovenije

V času trajanja oddaje Mali šef smo na našem Facebook profilu pripravili aktivacijo, ki bo potekala 10 tednov in v kateri lahko sodelujejo tudi vaši otroci.

MiniKuharskaKnjiga Skica Spread

Vsak teden objavimo objavo, kjer pozivamo, da v komentarju podelite recept in/ali fotografijo jedi, ki so jo ustvarili vaši mali šefi.

Med prispelimi recepti strokovna žirija izbere zmagovalca tedna, ki prejme darilno kartico v vrednosti 40 EUR. 

Njegovo fotografijo jedi objavimo na tej spletni strani,  zmagovalec tedna pa si zagotovi tudi mesto v edinstveni e-kuharski knjižici receptov malih šefov iz vse Slovenije. 

Prelistajte e-knjižico malih šefov iz vse Slovenije

Na e-knjižico

Zmagovalni recepti

Tukaj so zbrani zmagovalni recepti oz. fotografije jedi, ki so jih pripravili vaši otroci.  Ko bomo zbrali vseh 10, bomo oblikovali prisrčno e-kuharsko knjižico receptov, ki bo na voljo za prenos v pdf obliki.  

 • Sara: Štručke iz testa za pizzo

  »Sem Sara, stara 6 let. Najraje pečem (mentor babica) in ustvarjam dobrote iz moke in kvasa (pizze, polžki, burek, štruklji, palačinke). Še rajši pa jem. Ko sem se rodila je moja babica rekla, ko me je vzela v naročje, da sem dišala po moki!«

 • Žan: Palačinke

  Žan je star 10 let. Najbolj uživa v tem, da lahko dela eksperimente in je najbolj srečen, ko mu uspe narediti tako, kot si je zamislil.

 • Sara: Krompir s slanino

  Sara šteje 11 let. »Zelo rada kuham in pri tem tudi uživam. Najbolj sem vesela, če mi jed uspe in mi jo domači pohvalijo. Poleg kuhanja rada pečem tudi sladice. Starši pravijo, da se preveč zadržujem v kuhinji, ampak hkrati me pa tudi pohvalijo.«

 • Ana: Zavitek s pečenim pršutom

  Ana je stara 10 let in zelo rada kuha in peče. »Zelo rada kuham in pečem, sicer sedaj še bolj enostavne recepte. Na spletu najdem veliko idej, ki jih potem preizkusim sama ali z mamico.«

 • Ajda: Umešana jajčka s panceto in zelenjavo

  Ajda šteje 9 let. Zelo rada kuha, ker ji je to v veliko veselje. Še posebno pa je srečna, ko vidi, da je tudi njeni družini hrana všeč in si želijo, da ponovi naslednjič.

 • Tija in Klara: Rižev narastek

  Tija je stara 12 let, Klara pa 10 let. Res uživata pri kuhariji in peki. Po navadi še posebej, ko morata sestavine pomešati, uliti v pekač ali zmešati.

 • Vid: krhki piškoti z marmelad, čokolado in kokosom

  Vid je star 10 let. Uživa v plesu in peki sladic. Najboljši je seveda zaključek, ko poskusi kar je pripravil. Pri tem mu z veseljem pomagata tudi starša.

 • Nace: orehova potica

  Nace ima 15 let. Orehovo potico je spekel kot nalogo za skavtski izziv in kot je sam povedal je bilo to doživetje enkratno.

 • Jan: Špageti bolonjez

  Jan je star 12 let in obiskuje 7. razred. Pri kuhanju mu je najbolj všeč to, da lahko sam ustvari to kar si želi in doda različne sestavine in začimbe. Najraje si pripravlja ramen z različnimi dodatki

Nazaj na stran Mali šef

Mali šef