13 Lumpi bela kampanija banner Lumpi Klub 1140x400

Juhuuuu, Lumpiji so tuuu!

Za obilo zabave bodo poskrbeli čarobna deklica Lala, ljubko zmedeni Ulf, igrivo navihana Moja Moja, široko razgledani Pufi in prijazni godrnjavček Ivor.

Kdo so naši Lumpiji?

Lala

11 Lumpi bela kampanija liki 770x400 5 01

Lala je zasanjana princeska, ki svet okrog sebe barva v eno samo veliko veselje. Rada poje. Veliko raje hopsa, kakor hodi. Ima pa tudi čarobno moč: vsakokrat, ko zaploska, iz njenih rok frčijo mavrični srčki, ki razveseljujejo vse naokrog in kramežljave obraze v hipu spremenijo v nasmeške. 

Lala je polna domišljije, zato reciklira vse in vsako stvar. Ve, da če ob plezanju na drevo strgamo hlače, jih lahko zašijemo, namesto, da bi jih vrgli stran. In da prazen jogurtov lonček lahko postane posodica za pisane barvice. Ali krasen klobuk za pajacka. Metanje stvari v koš je vendar tako dolgočasno.

ULF

11 Lumpi bela kampanija liki 770x400 01

Uf, kako velik dinozaver! A prav nič strašen. Ulf včasih izgubi kakšno nogavico in zjutraj redno pozabi naviti budilko, pa mu tega nihče ne zameri. Je najboljši prijatelj, ki ima srce še večje, kot je on sam.

Čeprav je včasih zmeden, se Ulf nikoli ne zmoti pri ločevanju odpadkov: dobro ve, da papir sodi med papir, steklo k steklu in plastika k plastiki. Pa da bananinega olupka res ne moremo zavreči med tetrapake. Tu res ni prostora za napake.

MOJA MOJA

11 Lumpi bela kampanija liki 770x400 4 01

Moja Moja je navihana mala žverca, ki takoj zavoha zabavo. Vedno je pripravljena na igro, še najraje pa ima skakanje po lužah. Kdo pa vendar hoče biti ves čas priden?

Moja Moja je posebej občutljiva, če je kdo potraten z vodo. Ve, da ko si umivamo zobke, je treba pipo vmes zapreti. In da rože lahko zalivamo tudi z deževnico. Čeprav je najmanjša v druščini, ve, da skupaj lahko naredimo ogromno, saj šteje prav vsaka kapljica.

PUFI

11 Lumpi bela kampanija liki 770x400 2 01

Pufi je posebej pametno bitje, ki vidi več, kot vidimo ljudje. Zna leteti in lebdeti kot oblaček. Naokrog stresa zvezdice in z njimi razsvetljuje otroški svet. Ko je posebej zadovoljen, valovi svoje tipalke in žgečka vse okrog sebe.

Kot razgledano bitje se Pufi dobro spozna tudi na rastline, živali in celo kamnine. Vse ga zanima in prav posebej ga razveseli, ko izve kaj novega. Na primer, da stonoga sploh nima sto nog. In da so sloni edini sesalci, ki ne morejo skakati. Še dobro, sicer bi bil vseskozi potres.

IVOR

11 Lumpi bela kampanija liki 770x400 3 01

Strašni pošastek Ivor je v resnici najbolj prijazno bitje, ki straši le strahce. Včasih malo godrnja, pogosto se mu kolca (tu in tam mu zaradi posebno močnega kolcanja poskoči glava in se zavrti v zraku). Ima tudi posebno moč: s svojimi rokami lahko objame ves svet, celo dvakrat, če hoče, noge pa lahko podaljša, da vidi tudi čez gore in nad oblake.

Ivor pridno čuva naravno okolje, zato vsako vrečko uporabi spet in spet. Pa znova in znova. Glasno zagodrnja, če kdo svojo vrečko prehitro zavrže, ne da bi razmislil, kaj vse finega bi lahko v njej še nosil naokrog. Na primer največjo lubenico za mini malico v parku. Ali rolerje za klance. Še posebej zabavno pa se mu zdi naokrog hoditi kar s prazno vrečko in jo polniti z novimi dogodivščinami.

Lumpi risanke

 • V M Sosesko je prišla nova oddaja, ki bo najbolj razveselila vaše najmlajše – tu so Lumpi risanke! Glavni junaki nove oddaje so naši Lumpi liki, ki so plod otroške domišljije. Čarobna Lala, zmedeni Ulf, navihana Moja Moja, razgledani Pufi in godrnjavi Ivor bodo vaše otroke skozi zabavne dogodivščine naučili pomena prijateljstva, skrbi zase in za okolje, umivanja zobk, recikliranja in lepega vedenja.

  Oglejte si nove risanke

Lumpi pesem

 • Ste vedeli, da naši Lumpi junaki znajo tudi peti in plesati?

  Poglejte si, kako razigrani so v novi Lumpi pesmi, ki ima tudi čisto pravi videospot. 

  S svojimi najmlajšimi se naučite plesnih gibov in ustvarite zabavo za celo družino!

  Na Lumpi pesem

Natečaj "Ustvari Lumpi gledališče"

 • Znani so zmagovalci kreativno-domišljijskega natečaja "Ustvari svoje Lumpi gledališče". Lumpiji so mlade ustvarjalce stare od 4 do 10 let v natečaju vabili k ustvarjanju z belimi embalažami priljubljenih izdelkov.

  Kdo so zmagovalci?

Lumpije so ustvarili najmlajši

Nova generacija Lumpijev je rezultat edinstvenega domišljijskega natečaja, v katerem smo otroke, stare od 4 do 10 let povabili, da stvari vzamejo v svoje roke. In so jih! Več kot 1000 nadebudnežev se je zapodilo med barvice, voščenke, tempere in plastelin. Nekateri so ustvarili risbice, nekateri kolaže, spet tretji prave pravcate skulpture.

Izmed vseh prispelih del malih umetnikov je strokovna komisija izbrala idejne rešitve za 5 novih Lumpijev, ki zdaj postajajo obraz blagovne znamke Lumpi in Klub Lumpi. Izbrane avtorje smo seveda nagradili; vsak pa je dobil predvsem nepozabno ustvarjalno izkušnjo, ki bo odslej razveseljevala še mnoge generacije otrok.

Več o zmagovalcih Lumpi natečaja!

Izdelki v belih embalažah

Lumpi pobarvanke

Prenesite pdf pobarvanke in jih natisnite. Naj se barvanje začne!

Zaigrajte Lumpi spomin

 • Lumpi

  Vemo, da pri vzgoji otrok starši potrebujete vso podporo. Tudi mi želimo dati najmlajšim samo najboljše. Za njihovo občutljivo kožo, lačne želodčke in možgane, željne znanja, so tu premišljeno izdelani in zelo priljubljeni izdelki Mercatorjeve blagovne znamke Lumpi. Nakup Lumpi izdelkov pa prinaša tudi dodatne ugodnosti za člane Kluba Lumpi.

  Več