Spoznajte pridelovalce izdelkov Radi imamo domače

Zapis je del projekta: Radi imamo domače.

Izdelki iz sklopa ponudbe »Radi imamo domače« nimajo dolge poti do naših polic. Vsi prihajajo s slovenskih kmetij in iz družinskih podjetij. Poleg majhnega ogljičnega odtisa jih zato odlikuje tudi svežina - in seveda slasten okus! Spoznajte njihove pridelovalce.

mercator radimamodomace324 324

Prelistajte katalog izdelkov Radi imamo domače.

Katalog

Kmetija Trstenjak

Prekmurje

Na kmetiji Trstenjak v Stročji vasi pri Ljutomeru rase več kot 30.000 jablan, 1000 sliv ter pet čudovitih otrok. Za vse skrbita Nataša in Janez Trstenjak in povrh izdelujeta še izjemen naravni sok iz skoraj 500 ton predelanega sadja na leto.

Janez zase pravi, da je po duši in srcu sadjar. Srčno rad skrbi za svoja drevesa, med katerimi je navadno od sončnega vzhoda do zahoda. Pravi, da si je za to preobilico dela kriv sam, saj težko kroti lastne ideje, ki kar ne usahnejo. »Vsi naši sokovi so točno taki, kakršno je sadje, zaradi česar je vsaka serija zgodba zase. Nikoli ni popolnoma enaka prejšnji,« pravi Janez Trstenjak.

Poskusite sokove Trstenjakovih in … na zdravje!

trstenjak720 500

Gorički raj

Prekmurje

Majhna kmečka sirarna na skrajnem severovzhodu Slovenije si je kot enega najpomembnejših ciljev zadala ohranjanje neokrnjene pokrajine na Goričkem. Kakovost mleka živali, ki se pasejo na področjih, ki niso intenzivno obdelovana, ob tem pa se kar se da malo uporabljajo silaža in krmila, je vrhunska. Izdelke sirarne Gorički raj najdete pod imenom Tinkine mlečne dobrote. Tinkini jogurti so narejeni le iz nehomogeniziranega polnomastnega mleka z dodatkom kulture za jogurt. Tudi sadne dodatke pripravljajo dnevno sami, iz sadja lokalnih pridelovalcev. V jogurtih ni zgoščevalcev, konzervansov, arom, barvil ali aditivov.

Izdelke Goriškega raja najdete v 144 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

goricki raj720 500

Družina Kolenko

Prekmurje

Družina Kolenko se z mlinarstvom ukvarja že od davnega leta 1936. V prekrasnem lesenem mlinu ohranjajo rabo dedovega starega mlinskega kamna iz žive skale, ki ga že desetletja kot edini v pomurski regiji uporabljamo za domače polnozrnate izdelke. Za sveže mleto moko in mlevske izdelke izbirajo najkakovostnejša sveža žita, ki jih meljejo sproti in v majhnih količinah. Pri delu upoštevajo tradicionalna znanja mlinarske obrti, spoštovanje do narave in poslovno etiko, da podprejo izključno domače lokalne kmetovalce.

Izdelke družine Kolenko najdete v 50 trgovinah Mercator.

kolenko720 500

Kmetija Ovsenjak

Prekmurje

Na kmetiji Ovsenjak se v osrčju prekmurske ravnice ukvarjajo s poljedelstvom, rejo kokoši nesnic in izdelavo testenin. Vsa pridelana žita tudi sami zmeljejo v lastni mešalnici in porabijo za krmo kokoši, ki se prosto gibljejo po hlevu in posebej zanje narejenem zimskem vrtu. So zadovoljne in srečne, zato nesejo okusna domača jajca. Iz njih izdelujejo tudi različne vrste testenin. Narejene so po stari prekmurski recepturi, brez dodanih konzervansov in barvil.

Izdelke kmetije Ovsenjak najdete v 41 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

ovsenjak720 500

Ekološka kmetija Vila Natura

Prekmurje

Na ekološki kmetiji Slavičevih v osrčju Prlekije pridelujejo ekološke žitarice in oljnice. Vse pridelke doma predelajo v končne izdelke blagovne znamke Vila Natura, ki ponuja več kot 50 različnih ekoloških izdelkov odlične kakovosti. S pomočjo strojev za čiščenje ter luščenje žit in lastnim mlinom na kamen vse svoje poljščine sami očistijo, zluščijo in zmeljejo ter nato sami zapakirajo v lično embalažo, s čimer zagotavljajo nedvoumno sledljivost. Žita meljejo sproti glede na povpraševanje, saj želijo, da pridejo izdelki na prodajne police kar se da sveži. Meljejo jih v polnozrnate in fine moke, v zdrobe ter otrobe, iz nekaterih žit pa delajo še kaše, kosmiče in testenine.

Izdelke Ekološke kmetije Vila Natura najdete v 68 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

vila natura720 500
Mercator kmetija bandur324 324
Sonja Bandur
Kmetija Bandur

Kmetija Bandur

Štajerska

Je prej jajce ali kokoš? Na kmetiji Bandur ob preobilici dela nimajo časa filozofirati, zato bi verjetno odvrnili, da pri njih oboje. Kar tri družine Bandur se namreč ukvarjajo z vsem, kar je potrebno za zdrave in zadovoljne kokoši, ki nesejo odlična jajca, iz katerih izdelujejo prvovrstne testenine. Delo so si razdelili tako, da se ena družina Bandur ukvarja s pridelavo hrane za kokoši, druga z vzrejo kokoši nesnic in pridelavo jajc, tretja družina Bandur pa s proizvodnjo testenin.

S takšnim zaprtim krogom pridelave lahko Bandurjevi zagotavljajo res vrhunsko kakovost vseh izdelkov.

Vsa krma za kokoši je brez gensko spremenjenih organizmov. Kokoši redijo z živalim prijaznejšo talno rejo. Vse testenine so iz odlične moke in jajc – in ničesar drugega.

Izdelke Kmetije Bandur najdete v 105 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

Ekološka kmetija Durnik

Štajerska

Ekološka kmetija Durnik leži na začetku Pohorskega hribovja na nadmorski višini 600 m. Že od nekdaj kmetujejo po načelih ekološkega kmetovanja, leta 1999 pa so postali tudi certificirana ekološka kmetija. Pridelujejo več vrst ekološke zelenjave in žit, redijo pa tudi govedo in kokoši nesnice. Njihove krave cike in kokoške redijo na prostem in jih vsak dan spustijo na pašo. Pomembno jim je, da so njihove živali zadovoljne in da so pomirjeni z naravo. Verjamejo, da so njihovi pridelki tako boljši, jajčka pa zdrava in rumena.

Izdelke ekološke kmetije Durnik najdete v 17 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

durnik720 500

Bio kmetija Zel

Štajerska

Bio kmetija Zel je nastala iz spoznanja, da zdrava hrana in zdrave misli naredijo življenje čudovito. Ko so se odločili njihovo »navadno« kmetijo spremeniti v ekološko, je bilo sprva težko. Toda vztrajali so, se učili od narave in upoštevali njene zakone. Njihova odlična bio zelenjava je nagrada za ta trud. Zelenjavo vložijo takoj po obiranju. Tudi začimbe za vlaganje in kis so iz ekološke pridelave. Preko vložene rdeče pese, kumaric, paprik so naši izdelki, ki jih zdaj najdete na policah Iz domačih krajev. Z našimi izdelki vam prenašamo tudi spoštovanje in radost, ki ju občutimo pri sodelovanju z naravo.

zel 720 500

Kmetija Čuš

Štajerska

Na kmetiji Čuš so prve domače mlečne izdelke s ponosom pokazali kupcem leta 1992. Z znanjem in dolgoletnimi izkušnjami zdaj ponujajo bogato paleto mlečnih izdelkov iz kravjega mleka, skrbno pripravljenih v domači proizvodnji. Odkupujejo le lokalno mleko visoke kakovosti. Iz surovega, nepasteriziranega in nehomogeniziranega mleka ustvarjajo mlečne izdelke, ki tako ohranijo vitamine, minerale in beljakovine v neokrnjeni obliki. Izdelki ustrezajo najstrožjim standardom kakovosti v Sloveniji in EU. Čuševi domači mlečni izdelki vam z raznolikostjo okusov omogočajo izbiro, ki je po meri še tako prefinjenim okusom. Dober tek!

Izdelke Kmetije Čuš najdete v 69 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

cus 720 500

Kmetija Fingušt Hecl

Štajerska

Kmetija Fingušt Hecl je živinorejska kmetija na Dravskem polju. Želja po naravnih, kvalitetnih in okusnih izdelkih je botrovala odločitvi, da so začeli sami ročno izdelovati mlečne izdelke iz mleka, namolzenega na kmetiji. Tako lahko nadzorujejo celoten postopek pridelave in predelave mleka. Njihovi izdelki so polnomastni in ne vsebujejo umetnih barvil ali gensko spremenjenih organizmov (GSO); združeni so v lastni blagovni znamki HECL, domači jogurti.

Izdelke Kmetije Fingušt Hecl najdete v 93 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

fungust hecl720 500

Pekarna Težak

Štajerska

Družinska pekarna Težak je že leta 1983 pričela s proizvodnjo pravega domačega kruha, izdelanega po receptih naših babic. V Zrečah, v majhnem mestu pod Roglo, so po več letih uspešnega poslovanja vzpostavili moderno proizvodnjo linijo. Kljub širitvi in posodobitvi pa so njihovi izdelki ohranili kakovost in domačnost, tako po videzu kot tudi po okusu. S peko domačega kruha in domačih piškotov, ki so večinoma izdelani ročno, se ukvarja že tretja generacija Težakovih. Pri proizvodnji kar se da veliko surovin odkupujejo od lokalnih dobaviteljev, s čimer pripomorejo k razvoju lokalne skupnosti ter podpirajo njene pridelovalce.

Izdelke pekarne Težak najdete v 86 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

Kmetija Reberšak

Savinjska

Kmetija Reberšak leži v vasi Osence blizu Celja. Kot mlada kmetija so se odločili, da začnejo proizvajati seneno kravje mleko in ga predelovati v mlečne izdelke. So prva kmetija v Sloveniji, ki je prejela certifikat za svoje seneno mleko. 2016 ga je izdal IKC Maribor. Na kmetiji Reberšak se trudijo, da so živali vse poletje na paši. Pri krmljenju živali ne uporabljajo silaže, kar daje njihovim izdelkom še posebej nežen in harmoničen okus. Ima ugodne maščobno-kislinsko sestavo in veliko snovi s pozitivnim učinkom na organizem.

Izdelke kmetije Reberšak najdete v 7 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

rebersak720 500

Kmetija Šentak

Savinjska

Gorska kmetija Šentak je gorska kmetija leži na višini 400 m nadmorske višine in ima najlepši razgled na Boc, Tinsko in Olimje. Že 300 let nazaj se ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom, trenutna generacija pa je ponudbo obogatila še z mlekarstvom in sirarstvom. Mleko daje 70 krav, ki jih večinoma pasejo. Naši mlečni izdelki so visoke kakovosti, saj so narejeni iz 100 % polnomastnega slovenskega mleka in so brez dodanih konzervansov ali aditivov.

Izdelke kmetije Šentak iz domačega mleka brez konzervansov najdete v 90 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

sentak720 500

Kmetija Flis

Savinjska

Kmetija Četina, po domače Flis, se nahaja 1 km severno od Šempetra v Savinjski dolini. Pridelujejo predvsem mleko, obdelujejo pa tudi 60 ha kmetijskih zemljišč. Mleko, ki ga pridelajo, je izredne kakovosti, zato so polnega in bogatega okusa tudi njihovi domači mlečni izdelki. Poleg navadnega jogurta in jogurta brez laktoze ponujajo tudi izvirne izdelke, kot so jogurti z okusom pečenih jabolk, kave, vanilje ali višnje. Nekaj posebnega sta sadni sirotki z okusom ananasa in kokosa. Izjemni pa so tudi Flisovi mladi siri z dodatki, kot so koprive, poper ali paprika.

Izdelke kmetije Flis najdete v 31 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

flis720 500

Kmetija Podpečan

Savinjska

Na kmetiji z več kot 250-letno tradicijo živijo štiri generacije in obdelujejo 37 hektarov zemlje. V hlevu imajo 85 glav živine, od tega 45 krav molznic. Večina jih je rjave pasme, ki jo odlikuje odlična kakovost mleka po vsebnosti beljakovin.

»To poslopje ima dušo, le v njem boste lahko to, kar želite, naredili pristno,« jim je svetoval francoski tehnolog in strokovnjak za predelavo mleka Ivan Larcher, ko je prvič prispel na dvorišče kmetije Podpečan in zagledal 150 let star marof. V njem zdaj deluje sirarna, v kateri dnevno pridelujejo domače sire iz svežega kravjega mleka, pridelanega samo na njihovi kmetiji.

Posebnost Podpečanovih sirov je, da so vsi pridelani iz polnovrednega mleka, kar pomeni, da mleku ničesar ne odvzamejo in tudi ničesar ne dodajo, razen sirišča in kulture.

Izdelke kmetije Podpečan najdete v 24 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

Kmetija Gnidica

Posavje

Kmetija Gnidica leži v osrčju Posavja se tri generacije posvečajo dvema glavnima dejavnostma: konjereji in prašičereji. Najbolj so poznani po prašičih pasme mangulica, ki se vse leto pasejo na okoliških pašnikih. Že od leta 2008 se ukvarjajo s predelavo mesa na tradicionalni način. Med njihovimi priljubljenimi mesnimi izdelki je več vrst pravih domačih klobas, salame, ocvirkov, tlačenke, slanine... S svojimi domačimi dobrotami vam želijo pričarati in predstaviti pristen okus Posavja.

Izdelke kmetije Gnidica najdete v 30 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

gnidica720 500

Ekološka kmetija Kukenberger

Dolenjska

Ekološka kmetija Kukenberger je ena zelo redkih kmetij v Sloveniji, ki se lahko pohvali s certifikatoma ekološko in seneno mleko. V njegovo pridelavo je vključena večina družinskih članov te kmetije z dolgo tradicijo. Toda prostor dajejo tudi napredku: ves čas se izobražujejo in izpolnjujejo njihove izdelke za konstantno najvišjo kakovost. Mleko tako ob zagotovljeni prehranski varnosti ohrani kar največ svoje hranilne vrednosti.

Na kmetiji Kukenberger redijo izključno tradicionalno rjavo pasmo krav, včasih so jim rekli sivke. Ta pasma ima mleko z več in boljšimi beljakovinami in več maščobami. Mleko ima poln okus in odlično hranljivo vrednost tudi zato, ker krave čim večji del poletne sezone pasejo. Obenem so opustili silažo in pri prehrani krav uporabljajo samo seno in majhen delež žit.

Kukenbergerjevi so za njihove izdelke, sire – navadni poltrdi, Poprov’c in Čebular, za jogurte in za svežo in sladko skuto prejeli zlata priznanja na ocenjevanjih Dobrote slovenskih kmetij.

kukenberger720 500

Testenine Gabaroni

Dolenjska

Gabaroni, testenine z okusom, so izdelane z ljubeznijo in ročno pakirane. Skrivnost Gabaronov se skriva v visokokakovostni moki, ki vsebuje rudninske snovi, celulozo, aminokisline, beljakovinske maščobe, fosfate in dragoceni vitamin E. Pa tudi v ljubezni in predanosti že tretje generacije družine Vidmar, ki to moko prideluje po naravnih pristopih in z biodinamičnim kmetovanjem.

Testenine Gabaroni se rade družijo s kremastimi omakami, satenastimi siri, eksplozijami barvaste zelenjave, mesnimi prelivi, z oreščki vseh sort, radičem, gobami, pomarančnimi krhlji, vini in panteonom zelišč. Tudi v rahlem objemu masla vas bodo navdušile. Uporabite jih kot podlago za vašo kuharsko domišljijo in rezultati bodo zagotovljeno odlični.

gabaroni720 500

Domačija Brozovič

Dolenjska

V dolini reke Kolpe, kjer življenje upočasni svoj tok, leži domačija Brozovič, na kateri devetčlanska družina živi kar je mogoče zdravo in naravno. Ko so za njihov domač sirup začeli prositi tudi prijatelji, se je v njih zbudila podjetniška iskrica. Začeli so s proizvodnjo naravnih sokov, sirupov in marmelad. Povpraševanje je raslo, zato kmalu rastlin za njihove izdelke niso mogli več nabirati le v naravi. Njihovi vrtovi so zadišali po meti, melisi, žajblju, bezgu in smrekovih vršičkih. Domače sirupe izdelujejo po receptih babice Pepce. So pasterizirani in vsebujejo veliko naravne limone. Zmešajte jih z navadno ali mineralno vodo, lahko pa jih dodate tudi čaju namesto sladkorja ali medu.

Izdelke kmetije Brozovič najdete v 22 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

Kmetija Jarkovič

Dolenjska

Na kmetiji Jarkovič diši po slastnih jagodah. Kmetija leži v dolini ob reki Krki in vznožju Gorjancev, ki je poznana po ugodnih pogojih za pridelavo sadja in zelenjave. Od tod prihajajo najbolj znane slovenske jagode - podboške jagode. So sveže, sladke in aromatične in vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Jarkovičevi poleg jagod na 32 hektarih pridelujejo tudi solato, melone, stročji fižol, več vrst radiča in še kaj. Vse pridelke vzgajajo po načelih človeku in okolju prijazne pridelave.

Izdelke kmetije Jarkovič najdete v 84 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

jarkovic720 500

Dobrote Dolenjske

Dolenjska

Pod kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske se predstavlja jagodni izbor, certificirana izbrana ponudba visokokakovostnih, inovativnih, a hkrati tudi tradicionalnih izvirnih izdelkov lokalnih ponudnikov Dolenjske. »Narava in ljudje v tem delu Slovenije ustvarjajo dobrote, ki prinašajo na vaše mize nova spoznanja in seznanjajo z novimi okusi. To pa hkrati pomeni, da v teh okusnih in izvirnih živilih ne boste le uživali ampak boste 'skozi' spoznavali tudi vsakdanjike in praznike tistih, ki imajo zasluge za njihove kakovosti,« je nad projektom navdušen tudi znani etnolog, prof. dr. Janez Bogataj. Dobrote Dolenjske so se uvrstile tudi med evropske Destinacije odličnosti.

Pestro paleto izdelkov Dobrote Dolenjske najdete v 47 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

dolenjske dobrote720 500

Mlin Rangus

Dolenjska

Mlin Rangus ima več kot stoletno družinsko tradicijo mletja na mlinske kamne. Je eden izmed redkih mlinov v Sloveniji, ki še vedno melje na star, tradicionalni način. Toda prostor so dali tudi napredku: uporabljajo barvni sortirec, ki s kamerami ločuje neželena zrna in s tem zvišuje kakovost izdelkov ter varnost za potrošnike. V mlinu Rangus se ukvarjajo z mletjem žit, izdelavo kaš in moke. Med njihovimi izdelki je tudi enajst brezglutenskih. Poleg mletja se ukvarjajo tudi z izdelavo bio vzglavnikov in z ribogojstvom.

Izdelke mlina Rangus najdete v 114 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

mlin rangus720 500

Družinska kmetija Jurečič

Dolenjska

Kmetija Jurečič se je po letu 1990 popolnoma posvetila pridelavi zelenjave. Pridelujejo jo na 25 hektarih, od tega imajo 3 hektare pokritih površin. Na integrirani način pridelajo okoli 1000 ton zelenjave in vzgajajo okoli milijon in pol sadik zelenjave in žit, predvsem zaradi kolobarjenja. Kmetija je še posebej ponosna na hitro povečevanje pridelave in svojo vse boljšo opremljenost. Za vas dnevno zagotavljajo domače sadje in zelenjavo. Kadar poide, pa jo zagotovijo od partnerskih domačih pridelovalcev.

kmetija jurecic720 500

Domače slaščičarstvo Rogljiček

Dolenjska

Družinsko slaščičarsko podjetje Rogljiček z Otočca na Dolenjskem deluje že skoraj dve desetletji. Različne vrste slastnih slaščic pripravljajo po domačih receptih in brez uporabe konzervansov. Na Mercatorjevih policah boste našli različne vrste njihovih hrustljavih domačih piškotov. Posebej priljubljeni med njimi so krhki ajdovi in pirini piškoti, ki so med kupci izjemno priljubljeni.

Izdelke slaščičarstva Rogljiček najdete v 34 trgovinah Mercator.

rogljicek720 500

Kmetija Morgan

Primorska

Leta 2006, ko je bilo ekološko kmetovanje šele na začetku, na področju oljkarstva pa popolnoma nerazvito, se je družina Morgan z obilo poguma ter trdega dela podala na pot pridelave oljk za ekološko oljčno olje. S skrbjo, ljubeznijo in predanostjo so se posvetili skrbi za več kot 1000 oljk na njihovi kmetiji, ki leži v vasi Grintovec pri Kopru. Na njej pridelujejo vrhunsko oljčno olje, za katerega od leta 2009 naprej ves čas pobirajo najvišja priznanja, tako v Sloveniji kot v tujini.

Olje Morganovih je med 20 najboljšimi oljčnimi olji na svetu v vodniku Flosolei, najboljše ekološko olja Slovenije v letih 2013, 2015, 2017 in 2018 na največjem tekmovanju ekoloških olj v svetu Biol, med najboljšimi 12 na tekmovanjih Sol d’oro v Veroni… Če je všeč strokovnjakom, bo zagotovo všeč tudi vam! Privoščite si vrhunsko slovensko ekološko oljčno olje.

morgan720 500

Oljarna Olium

Primorska

Družina Rojac svoje ekološko oljčno olje prideluje na svoji kmetiji Dolina miru. Že ime pove vse: mir kot stanje duha in telesa, mir kot spokojnost narave, mir, ki ga simbolizira oljčna vejica. Družina Rojac se je tu naselila pred okroglim stoletjem. Hitro so prepoznali izjemne pogoje za rast oljk in najlepše lege namenili oljčnikom, soj so vedeli, da samo dobro osvetljena oljka rodi plodove, ki dajo olje visoke kakovosti. Odkar so pridobili certifikat za ekološko pridelavo, je v njihovi ponudbi tudi ekološko ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla.

Izdelke Oljarne Olium pod blagovno znamko »Olium zgodba zlatega drevesa« najdete v 296 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

olium720 500

Kmetija – oljarstvo Ličer

Primorska

Kmetija - oljarstvo Ličer leži na severozahodnem pobočju hriba Sveti Onofrij nad Sečovljami s čudovitim pogledom na sečoveljske soline. Sveti Onofrij je že stoletja znan kot odlična lega za nasade oljčnih dreves. Na njem Ličerjevi pridelujejo vrhunsko ekstra deviško oljčno olje starih piranskih avtohtonih sort oljk. Kmetija s 30-letno oljkarsko tradicijo je usmerjena v ekološko pridelavo in se ponaša s certifikatom ekološke kmetije, pa tudi z zlato medaljo za kakovost na mednarodnem ocenjevanju oljčnih olj ‘’Dnevi oljk’’ v Zadru.

Izdelke Kmetije- oljarstva Ličer najdete v 12 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

oljarstvo licer720 500

Lotos Gourmet

Osrednjeslovenska regija

Vse sadne in sadno zelenjavne pulpe Lotos Gourmet so narejene iz svežega sadja in zelenjave v polni zrelosti prve kvalitete. Tako pulpe kot slastni ekološki piškotki so brez umetnih barvil in konzervansov ter ojačevalcev arom in okusa.

Medtem ko imajo običajne marmelade praviloma enaka deleža sadja in sladkorja, imajo pulpe Lotos Gourmet od 80-90 % delež sadja.

Ime pulpa izvira iz načina predelave, ker se za izdelavo porabi samo sveža sadna pulpa in ne predpripravljene kaše, zmrznjeno sadje ali sadni sokovi. Zato imajo pulpe pravi, naravni okus izbranega sadja. Pulpe sladkajo le malo, za to pa pretežno uporabljajo naravna sladila. Konzervirane so s kratkotrajnim vretjem, da se ohrani čim več vitaminov in mineralov.

Zaradi mehkejše konsistence se odlično obnesejo tako na palačinkah, kruhu, v jogurtih, smutijih drugih napitkih. Fantastični so tudi v pecivu in tortnih kremah. Paleta uporabe je odvisna od vaše domišljije.

Poleg pulp pa v Lotos Gourmet ponujajo tudi odlične domače piškotke iz sestavin iz kontrolirane ekološke pridelave.

lotos gourmet720 500

Kmetija Miš

Osrednjeslovenska regija

Na kmetiji Miš v Gorjuši pri Dobu pridelujejo ekološka jabolka, hruške in šparglje.

Leta 2004 so posadili prvi intenzivni nasad ekoloških jabolk, ki so ga v letih 2007 in 2008 povečali na nekaj več kot štiri hektarje. V nasadu pridelujejo poletne sorte jabolk sansa, redfree in summerfree, od zimskih sort pa topaz in goldrush. Različne sorte imajo svoje posebnosti v barvi, hrapavosti kože, rjavosti kožice, sočnosti in okusu. Naj vas ne skrbijo različne velikosti jabolk in nesimetrične oblike – to je sortna lastnost, predvsem pri poletnih sortah jabolk.

Ugriznite vanje brez strahu pred pesticidi in podobnimi sredstvi. Jabolka so namreč pridelana na podlagi visokih tehnoloških standardov, ki zahtevajo veliko ročnega dela in le tista gnojila in sredstva za varstvo rastlin, ki ga ekološka pridelava dovoljuje.

kmetija mis720 500

Kmetija Nastran

Osrednjeslovenska

Družinska kmetija Nastran iz Radomelj ima 350-letno tradicijo. Ukvarjajo se predvsem s pridelavo različnih vrst poljščin. Na policah Radi imamo domače boste našli njihov kis in hladno stiskano olje iz oljne ogrščice. Ogrščično olje odlikujejo izredno ugodna sestava in uravnoteženo razmerje maščobnih kislin, omega-3, omega-6 in omega-9, ter vitamin E. Zaradi visoke vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin (92,7 %) in maščobnih kislin omega-3 (9,0 %) je olje pridobilo tudi znak varovalnega živila. Zaradi svojega nevtralnega okusa se ogrščično olje odlično poda k vsem jedem.

nastran720 500

Slaščičarstvo in pekarstvo Janez Brodnik

Osrednjeslovenska

Družinsko podjetje iz Grosuplja je že od leta 1985 usmerjeno v peko slastnih piškotov, potic in drobnega peciva. Najbolj so znani po kakovostnih domačih piškotih, ki so tudi ob s sodobnem načinu proizvodnje ohranili izgled, kakovost in domačnost, po katerih slovi podjetje. S tradicijo in kakovostjo pečejo izdelke iz naravnih surovin preverjenih dobaviteljev, brez dodanih aditivov in konzervansov, uporabljajo pa tudi okolju prijazno embalažo.

Izdelke Slaščičarstva in pekarstva Janez Brodnik, s.p., najdete v 275 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

janez brodnik720 500

Perger 1757

Koroška

Pergerjevi že vse od leta 1757 v Slovenj Gradcu ustvarjajo slastne izdelke iz medu in satja. Že devet generacij iz roda v rod prenaša skrivnosti medičarstva. Poskusite njihove popolnoma naravne medene bonbone, ki ne vsebujejo glutena, želatine in laktoze. Odkrijte slastno medeno testo, ki je prejemnik priznanja Najbolj inovativen izdelek leta 2017. Kljub imenu ne vsebuje jajc ali mleka.

Ne glede na to, s katero Pergerjevo dobroto se boste posladkali, ste lahko mirni, da je iz 100 % naravnih sestavin. Prepustite se slastnim medenim užitkom. Za zdravje, razvajanje in dobro počutje.

Mlekarstvo Podjed

Gorenjska

Na kmetiji Podjed, po domače Pr'kuharju, v vasi Olševek na Gorenjskem že od 1991 pridelujejo domače mleko. Z dolgoletno tradicijo, natančnostjo in trudom pišejo svojo zgodbo. Poskusite njihove mlečne izdelke iz kakovostnega kravjega mleka, ki nastajajo s tradicionalno, naravno predelavo mleka v različne mlečne izdelke.

Izdelke Mlekarstva Podjed najdete v 41 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

mlekarstvo podjed720 501

Loške mesnine

Gorenjska

Loške mesnine delujejo že vse od leta 1906 in so tako letos obeležili že 110-letnico svojega obstoja. Odkupujejo le kakovostno slovensko govedino, iz katere ustvarjajo mesne izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja. Izdelki so oblikovani ročno in z veliko občutka, pridih domačnosti pa jim daje prekajevalnica na bukova drva iz bohinjskih gozdov. Izdelke pripravljajo na klasičen način in uporabljajo le naravne začimbe, brez dodanih barvil, laktoze in glutena.

Izdelke Loških mesnin najdete v 54 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

loske mesnine720 500

Mesarstvo Podobnik

Goriška

Že več generacij Podobnikovih se uspešno ukvarja s prirejo mesa na domačih, cerkljanskih hribovskih pašnikih. Svinjsko meso pa prihaja s štajerskih kmetij. Iz tradicije mesarstva je zraslo uspešno mesno-predelovalno podjetje, ki ponuja pestro izbiro kakovostnih izdelkov. Tako kakovostnih, da so zanje dobili že številna priznanja za kakovost mesnih izdelkov ter naziv najboljša kranjska klobasa. Raziskave Biotehnične fakultete v Ljubljani pa potrjujejo velik delež beljakovin v izdelkih mesarstva Pdobnik in le manjšo prisotnost maščob.

Izdelke mesarstva Podobnik najdete v 49 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

mesarstvo podobnik720 500

Sirarstvo Kramar

Goriška

Družinska kmetija Kramarjevih leži v osrčju doline Soče in Tolminke v vasi Zatolmin, ki jo objema visokogorski venec. Ukvarjajo se s sonaravnim kmetovanjem, imajo pa tudi sodobni hlev proste reje, v katerem redijo krave molznice sivorjave pasme in plemenske telice. Del črede se v poletnih mesecih pase na visokogorskih pašnikih. V sirarni predelujejo le mleko, ki ga namolzejo na kmetiji. To jim omogoča popoln nadzor nad kakovostjo izdelkov, ki ne vsebujejo nobenih konzervansov in umetnih barvil. Dobri naravni pogoji v dolini, tradicija in sodobni pristopi zagotavljajo poln okus sirov Kramar in Kram’č, skuta, sirotke in jogurtov različnih okusov. Ponašajo se s svojevrstno aromo, ki zadovoljijo še tako zahtevne okuse.

Izdelke sirarstva Kramar najdete v 79 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

sirarstvo kramar720 500

Mesarija Kragelj

Goriška

Mesarija Kragelj je družinsko podjetje, ki ponuja mesne izdelke po tradicionalnih receptih, značilnih za Posočje. Največ je suhomesnih s plemenito belo plesnijo, značilno za Primorsko, ter prekajenih izdelkov. Za proizvodnjo uporabljajo meso najvišje kakovosti in kakovostno piransko sol. Izdelki ne vsebujejo alergenov. Ponašajo se s številnimi nagradami za kakovost, med katerimi so zlate medalje na sejmu AGRA za Tolminski želodec, Kmečko salamo ter ocvrte svinjske kožice hrustljavčke in velika zlata medalja za domačo zaseko.

Izdelke Mesarije Kragelj najdete v 51 trgovinah Mercator in v spletni trgovini.

mesarija kragelj720 500

Slaščičarstvo Ogrinc

V Slaščičarstvu Ogrinc se že od leta 2008 ukvarjajo izključno s peko drobnega peciva, in to kar 64 različnih vrst. V njihovi ponudbi je vse, od domačih, marmeladnih, diabetičnih, polnozrnatih, pirinih, jogurtovih in korenčkovih piškotov do različnega slanega peciva. Pecivo in piškoti so iz najboljših sestavin. Ne vsebujejo ojačevalcev okusa, umetnih arom in umetnih sladil, ne vsebujejo gensko spremenjenih surovin niti jim niso dodani konzervansi za daljšo obstojnost.

Izdelke Slaščičarstva Ogrinc najdete v 87 trgovinah Mercator.

ogrinc720 500

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj