Nakupovalni bonton v času epidemije

Trenutne razmere in pandemija koronavirusa spreminjajo naš običajen tok življenja. Vsem nam je sedaj primarna skrb, da čim hitreje prebrodimo nastalo situacijo in da se življenje vrne v običajen ritem. Zato vse Slovence pozivamo k zmernosti in solidarnosti ter izogibanju skrajnostim in nepremišljenim reakcijam, tudi pri nakupovanju.

Mercator Nakupovalni bonton izpostavljeno

Naše trgovine ostajajo odprte, zaloge v skladiščih so zadostne. Le s celostnim družbenim zavedanjem vseh nas in spoštovanjem drug drugega lahko umirimo in skupaj prebrodimo nastalo situacijo. Čas je, da poskrbimo drug za drugega in za vse, ki so nam blizu.

Bodimo dobri do vseh

Z zmernim nakupovanjem bomo poskrbeli, da bodo trgovske police v vsakem trenutku dobro založene za vse. S pretiranim kupovanjem živil na zalogo lahko povzročimo, da nekateri ne bodo imeli dostopa do osnovnih živil v trenutku, ko jih bodo potrebovali ali si jih bodo lahko privoščili. Mercator predstavlja pomemben steber oskrbe ne samo prebivalstva, temveč tudi pomembnih institucij, kot so zdravstveni domovi, bolnišnice, policija, vojska, civilna zaščita, domovi za ostarele ...

Skupaj lahko poskrbimo za to, da bo vsega dovolj za vse.

Delite dobro na družbenih omrežjih

11 Mercator Dober sosed BONTON banner Mercator 525x349 2

Dobra dobava slovenskih izdelkov

Naše trgovine bodo tudi v času epidemije ostale odprte in dobro založene. V naši ponudbi je skoraj tri četrtine izdelkov slovenskega izvora, ki na letni ravni predstavljajo pol milijarde evrov vrednosti živil. Sodelujemo z več kot 160 slovenskimi dobavitelji, ki dnevno dostavijo 1400 lokalnih izdelkov v več kot 500 trgovin in franšiz po vsej Sloveniji. Motnje v mednarodni dobavni verigi bomo čim prej odpravili z nadomestljivimi izdelki drugega izvora, vsekakor pa vas pozivamo k strpnosti in solidarnosti ter razumevanju.

Delite dobro na družbenih omrežjih

11 Mercator Dober sosed BONTON banner Mercator 525x349 02

Pripravimo si dober tedenski jedilnik

S pretiranim nakupovanjem hrane s krajšim rokom porabe bomo zavrgli preveč živil, za katera so bili porabljeni naravni viri in v katere je bilo vloženo delo proizvajalcev. Ne pozabimo, v povprečju ima vsakdo do najbližje Mercatorjeve trgovine le 500 korakov, naše trgovine ostajajo odprte, zalog v skladiščih pa je dovolj. Pri nakupovanju ne bodimo objestni in poskrbimo za to, da bomo porabili vso hrano, ki jo bomo kupili – pri tem si lahko pomagate tudi z oblikovanjem tedenskih jedilnikov, na osnovi katerih boste nakupili samo to, kar dejansko potrebujete.

Delite dobro na družbenih omrežjih

11 Mercator Dober sosed BONTON banner Mercator 525x349 03

Pustimo dovolj medsebojnega prostora

Zadostna medsebojna razdalja je priporočilo, ki v tem obdobju velja vsepovsod. Tudi v trgovini pazimo na to, da bomo med sabo oddaljeni vsaj 1,5 metra. Pri morebitnem kašljanju ali kihanju se zaščitimo z roko, če imamo znake bolezni ali prehlada, pa raje prosimo bližnje, da nakup opravijo namesto nas.

Delite dobro na družbenih omrežjih

11 Mercator Dober sosed BONTON banner Mercator 525x349 04

Poskrbimo za dobro higieno

Pri nakupovanju sadja in zelenjave uporabljamo zaščitne rokavice. Plastične rokavice vas čakajo na vseh oddelkih sadja in zelenjave. Vse površine v naših trgovinah redno razkužujemo, kljub temu pa svetujemo, da si pred in po nakupu zaradi dotikanja držal na nakupovalnih košarah in vozičkih roke dobro umijemo in razkužimo.

Delite dobro na družbenih omrežjih

11 Mercator Dober sosed BONTON banner Mercator 525x349 05

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj