Nagrajene Minute

Mercatorjevi pripravljeni obroki Minute, ki nastajajo v Mercatorjevem invalidskem podjetju, so prejeli že ogromno nagrad strokovnjakov. Ta odlična rešitev za hiter, a zdrav obrok vam bo tako morda šla še bolj v slast.

Zlata priznanja

Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px
Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px2
Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px8

Polenovka na belo

postrežena

Namaz je narejen po tradicionalnem receptu, da je okus še bolj prvinski pa je začinjen le s soljo in poprom. Največkrat ga postrežemo na popečenem kruhu.

Polenovka po istrsko

pakirana, 150g

Odličnemu namazu iz kakovostne polenovke smo dodali začimbe, zaradi katerih dobi značilno temnejšo barvo in izrazitejši okus.

Polenovka z rožmarinom

pakirana, 150g

Intenziven okus polenovke v kombinaciji z rožmarinom vam misli popelje v Provanso.

Polenovka po mediteransko

pakirana, 150g

Za pridih Mediterana smo skrbno izbrali začimbe, ki najbolj poudarijo prefinjen okus polenovke. Odličnemu namazu smo dodali baziliko, majaron, timijan, origano, rožmarin in šetraj.

Polenovka s tartufi

pakirana, 150g

Severni ribi smo pri tej različici dodali aromatične istrske gomolje, ki prinesejo intenzivnost vonja in značilnost okusa.

Polenovka s sušenimi paradižniki

pakirana, 150g

Sušene paradižnike so v kulinariki najprej uporabljali Italijani, zdaj pa si lahko prikličete okus Sredozemlja v kombinaciji s kakovostnim namazom iz polenovke kar doma.

Polnjene paprike v omaki

postrežene

Polnjene paprike najdemo v mnogih kuhinjah. Sestavljene so iz paprike vrste babura, ki smo jo napolnili z mesom in rižem. Za sočnost in poln okus je kuhana v paradižnikovi omaki.

Piščančji file v naravni omaki s kruhovim cmokom

pakiran, 430g

Kruhovi cmoki so slastni, enostavni in praktični. So odlična priloga k jedem z omako, saj se z njimi krožnik pomaže do suhega.

Sirov štrukelj

postrežen

Slastna specialiteta iz vlečenega testa, polnjenega s skuto in kislo smetano. Lahko ga uživamo kot samostojno jed ali kot prilogo, če pa štrukelj posujemo s sladkorjem, cimetom ali sadnim prelivom, je odlična sladica.

Srebrna priznanja

Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px6
Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px9
Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px10

Namaz iz škarpene

pakiran, 150g ali postrežen

Odlična bela riba, pripravljena na preprost način, ki ohrani nežen okus.

Namaz iz lososa

pakiran, 150g ali postrežen

Losos je eden od najbogatejših, najokusnejših in lahko dostopnih morskih virov omega-3 maščobnih kislin, zato je namaz iz lososa ne le okusen, ampak tudi priporočljiv obrok.

Tatarski biftek

pakiran, 200g, 350g ali postrežen

Marsikdo si novoletne zabave brez tatarskega bifteka sploh ne zna predstavljati, a zakaj bi si ta odličen prigrizek, narejen iz kakovostnega ter svežega mesa, privoščili le enkrat letno, ko pa lahko uživamo v njegovem intenzivnem okusu vsak dan.

Sarma v omaki

postrežena

Ena najbolj znanih in priljubljenih zimskih jedi iz listov kislega zelja, ki jih napolnimo z mletim mesom in rižem. Kot za večino jedi, skuhanih v enem loncu, tudi za to velja, da je še boljša pogreta.

Boranja z mesom

postrežena

Bogata enolončnica, ki s kombinacijo mesa in zelenjave zadovolji še tako zahtevnega jedca.

Čufti v omaki

pakirani, 300g ali postreženi

Enostavna, domača, a izjemno okusna jed z rahlimi mesnimi cmočki je odlična glavna jed, ki ji priložimo testenine, kruh ali krompir.

Vampi

pakirani, 300g, 600g ali postreženi

Goveji vampi so stara domača tradicionalna jed naših babic. Pripravljeni so s čebulo, česnom in začimbami. Odlično se prilegajo k polenti ali pire krompirju.

Goveji golaž

pakirani, 300g, 600g ali postreženi

Svetovno znana specialiteta iz govejega mesa, dušenega s čebulo in pravimi začimbami. Postrežemo ga z vsemi vrstami pripravljenega krompirja, polento, testeninami ali s kruhom.

Ciganski golaž

postrežen

Če klasičnemu govejemu golažu dodamo skrbno izbrano in raznoliko zelenjavo, dobimo ciganski golaž.

Segedin golaž

postrežen

Okusna jed iz kislega zelja, mesa in začimb izvira iz sosednje Madžarske, priljubljena pa je še zlasti v hladnejših mesecih, ko radi posegamo po jedeh na žlico. Sodi med jedi, ki s pogrevanjem postanejo še boljše, h krožniku toplega segedina pa se najpogosteje postrežejo kruh, cmoki ali kuhan krompir.

Kislo zelje s prekajeno vratovino

pakirano, 350g

Kislo zelje s prekajeno vratovino je krepka domača jed. Zelje uredi prebavo, prekajena vratovina pa zadovolji okus še tako zahtevnega jedca.

Rizi bizi z mariniranim piščancem

pakiran, 350g

Znamenita in preprosta beneška specialiteta, narejena iz riža ter graha. Za uravnotežen in okusen obrok smo ji dodali še mariniranega piščanca in tako poskrbeli za zadosten vir beljakovin.

Krompirjeva solata z osličem po dunajsko

pakirana, 280g

Krompirjeva solata je med bolj priljubljenimi, saj jo lahko ponudimo k mesnim, ribjim in ocvrtim jedem. Naši krompirjevi solati pa dela družbo sočen ter okusen oslič.

Panna cota s sadjem

pakirana, 140g

Smetanova sladica s sadjem je odličen desert. Okusna in hitra zadovoljitev želje po sladkem.

Bronasta priznanja

Banner Minute nagrajeni izdelki 720x720px7

Tunin namaz

pakiran, 150g

Namaz iz kakovostne tunine, obogatene z začimbami. Izrazit okus prikliče v spomin morske, počitniške dni.

Kisla repa z ajdovimi žganci in kranjsko klobaso

pakirana, 350g

S kombinacijo teh treh jedi dobimo okusen, kakovosten, hranljiv, a še vedno preprost obrok naših babic in dedkov.

Špageti z bolonjsko omako

pakirani, 400g

Klasična italijanska mesna omaka, ki popestri marsikatero jed. Nudimo vam jo s špageti za hiter in slasten obrok.

Nagrade Inštituta za nutricionistiko

Mercator Minute nagrade izpostavitev 3

Inštitut za nutricionistiko nagrade za inovativnost izdelkov podeljuje že od leta 2015. Z izborom najboljših izdelkov želijo ozaveščati potrošnike, da bi lažje prepoznali nova oziroma izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo.

Mercatorjevo invalidsko podjetje je v natečajih Inštituta za nutricionistiko že večkrat prejel naziv Inovacija leta za svoje izdelke iz linije Minute.

Inovaciji leta 2020

Zelenjavni namaz Veganski tatarc

pakiran, 250g

Popolnoma zelenjavna alternativa priljubljenemu mesnemu tatarcu navdušuje s polnim okusom in visoko hranilno vrednostjo.

Inovacije leta 2019

Leča s papriko in korenjem

pakirana, 250g

Leča je bogato živilo, saj nas oskrbi z vlakninami in mineralnimi snovmi, predvsem pa z železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Po količini železa lahko tekmuje z belim mesom ali ribami. Vsebuje veliko beljakovin in čeprav je nizkokalorična, vas bo nasitila.

Kuskus s čičeriko

pakiran, 250g ali postrežen

Kuskus odlikuje bogata vsebnost hranil, zato je lahko samostojen obrok ali dodatek k drugi jedi, čičerka pa je bogata z vlakninami. Obrok je energetsko skromen in vsebuje malo maščob.

Solata z ješprenjem

pakirana, 250g ali postrežena

Kombinacija žit, stročnic in zelenjave predstavlja uravnotežen in hranilno bogat obrok. Ješprenj ima visoko energetsko vrednost, je zelo hranilen, izbrana zelenjava pa to kombinacijo obogati s polnim okusom in prijetno svežino.

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj