Nagrajene Minute

Mercatorjevi pripravljeni obroki Minute, ki nastajajo v Mercatorjevem invalidskem podjetju, so prejeli že ogromno nagrad strokovnjakov. Ta odlična rešitev za hiter, a zdrav obrok vam bo tako morda šla še bolj v slast.

Mercator Minute nagrade izpostavitev 2

Nagrade Inštituta za nutricionistiko

Inštitut za nutricionistiko nagrade za inovativnost podeljuje že od leta 2015. Z izborom najboljših izdelkov želijo ozaveščati potrošnike, da bi lažje prepoznali nova oziroma izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo.

Mercatorjevo invalidsko podjetje je v natečajih Inštituta za nutricionistiko že večkrat prejel naziv Inovacija leta za svoje izdelke iz sklopa Minute.

Inovaciji leta 2020

Zelenjavni namaz Veganski tatarc
Popolnoma zelenjavna alternativa priljubljenemu mesnemu tatarcu navdušuje s polnim okusom in visoko hranilno vrednostjo.

Ajdov narastek s tofujem
Odlična brezmesna jed, ki jo najdete v naših toplotekah.

Minute Inovacije 2020

Inovacije leta 2019

Leča s papriko in korenjem
Leča je bogato živilo, saj nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi, predvsem z železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Po količini železa lahko tekmuje z belim mesom ali ribami. Vsebuje veliko beljakovin in čeprav je nizkokalorična, vas bo nasitila.

Kuskus s čičeriko
Kuskus odlikuje bogata vsebnost hranil, zato je lahko samostojen obrok ali dodatek k drugi jedi, čičerka pa je bogata z vlakninami. Obrok je energetsko skromen in vsebuje malo maščob.


Solata z ješprenjem
Kombinacija žit, stročnic in zelenjave predstavlja uravnotežen in hranilno bogat obrok. Ješprenj ima visoko energetsko vrednost. Je zelo hranilen, izbrana zelenjava pa to kombinacijo obogati s polnim okusom in prijetno svežino.

Minute Inovacije 2019

Nagrade na živilskem sejmu Agra

Leto 2019 je bilo četrto zapored, ko so Mercatorjevi izdelki Minute na živilskem sejmu Agra prejeli odličja, in najbolj uspešno: naši izdelki so prejeli kar 13 odličij. Spoznajte izdelke, ki so navdušili strokovnjake.

Tunin namaz Minute

Namaz je pripravljen iz kakovostne tunine, obogatene z začimbami. Izrazit okus prikliče v spomin morske počitniške dobrote.

Polenovka po istrsko Minute

Odličnemu namazu iz kakovostne polenovke na belo smo dodali začimbe. Zaradi teh dobi značilno temnejšo barvo in izrazitejši okus. Priporočamo postrežbo s popečenimi kruhki.

Liptaver namaz Minute

Namaz iz skute, kisle smetane, rdeče paprike in z dodanimi začimbami.

Polenovka na belo Minute

Severno ribo polenovko najprej namakajo v hladni vodi, po kuhanju pa ji še topli dodajo toplo olje in strok česna. Polenovka na belo je začinjena le še s poprom in soljo. Priporočamo postrežbo s popečenimi kruhki.

Tatarski biftek Minute

Najbolj kakovostnemu surovemu mesu so dodane izbrane začimbe ter koščki kaper in kumaric. Postrežemo ga na popečenem kruhku z maslom, s kumaricami, čebulico, olivami, kaprami ali feferonom.

Polenovka s tartufi

Ta jed je prejela najvišje priznanje – šampion kakovosti, ki ga prejmejo le izdelki, ki trikrat zapored prejmejo zlato medaljo v svoji kategoriji. Severni ribi smo dodali aromatične istrske gomolje, ki prinesejo intenzivnost vonja in značilnost okusa. Namaz na popečenem belem kruhku lahko postrežemo kot predjed ali kot jed za razvajanje ob posebnih priložnostih.

Minute Nagrada AGRA Polenovka na belo s tartufi

Sarme Minute

Sarme so prava domača zimska jed. Mešanica mlete govedine in svinjine, zavita v liste kislega zelja z dodano slanino ter začimbami.

Vampi Minute

Vampi so stara domača jed. Naši goveji vampi po tržaško so pripravljeni s slanino, čebulo in česnom v paradižnikovi omaki.

Polnjene paprike Minute

Paprike vrste babura, polnjene z mletim mešanim mesom in rižem. Postrežene so v paradižnikovi omaki.

Čufti Minute

Čufti so preprosta jed z mesnimi cmočki, narejenimi iz mletega mešanega mesa ter začimb. Postreženi so v odlični paradižnikovi omaki.

Goveji golaž Minute

Goveji golaž je klasična jed, ki se prileže prav vse dni v letu. Iz 100 % govedine, ravno prav čebule ter z začimbami, ki dajo piko na i pravemu golažu.

Minute Nagrada AGRA Goveji golaz

Sirovi štruklji Minute

Skutni štruklji so ena izmed bolj znanih slovenskih tradicionalnih jedi. Narejeni so iz skute, kisle smetane, jajc ter vlečenega testa.

Skutina torta s sadjem Mercator

Sestavljena iz svetlega biskvita, lahke skutno smetanove kreme, bogato obložena z rezinami sadja in po površini oblita z želatino.

Lonček panna cotta s sadjem Minute

Znana smetanova sladica z malinami je odličen kot desert ali hitra zadovoljitev želje po nečem sladkem, a res dobrem.

Minute Nagrada AGRA Loncek Panna Cotta S sadjem

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se