Nagrajene Minute

Mercatorjevi pripravljeni obroki Minute, ki nastajajo v Mercatorjevem invalidskem podjetju, so prejeli že ogromno nagrad strokovnjakov. Ta odlična rešitev za hiter, a zdrav obrok vam bo tako morda šla še bolj v slast.

Mercator Minute nagrade izpostavitev 2

Nagrade na živilskem sejmu Agra

Leto 2020 je bilo peto zapored, ko so Mercatorjevi izdelki Minute na živilskem sejmu Agra prejeli odličja, in najbolj uspešno: naši izdelki so prejeli kar 19 odličij. Spoznajte izdelke, ki so navdušili strokovnjake.

Tunin namaz Minute

Namaz je pripravljen iz kakovostne tunine, obogatene z začimbami. Izrazit okus prikliče v spomin morske počitniške dobrote

Tatarski biftek Minute

Najbolj kakovostnemu surovemu mesu so dodane izbrane začimbe ter koščki kaper in kumaric. Postrežemo ga na popečenem kruhku z maslom, s kumaricami, čebulico, olivami, kaprami ali feferonom.

Sarme Minute

Sarme so prava domača zimska jed. Mešanica mlete govedine in svinjine, zavita v liste kislega zelja z dodano slanino ter začimbami. 

Boranja Minute

Boranja je bogata enolončnica, ki s kombinacijo mesa in zelenjave prija še tako zahtevnim jedcem.

Sirovi štruklji Minute

Skutni štruklji so ena izmed bolj znanih slovenskih tradicionalnih jedi. Narejeni so iz skute, kisle smetane, jajc ter vlečenega testa.

Banner Minute izdelki Agra 2020 720x500px4 4

Polenovka z rožmarinom

Polenovka z rožmarinom je namaz narejen iz severnomorske ribe trske z dodatkom rožmarina. Na zraku posušeno ribo trsko, ki jo dobimo iz Norveške, najprej namočimo v sveži hladni vodi, nato jo skuhamo, ji odstranimo kožo, kosti in drobovino, ter skupaj z sončničnim oljem, česnom in začimbami pripravimo kakovosten namaz.

Polenovka po mediteransko 

Polenovka po mediteransko je namaz narejen iz severnomorske ribe trske z dodatkom mediteranskih začimb. Na zraku posušeno ribo trsko, ki jo dobimo iz Norveške, najprej namočimo v sveži hladni vodi, nato jo skuhamo, ji odstranimo kožo, kosti in drobovino, ter skupaj z sončničnim oljem, česnom in začimbami pripravimo kakovosten namaz. Dodana mediteranska mešanica začimb je iz 6 komponent in sicer bazilike, majarona, timijana, origana, rožmarina in šetraja.

Polenovka s sušenimi paradižniki

Polenovka s sušenimi paradižniki je namaz narejen iz severnomorske ribe trske z dodatkom sušenih paradižnikov. Na zraku posušeno ribo trsko, ki jo dobimo iz Norveške, najprej namočimo v sveži hladni vodi, nato jo skuhamo, ji odstranimo kožo, kosti in drobovino, ter skupaj z sončničnim oljem, česnom in začimbami pripravimo kakovosten namaz. 

Polenovka s tartufi

Ta jed je prejela najvišje priznanje – šampion kakovosti, ki ga prejmejo le izdelki, ki trikrat zapored prejmejo zlato medaljo v svoji kategoriji. Severni ribi smo dodali aromatične istrske gomolje, ki prinesejo intenzivnost vonja in značilnost okusa. Namaz na popečenem belem kruhku lahko postrežemo kot predjed ali kot jed za razvajanje ob posebnih priložnostih.

Polenovka po istrsko Minute

Odličnemu namazu iz kakovostne polenovke na belo smo dodali začimbe. Zaradi teh dobi značilno temnejšo barvo in izrazitejši okus. Priporočamo postrežbo s popečenimi kruhki.

Polenovka na belo Minute

Severno ribo polenovko najprej namakajo v hladni vodi, po kuhanju pa ji še topli dodajo toplo olje in strok česna. Polenovka na belo je začinjena le še s poprom in soljo. Priporočamo postrežbo s popečenimi kruhki.

Banner Minute izdelki Agra 2020 720x500px9

Ciganski golaž Minute

Ciganski golaž je obrok, ki za razliko od klasičnega golaža vsebuje več zelenjave.

Telečja obara Minute

Telečja obara je okusna, gostejša mesno zelenjavna enolončnica iz tradicionalne slovenske kuhinje.

Vampi Minute

Vampi so stara domača jed. Naši goveji vampi po tržaško so pripravljeni s slanino, čebulo in česnom v paradižnikovi omaki.

Polnjene paprike Minute

Paprike vrste babura, polnjene z mletim mešanim mesom in rižem. Postrežene so v paradižnikovi omaki.

Čufti Minute

Čufti so preprosta jed z mesnimi cmočki, narejenimi iz mletega mešanega mesa ter začimb. Postreženi so v odlični paradižnikovi omaki.

Goveji golaž Minute

Goveji golaž je klasična jed, ki se prileže prav vse dni v letu. Iz 100 % govedine, ravno prav čebule ter z začimbami, ki dajo piko na i pravemu golažu.

Lonček panna cotta s sadjem Minute

Znana smetanova sladica z malinami je odličen kot desert ali hitra zadovoljitev želje po nečem sladkem, a res dobrem.

Skutina torta s sadjem Mercator

Sestavljena iz svetlega biskvita, lahke skutno smetanove kreme, bogato obložena z rezinami sadja in po površini oblita z želatino.

Banner Minute izdelki Agra 2020 720x500px15

Nagrade Inštituta za nutricionistiko

Inštitut za nutricionistiko nagrade za inovativnost podeljuje že od leta 2015. Z izborom najboljših izdelkov želijo ozaveščati potrošnike, da bi lažje prepoznali nova oziroma izboljšana živila, in spodbujati gospodarstvo pri razvoju živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo.

Mercatorjevo invalidsko podjetje je v natečajih Inštituta za nutricionistiko že večkrat prejel naziv Inovacija leta za svoje izdelke iz sklopa Minute.

Inovaciji leta 2020

Zelenjavni namaz Veganski tatarc
Popolnoma zelenjavna alternativa priljubljenemu mesnemu tatarcu navdušuje s polnim okusom in visoko hranilno vrednostjo.

Ajdov narastek s tofujem
Odlična brezmesna jed, ki jo najdete v naših toplotekah.

Minute Inovacije 2020

Inovacije leta 2019

Leča s papriko in korenjem
Leča je bogato živilo, saj nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi, predvsem z železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Po količini železa lahko tekmuje z belim mesom ali ribami. Vsebuje veliko beljakovin in čeprav je nizkokalorična, vas bo nasitila.

Kuskus s čičeriko
Kuskus odlikuje bogata vsebnost hranil, zato je lahko samostojen obrok ali dodatek k drugi jedi, čičerka pa je bogata z vlakninami. Obrok je energetsko skromen in vsebuje malo maščob.


Solata z ješprenjem
Kombinacija žit, stročnic in zelenjave predstavlja uravnotežen in hranilno bogat obrok. Ješprenj ima visoko energetsko vrednost. Je zelo hranilen, izbrana zelenjava pa to kombinacijo obogati s polnim okusom in prijetno svežino.

Minute Inovacije 2019

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se