Kuharski šov Mali šef

Mali šef je kuharski šov, ki širi zavedanje o pomenu uravnotežene, sveže in okusne prehrane. Ob nedeljah vas bodo na POP TV s svojimi kuharskimi mojstrovinami navduševali učenci osmih osnovnih šol. Zabavajte se z nami in jih podprite!

03 clanek levo 300x300

Spoznajte žirijo

Kuharsko ustvarjanje naših malih šefov bodo spremljali priznani kuharski mojstri. Učence bodo pri kuhanju skrbno usmerjali, učili in ocenjevali Mojca, Jorg in Uroš. Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

Uroš Štefelin

Uroš Štefelin je prvo jed skuhal pri šestih letih s svojo babico, ki je bila kuharica. Od nekdaj obožuje golaž in štruklje, ne mara pa slivovih cmokov.

Mali sef ZIRIJA Uros

Svetuje, da se otroci vključijo v proces kuhanja z načrtovanjem obroka. Starši naj jim zaupajo tehtanje, mešanje ter uporabo pečice.

Mojca Trnovec

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate.

Mali sef ZIRIJA Mojca

Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Jorg Zupan

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Mali sef ZIRIJA 3

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se