Kuharski šov Mali šef

Mali šef je kuharski šov, ki širi zavedanje o pomenu uravnotežene, sveže in okusne prehrane. Ob nedeljah vas bodo na POP TV s svojimi kuharskimi mojstrovinami navduševali učenci osmih osnovnih šol. Zabavajte se z nami in jih podprite!

03 clanek levo 300x300

Spoznajte žirijo

Letošnja žirantska ekipa ostaja enaka, a letos je bogatejša za dve Michelinovi zvezdici, ki krasita restavraciji žirantov Uroša Štefelina in Jorga Zupana.

Trio dopolnjuje Mojca Trnovec, ki se veseli nove sezone in pravi: »Med obema žirantoma sem kot sirček v toplem sendviču. Ko se dva petelinčka, vsak s svojo Mišelinko, strokovno poglabljata v tehniko in detajle pripravljenih otroških jedi, mi kot zaščitniški mami ne preostane drugega, kot da včasih s kakšnim aforizmom ali litanijami vrednot posežem vmes. Za nobeno sezono ne morem reči, da so bili otroci boljši ali slabši, ampak enostavno so enkratni, posebni vsak po svoje. Vsi so zmagovalci že na štartu in jih s težkim srcem pošlješ domov, saj so otroci krhki, nežni, toda vsakič znova me presenetijo, da so tako hrabri in se hitro poberejo. To jim zavidam. Tega nam odraslih manjka. Da zberejo pogum in se prijavijo, je šele začetek njihovega malega šefa, saj z vstopom v oddajo pridejo tudi nova znanja in napori. Dejansko postanejo ne samo mali Šefi, ampak na nek način že mali podjetniki. Kakšne vizije in želje že imajo izdelane v svojih glavah, je nekaj, kar težko verjameš, glede na to, da gre za otroke v 5. ali 6. razredu osnovne šole.«

Da bo vse teklo kot namazano, bo otroke tudi letos bodril največji prijatelj otrok - Sašo Stare.

Saso Stare 42

Izkušeni kuharski šefi obljubljajo, da bodo nalogo opravili resno, a prijazno. Veselimo se, da bomo iz njihovih komentarjev vsi izvedeli kaj novega. Spoznajte jih!

Uroš Štefelin

Uroš Štefelin je prvo jed skuhal pri šestih letih s svojo babico, ki je bila kuharica. Od nekdaj obožuje golaž in štruklje, ne mara pa slivovih cmokov.

Mali sef ZIRIJA Uros

Svetuje, da se otroci vključijo v proces kuhanja z načrtovanjem obroka. Starši naj jim zaupajo tehtanje, mešanje ter uporabo pečice.

Mojca Trnovec

Mojca je že proti koncu osnovne šole pekla čokoladne torte, kruhe iz hišnih žit in druge sladice. Tudi njeni vzornici sta bili stari mami, še posebej velemojstrica mama Ivanka. Za razliko od Uroša ona najraje je češpljeve cmoke in zolzen, ne mara pa krompirjeve solate.

Mali sef ZIRIJA Mojca

Zanjo je najlepše otroku prepustiti izbiro surovin, ki jih v danem letnem času črpa v svojem lokalnem okolju in se z njimi rokuje od priprave do končnega krožnika.

Jorg Zupan

Jorg je kot otrok najraje jedel ocvrte kruhove rezine z marmelado. Ne mara turistične paštete in fižola iz pločevinke. Otroke bi v kuhanje uvedel skozi igro in jim najprej zaupal valjanje testa, kuhanje testenin in riža. Veščine z nožem bi odložil še za nekaj časa.

Mali sef ZIRIJA 3

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se