Iščemo najboljše pridelovalce vina

Že drugo leto zapored smo skupaj s spletnim mestom Ovinu.si pripravili natečaj »Radi imamo domače, vina iz slovenskih avtohtonih in udomačenih lokalnih sort«. Pridelovalcem vina iz slovenskih avtohtonih in udomačenih sort želimo nakloniti pozornost in ponuditi prostor na prodajnih policah.

02 Mercator Vivo 720x409

Oglejte si aktualni program zvestobe Vivo!

Več
mercator pridelovalci324 324
Foto: Primož Bregar; Vinska klet Šuklje iz Bele krajine

Kako poteka natečaj?

Na natečaju bomo - tako kot lani - poiskali tri vinarje, ki so pridelali najboljša vina iz treh različnih slovenskih lokalnih sort. V prvi krog izbora bodo lahko uvrščena vsa vina iz Vinskega vodnika 2019, ki izpolnjujejo prijavne pogoje.

Izbor prvega kroga primernih vin iz Vinskega vodnika 2019 in na podlagi vinarjeve privolitve je opravil avtor Vinskega vodnika 2019 Robert Gorjak.

V drugem krogu je najboljša vina, pridelana iz slovenskih avtohtonih oziroma udomačenih lokalnih sort, poiskala strokovna komisija, ki so jo sestavljali že omenjeni vinski poznavalec Robert Gorjak, tudi avtor monografije Slovenija, vinska dežela, Jože Rozman, degustator in vinski publicist, Vanja Alič, urednik spletnega mesta Ovinu.si, ter predstavnik Mercatorja Luka Kompare, vodja programa.

Poleg vin, ki so v Vinskem vodniku 2019, so lahko vinarji dodatno do najpozneje 24. septembra prijavili svoja vina iz slovenskih avtohtonih sort, in sicer tako, da so poslali prijavnico in dva vzorca vina na Časnik Finance (kontaktni podatki).

mercator pridelovalci druga novo720 500
Foto: Primož Bregar; Vinska klet Bizjak iz Goriških brd

Kdo lahko sodeluje na natečaju?

Na natečaju sodelujejo podjetniki z že delujočim podjetjem ali podjetjem v ustanavljanju, samostojni podjetniki ali posamezniki s statusom kmeta ali samostojnega delavca. Želeli smo, da se prijavijo predvsem tisti, ki imajo željo po krepitvi prodajnih kanalov in želijo povečati svojo prodajno mrežo, ker prijavljenega izdelka (vina) še ne tržijo množično.

Pogoji za prijavo?

Pomemben pogoj za prijavo na natečaj je, da je prijavljeno vino pridelano stoodstotno samo iz ene izmed omenjenih avtohtonih sort in da ne gre za zvrst, četudi bi bila pridelana iz omenjenih avtohtonih sort.

In še: prijavljeno vino mora biti letnik 2017 ali 2018.

Kaj čaka tri izbrane vinarje?

Nagrajence oziroma njihova vina smo med 4. novembrom in 12. aprilom 2020 umestili na prodajne police vseh slovenskih hipermarketov.

Poleg tega smo izvedli promocije na prodajnih mestih, zmagovalci pa so se predstavili v Mercatorjevih medijih (letak, spletna stran, družbena omrežja). Na prodajnem mestu so njihovi izdelki tudi posebej označeni. Časnik Finance je prek vsebine in oglasov izbrance in njihova vina predstavil v svojih izbranih medijih.

Pravila natečaja

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje.

ZMAGOVALCI NATEČAJA 2019

Zmagovalna vina

Že poznate vrhunska vina iz slovenskih avtohtonih vrst treh vinarjev, ki so zmagali na natečaju Radi imamo domače?

Preberite več

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj